Sprickan mellan TS och Troja


Kan tänka mig att en del väntar på att jag ska uttala mig om den sprickan som just nu råder i Troja. En spricka som fått supportergruppen Trojasupport att lägga ner sin verksamhet tills vidare.

Men jag tänker inte lägga mig diskussion då jag inte är inblandad i den. Diskussionen rör Trojas styrelse och Trojasupports styrelse. Där den sist nämnda framförallt tycks vara kritisk mot Trojas ordförande.

Trojas redovisning av vad som hänt hittar ni på http://www.troja-ljungby.com och Smålänningen.

Medan ni kan läsa Trojasupports i bilden nedan:

IMG_0835.PNG

Personligen är jag mest besviken. Då detta förstör för laget och hela föreningen som vi alla håller så kärt. Både via minskade publiksiffror och stämning på matcherna och via massiv negativ publicitet.

Det är ju dessutom inte första gången de skär sig mellan de båda parterna.


14 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Lasse on 7 januari, 2015 at 13:08
  • Svara

  Och varför skär det sig? Genom ”Gudfadern” som gör nedsättande uttalanden.

  • Simba on 7 januari, 2015 at 13:41
  • Svara

  Ett steg tillbaka då alla kommer förlora på det i längden. Synd och tråkigt. Alltid roligt när ni besöker Skövde och bidrar med bra stämning. Även folk ifrån Skövde som inte går på fler än 5 matcher per år brukar ta sig till Billingehov när ”storlag” inom division 1 ramarna besöker, och derbyt såklart. Hoppas ni rullar upp med lite folk ändå.

  • putte on 7 januari, 2015 at 14:29
  • Svara

  Trojas styrelse måste börja förstå att man bygger framgång tillsammans med sina supportrar inte ensamma. Så man måste börja lyssna och vara lyhörd .

  • Kungtummen on 7 januari, 2015 at 14:39
  • Svara

  Rätt roligt att alla skyller på Trojas styrelse. Har själv var kritiskt mot den innan men nu när hört hur mycket Roger Andersson och styrelsen jobbar för att få Troja och gå runt så är det nog dags för alla negativa röster mot den inkl jag själv att verkligen stötta den. Det finns orsaker varför det skär sig mellan TS och Troja så ni som gnäller börja gräv och forska lite så kommer ni också förstå varför.

   • Putte on 7 januari, 2015 at 14:43
   • Svara

   Det är därför information från styrelsen är så viktig. så slipper man en massa osanna rykten.

    • Kungtummen on 7 januari, 2015 at 14:50
    • Svara

    Helt rätt men vissa saker kan man lösa internt utan att folk behöver få veta det så det inte blir som det är nu.

     • Putte on 7 januari, 2015 at 15:40
     • Svara

     Helt rätt allt kan man inte ta öppet

  • Vedis on 7 januari, 2015 at 18:46
  • Svara

  Jaha du Kungtummen!
  Vad är det som säger att det är sant att RA med styrelse jobbar hårt.
  Man ser o hör inget precis.
  Du själv hoppade ju av forumet för några år sen eft tjafs.
  Har du blivit nyfrälst nu igen då o litar på styrelsen.
  TS skulle väl inte hitta på sådan här sak utan vidare.

  Nu bor ju jag långt ifrån Ljungby, så det är inte lätt att gräva! Men om du nu vet något så
  säg det då!

   • Kungtummen on 8 januari, 2015 at 14:59
   • Svara

   Det var inte ett tjafs utan en anledning som om flera får veta det så hade MÅNGA flera hoppat av forumet. Sedan när det gäller styrelsen så har jag ändrat inställning till den och det är faktiskt mänskligt å fela!

 1. jag funderar på att starta en klack på Trojas hemma macher för att inte han nån klack i Sunnerbohov det får man skrata åt

 2. vad ska vi göra med klack läktan nu i sunnerbohov nu när vi inte har någon klack om inte jag startar en klack

  • Andreas Magnusson on 7 januari, 2015 at 21:38
  • Svara

  En sak har jag i alla fall lärt mig när det gäller konflikter: det är oftast inte en persons fel att två personer bråkar.

  Om nu Trojasupport fått ett sådant negativt svar/redogörelse från ”en representant från Trojas styrelse” (citat från Smålänningens styrelse), så bör det vara på sin plats att man dubbelkollar med styrelsens ordförande att de uppgifter man fått är sant eller inte så att det inte bara är en enskild styrelsemedlems åsikter. Det verkar ju iaf inte som man pratat med ordföranden. I Smålänningen står det ju att de 5000 kr de blivit lovade fortfarande gäller, medan man på Trojasupports hemsida enbart får intrycket att det inte gör det.

  Att ”vi bidrar mer negativt än positivt på läktaren” (citat från Trojasupports hemsida) verkar ju också konstigt. Här misstänker jag att det mera är en enskild styrelsemedlems intryck från en enstaka match där någon eller några enskilda i Trojapubliken/klacken inte skött sig. Men att enskilda personer inte sköter sig i en publik är ju knappast unikt för Trojas klack eller övrig publik, utan något som många lag tampas med i olika utsträckning och här har ju Trojasupport varit tydliga tycker jag. Det var ju också tjafs innan en match i grundserien (kommer ej ihåg på rak arm vilken match) där klackarna möttes på stan efter att de varit på pub och skulle gå till hallen, men på själva matchen var det väl lugnt sedan.

  Jag har själv varit på 3 bortamatcher i grundserien, däribland Halmstad, men även Kristianstad och Varberg. De från Trojasupport som var på de matcherna skötte sig utmärkt och hejade på bra genom hela matcherna. Jag kommer speciellt ihåg stämningen i Halmstad som var helt underbar och det var helt klart värt att åka från Göteborg för mig! På hemmamatcherna har det dock vid flera tillfällen varit mera tyst, i alla fall på de matcher jag tittat på online (övriga kan jag så klart inte uttala mig om), så där KAN Troja ha en poäng.

  Nä, jag tycker att både Troja och Trojasupports styrelse får lägga av och börja prata med varandra. För övrigt bör man ALDRIG skriva i affekt som Trojasupport gjort på sin hemsida. Lugna ner dig lite istället är bättre och gå till botten med problemet, tala med någon annan i styrelsen, helst ordföranden och red ut det!!

  På lördag åker jag i alla fall till Skövde och stöttar laget! Gör det du med!

  • hopper on 7 januari, 2015 at 23:35
  • Svara

  Vad som är rätt eller fel, sant eller osant i denna soppa har jag inte en aning om, men det är en sak som jag undrar över. I inlägget om nedläggningen av Trojasupport står det om en sponsrad resa till Skövde som planerats till den 10/1, eftersom jag uppenbarligen missat all info om denna resa undrar jag var infon fanns?

   • Andreas Magnusson on 9 januari, 2015 at 21:49
   • Svara

   …och nu är de kompisar igen (http://trojasupport.se/trojasupport-har-idag-kommit-overens-med-troja-ljungby/).

   Oerhört taffligt skött av både Trojas styrelse OCH Trojasupport. Pinsamt är bara förnamnet och jag är helt inne på Bloms linje i Smålänningen idag (http://www.smalanningen.se/artikel/122118/magnus-blom-lagg-hinken-och-spaden-at-sidan)!

   Att man blåser upp detta till en veritabel mediastorm mitt i säsongen och dessutom den säsong som det är störst chans att gå upp i AS igen, en chans som troligtvis aldrig kommer igen. Trojasupport och Trojas styrelser har alltså inga regelbundna möten förrän nu. Är det ett skämt eller? Hur är det tänkt att man skall organisera sig och jobba tillsammans utan det? Snacka om att arbeta i ”silos”/vattentäta skott emellan… I alla fall: på första mötet dem emellan kan de ju ta upp det här med den taffliga hemsidan Troja har (har påtalat för Troja via mail, men inte ens fått ett svar). Rörig, felkodad, menyer hamnar för långt ner, för många klick, dubbla menyer när det räcker med en, etc etc..

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud