Pantern 4-1 Troja


Spontant så skulle jag i min besvikelse vilja påstå att Troja gör en blek och urdålig insats ikväll. Men med lite eftertanke så är det nog bara halva sanningen, en del i att Troja såg så bleka ut var att Pantern gjorde Troja dåliga.

Pantern malde ner Troja med sin starka skridskoåkning på ett föredömligt sätt. Pantern vann alla sargdueller och var både etta och tvåa på de lösa puckarna. Dessutom så tämjde de aldrig på marginalerna utan höll sig till sin spelplan matchen igenom. Trots en betryggande 4-1-ledning tidigt.

Att man orkar hålla detta tempot i 60 minuter och samtidigt ha skallen med sig i alla situationer tyder på ett vältränat och disciplinerat lag.

Som ni hör och har hört så är jag ett större fan av Panterns spelstil, men även om de gör en väldigt bra match så tycker jag ändå att Troja borde kunnat bjuda upp till bättre motstånd.

Jag tycker inte jag kunde känna igen kvällens Troja med det Troja vi sett de senaste veckorna. Farten var kvar, men det finna uppbyggande spelet var borta och det kändes som man inte alltid fullföljde närkamperna/sargduellerna. Man hade väldigt svårt att komma in i slottet och skapa farligare målchanser samtidigt som man tillät Pantern komma in i motsatt slott alldeles för bekvämt. Möjligtvis att man hade ett ”för långt lag”?

Det är lite av ett återkommande problem att laget ser tamt ut och får svårt att skapa målchanser mot bättre och tyngre spelande lag. Vi har sett det mot Pantern x3, vi har sett det mot Tingsryd och vi har även sett det mot Helsingborg som spelar en spelstil rätt likt Panterns. Dock med betoning på litet.

Troja spelade dock upp sig något i sista perioden, framförallt defensivt. Men det känns lite orelevant då man redan hade låtit det rinna iväg till 1-4 vid det laget.

Nej, det är bara att lägga denna matchen bakom sig snabbt som tusan och studsa tillbaka till gammal form igen tills lördag när bussen styr mot Skövde.

Matchens lirare
*** –
** Johnson
* Fernholm

11:12 1-0 Magnusson (Dashe, Sundström)
13:14 1-1 PP Edström (Johnson, Oscar.A)
16:02 2-1 PP Blomberg (Sjögren, Carnestad)
27:54 3-1 Blomberg (Sjögren, Magnusson)
29:35 4-1 PP Lundh (Blomberg, Carnestad)
Skott: 34-28
Publik: 361


20 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • justme on 7 januari, 2015 at 21:33
  • Svara

  Troja spelar inte upp sig, motståndaren slår av.

  • Lindbacken on 7 januari, 2015 at 21:44
  • Svara

  Som befarat räcker Troja inte till när man möter riktigt bra motstånd som i dag Pantern,,såg ej matchen men följde via datorn,,men känslan är att man är för dåliga rent ut sagt offensivt för att skapa målchanser mot bra motstånd man såg det mot Tranås som jag anser att de hadde en del tur som vann,,,Nej här kräv skärpning vilket jag troode skulle ske till dagens match,, det är bara att bryta i hop o hoppas att laget inser allvaret o tar revanch på Lördag,

  • Andreas Magnusson on 7 januari, 2015 at 21:44
  • Svara

  Nä, i denna matchen var Pantern både 1 och 2 nummer större än Troja, precis som i de andra 2 mötena lagen emellan. Jag är helt klart imponerad av Pantern, men hallen måste var ett av de tråkigaste i hela hockeyettan… Nu får vi hoppas att Skövde får sota för denna förlust på lördag!

  • Mats on 7 januari, 2015 at 22:50
  • Svara

  Herrar som Åkesson, Bois, Hjalmarsson, Oscar mfl bör nog ta sig en allvarlig funderare över vad man pysslar med? De är en jättebesvikelse offensivt i mina ögon. Trodde verkligen de skulle steppa upp sig rejält i allettan.
  Idag såg vi också värdet av en rutinerad coach i båset. Troja var totalt sönderlästa spelmässigt,
  Handlar man inte in spetskompetens i form av en center alt ytterforward som kan leda laget samt göra de enkla målen så har Trojas ledning förbrukat mitt förtroende!!!!

  • Andreas Magnusson on 7 januari, 2015 at 22:50
  • Svara

  Vi har spelat 4 av 14 matcher och utifrån det säger att de vinner 50% av sina matcher. Det är inte samma sak som att man vinner 50% av 14 matcher när serien är slut. Tittar man på verkligheten så kan vi ta Mariestad som exempel från förra säsongen. De vann 4 av 14 matcher i Allettan, dvs ca 30%. Det räckte till att ta sig till PlayOff 1. Där föll de ju ur, men det är ju en annan diskussion, det viktiga är att 50% vunna matcher KAN räcka för att ta sig vidare från Allettan Södra i år och via PlayOff krångla sig till kvalserien. Därmed kan du inte säga att ”det räcker med 100% garanti inte till kvalserie”.

  För övrigt så vann man mot Kristianstad med 7-1 borta om jag kommer ihåg det exakta resultatet rätt, så där är det inte givet hur det går när de möts igen. Mot Tingsryd spelade Troja bra sist, men fick inte hål på dem tyvärr.

  Idag var Pantern bra, men alla lag har haft svårt för dem. Ingen överraskning således att Troja loosar idag. Det är också väldigt märkligt att man alltid skall ha detta klagande på tränaren så fort som ett lag inte vinner, alltid en lätt lösning att se på ”problemet”. Även Tingsryd har ju problem i detta nu och verkar vara inne i en svacka. Vem vet vilket lag som är inne i en svacka om 4-5 omgångar? T.o.m. Vimmerby luggade ju Pantern på 1 poäng i förra omgången.

  Samma snack i grundserien, Troja börjar dåligt och folk pratar om att de inte ens går vidare från grundserien. Slutresultat: 3:e platsen! Personligen tror jag att Troja tar sig till kvalserien genom PlayOff!

  1. Bra och nyanserat skrivet!

   • justme on 7 januari, 2015 at 23:06
   • Svara

   Troja blev bättre under grundserien men inte bra. De fortsatte att förlora mot topplagen, bortsett sista matchen.
   Vill också påminna att det är inte play off som är målet utan KS. ”råkar” man ut för en dag som ikväll i playoff åker man ut enkelt. Hoppet är väl det sista som dör, men med dagens lag och tränare är det div 1 nästa år. Tro vad ni vill och stena mig för att vara realistisk.
   Sedan har man en ny ishall, som kostar mer, men får mindre intäkter. Lycka till i framtiden säger jag bara…(ps. om hallen ens verkligen blir av om man missar)

    • Andreas Magnusson on 9 januari, 2015 at 20:51
    • Svara

    …och jag vill påminna att det inte är kvalserien eller playoff som är målet, utan Allsvenskan. Sedan hur man når dit är av underordnat betydelse. Därmed inte sagt att man inte helst vill nå dit genom att gå direkt till kvalserien. Samtidigt måste man inse att dagens Trojalag inte är tillräckligt bra för att vinna Allettan södra (min åsikt), därmed kanske det är bättre att ha ett vettigt delmål (komma till playoff och inte vinna Allettan södra) istället för att sikta mot något som ingen (främst spelare) tror på. Underskatta inte psykologin!

     • Micke on 9 januari, 2015 at 22:03
     • Svara

     Det är ju en stor del som Troja glömt bort(psykologin)De var ju slagna redan på förhand mot Pantern.Det är nog dags att kalla in Bloms bror för att bygga lite självförtroende hos de yngre spelarna och få gruppen att jobba mot ett tydligt mål ALLSVENSKAN

  • Kritisk on 7 januari, 2015 at 22:59
  • Svara

  Håller med för mycket social verksamhet .Andren inne på 2 bakåt och utvisad vid ett tredje inte bra .Var är Bois.Mackan och Åkesson när det gäller som mest.Dags att ställa lite högre krav på spelarna är Pelle och Wass verkligen rätt peroner till detta

   • Peter Karlsson on 8 januari, 2015 at 12:46
   • Svara

   Jag hoppas att du var där och såg matchen, Pantern var helt klart bättre. Tycker det är bra att de yngre får chansen även om man är inne på baklänges mål vems var felet? Fel blir det mot ett bra lag .Tycker det är fult gjort av dig att hänga ut den yngsta spelaren i laget.Stort pluss till tränarna att äntligen rörde runt i kjedkorna , mycket chanser i tredje period. Med lite flyt hade några gått in.

    • justme on 9 januari, 2015 at 10:14
    • Svara

    De unga spelarna måste helt klart få chansen, det är de, som inte krampar, utan vågar utmana, således gör de fel också ibland. Felet från tränarna var väl att inte toppa laget när tredje målet kom. Då fortsatte han att tugga runt på 4 kedjor, kanske inte det lämpligaste mot ett så bra lag, som Pantern.

  • justme on 7 januari, 2015 at 23:02
  • Svara

  Man kan komma med bortförklaringar fram och tillbaka, försöka hitta någon ursäkt för allt.
  fakta kvarstår dock. Troja är för dåliga för KS och AS avancemang. Det är man, tro mig. 4 poäng mot topplagen i grundserien..skojar du eller? Hittills 0 i Allettan.
  Laget är starkast på papper, men svagt på isen. Spelare, tränare? …idag sa Fernholm något styrelsen bör tänka på de är för mesiga på träningarna…spelare kritiserar tränare?
  Pantern då…ett ungt inte alls tippat att komma i topp med en bra tränare…=framgång.
  Sätt Div 1 bästa 22 spelare i samma lag, med en opassande, dålig tränare, så lyckas han med konst stycket att göra de dåliga.
  Förra året var det samma visa. Man väntade tills det var för sent…
  Pantern har för övrigt inte uttalat något mål om att ta sig till AS…Troja har det flera gånger om däremot.

   • Andreas Magnusson on 9 januari, 2015 at 20:35
   • Svara

   …och det är ju alltid tränarens fel att ett lag spelar dåligt, speciellt i en enskild match. Snälla, var lite mera nyanserade, vilket även gäller flera kommentatorer på denna blogg! Man måste inse att man som låtsastränare (supporter som tror han eller hon är tränare) inte har hela bilden klar för sig, vilket också är omöjligt som utomstående!

  • Vedis on 8 januari, 2015 at 01:41
  • Svara

  Fan vad negativa ni är (med vissa undantag)!
  Ryck upp er. Säsongen har ju bara börjat!

  Troja har alltid haft problem med Pantern.
  Vi kommer igen.

  • Lindbacken on 8 januari, 2015 at 08:06
  • Svara

  Utskällda av tränarparet,,ja det var säkert befogat,,enl småläningen,,det är nu de etablerade ska visa vägen men vad gör bois åkesson Gurra Mattias/Marcus N?? totalt osynliga enl personer som var på plats DET är svagt!! Nej en första center måste till om man inte ska missa play off för det måste nog bli målet att nå,,allt annat är fiasko!!

  • Putte on 8 januari, 2015 at 11:14
  • Svara

  Borde inte sport gruppen uttala sig om vad man har för plan för fortsättningen , är det fortfarande HA som är målet med detta laget eller hur tänker man , Skulle gärna vilja veta????

  • justme on 8 januari, 2015 at 19:31
  • Svara

  Lyssnade på Pelles intervju och blev duktigt förvånad kan jag säga…såhär sent in på säsongen vill han höja intensitet och kvalitet på träningarna…hm..undrar vad fasiken har man sysslat med hittills? Mitt lilla naiva jag utgick ifrån att man ger allt både på träning och under match…men uppenbarligen inte, om man kan höja både intensitet och kvalitet.
  Sedan var det bra sagt om TS vs Styrelse. Det borde inte finnas vi och de varken för Roger eller TS, om man vill föreningen Trojas bästa.

  • Micke on 8 januari, 2015 at 21:59
  • Svara

  Nu finns det hopp man har kommit på att man måste träna lika hårt som alla andra lag .Skönt att Fernholm upplyste tränarna om detta

   • Lasse on 9 januari, 2015 at 15:55
   • Svara

   Visst är det märkligt att en spelare måste tala om för tränaren att man måste träna hårdare? Fernholm har fått högre respekt medans Pelle har ramlat ner från sin pedestal.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud