Inför: Skövde-Troja


Matcherna duggar ganska tätt just nu, vilket det också bör göra för att serien ska hinna bli färdigspelad till den 15 februari om drygt en månad. I eftermiddag möter man seriens största underdog på förhand, Skövde IK.

Skövde som föga överraskande inlett Allettan med förlust mot Pantern, Kristianstad och Tranås men som knep samtliga tre poängen mot västseriens serievinnare Västervik i söndags.

Senast Troja ställdes mot Skövde var sista säsongen (2007-2008) i HockeyEttan senaste vändan vi var nere. Även då var det i Allettan, en serie som Troja vann överlägset med en förlust och en oavgjord på 14 matcher. Men just denna förlusten kom mot just Skövde på bortaplan. Den 17 februari 2008 i omgång 11 av 14 förlorade Troja med 4-5 mot Skövde inför 672 personer i Billingehov… Och det komiska är att även den oavgjorda matchen kom mot Skövde! I omgång fyra mötte man dem på hemmaplan med det krävdes övertid för att utse en vinnare, en vinnare som blev Troja. Detta efter att Troja hämtat upp ett 0-2 underläge.

Så samtliga poängtapp i Allettan 2008, året vi gick upp, kom mot alltså mot västgötarna Skövde IK. Ett lag som till råga på allt slutade sist i samma Alletta.

Hoppas verkligen inte att dessa hjärnspöken sitter kvar såhär 7 år senare, eller kommer Skövde fortsatt vara Trojas ”boogie team”?

Mer intressant fakta från detta år är att en kändis och Skövdes i dagsläget mest kända spelare, Max Friberg, debutade för dem under samma år. En spelare som vi alla vet senare blev en stor hjälte i juniorlandslaget och Timrå IK och idag krigar om en plats i Anaheim Ducks.

Och i Trojas 3:e och 4:e kedja på den här tiden återfanns välbekanta och ytterst tongivande spelare i dagens Troja så som Mattias Åkesson, Mattias Nilsson, Alexander Edström, Oscar Andersson och Trucken! Bra återväxt!

I övrig så känns Skövdes nuvarande lag lite slätt. Ett lag vars spetspelare egentligen är vad som blivit över i toppklubbarna där de inte riktigt platsat. Så som Emil Alengård och Mikael Persson-Riis. Men har de tagit sig hela vägen hit till Allettan så lär det oavsett namn på pappret krävas hårt jobb. Men den läxan har Troja redan lärt sig vid det här laget.

En 30-mannarbuss från Ljungby rullar tillsammans med ett revanschsuget Troja mot Skövde. Och det är tight i tabellen så vinst vore ju välkommet!

Håll koll på:

Adam Rundqvist har ju en känd fader och även om han framförallt gjort sig känd som en checkingspelare så har han i HockeyEttan fått lite offensiv gunst och gjort en del poäng.

Tobias Törnqvist har spelat väldigt bra ishockey under hela Allettan och verkligen haft läge att måla på. Men oturen har grinat honom i ansikte och trots detta fina spel så står han kvar på noll mål efter fyra matcher. Dags att spräcka den nollan nu?

Poängkung:
Skövde: Emil Alengård 2+2, Adam Rundqvist 1+3
Troja: Jonathan Johnson 1+4

Målvakt:
Skövde: Pierre Svensson 89,13%
Troja: Johan Nielsen 94,34%

Tekare:
Skövde: Adam Rundqvist 54,95%
Troja: Marcus Nilsson 47,89%


2 kommentarer

    • J on 10 januari, 2015 at 11:39
    • Svara

    Finns det någon webbsändning från matchen?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud