Utvärdering – Spelare för spelare del2


Tidigt in på säsongen, 26 oktober, gjorde jag en första utvärdering av spelarna i Trojas lag. Utifrån om deras prestation på isen har motsvarat förväntningarna de hade på sig inför säsong.

Men vid den tidpunkten hade vi inte spelat speciellt många matcher och därför var det svårt att bedöma många spelare på ett rättvist sätt. Därför kör vi nu en delrapport innan vi gör en slutgiltig i slutet av säsongen och utser årets succéer och mindre succéer.

Men jag vågar nästan säga att bilden kommer vara ungefär den samma i april som den är idag. De spelare som inte har vaknat ännu, har jag svårt att se att de ens kommer att vakna upp.

Betygskala är 1-5. Där 1 är att man inte motsvarat förväntningarna överhuvudtaget och 5 att man överraskat alla förväntningar! Betygen däremellan är förstås olika skalor av ”succé”, men en 3:a får ses som insats av förväntan. Detta gör förstås betygen högst individuella.

Marcus Due-Boje Mål/match: 2,4 Räddnings%: 90,21%

Betyg: 3/5

– Även om att först tog första spaden och nu har förlorat den så tycker jag Marcus motsvarat förväntningarna. Accepterar sin roll och gör OK matcher när han väl får chansen.

Johan Nielsen Mål/match: 2,2 Räddnings%: 92%

Betyg: 3/5

– Han förväntades vara en matchvinnande målvakt. Vilket han på senare tid också varit.

Alexander Edström 6+14 poäng

Betyg: 4/5

– Förväntades ta en stor offensiv roll, vara en ledare och samtidigt vara defensivt bra. Varit något mindre ”spektakulär” än jag förväntat, men ändå bidragit bra med poäng och varit bättre defensivt än förväntat.

Simon Fernholm 0+2 poäng

Betyg: 4/5

– Kommer man direkt från en skadefylld juniorsäsong så har man inga större förväntningar på sig. Men Fernholm har tagit små steg hela säsongen och ger allt som oftast ett solitt intryck.

Dennis Fröland 2+10 poäng

Betyg: 2/5

– Värvades som en ersättare till Amnér och förväntades vara en grym PP-back med det kreativa spelsinnet. Men poängutdelningen har uteblivit och Fröland har varit ytterst medioker.

Anton Johansson 0+3 poäng

Betyg: 2/5

– Kanske inte hade jättestora förväntningar på sig. Men han har varit 6/7:e back större delar av säsongen och nu blivit utlånad. Lite förvånande av en spelare som tog plats i ett allsvenskt Troja för två år sedan och gjorde det bra. Var är utvecklingen?

Daniel Karlsson 0+2 poäng

Betyg: 3/5

– Trucken är Trucken. Gör sällan en dålig match har varit exakt den ledaren som förväntats. Kanske lite besviken på poängutdelningen, han har ett bra skott.

Jonathan Nielsen 7+15 poäng

Betyg: 4/5

– Förvånande Trojas poängstarkaste back. Solid defensiv också och har tagit en av topplatserna trots att många fans blev något förundrande över att han fick rollen som ”förstaback” när han värvades.

Eric Persson 3+2 poäng

Betyg: 2/5

– Eric har gjort det bra. Men efter den grymma inledningen i Troja så förväntade många att han skulle vara minst lika bra som Trucken match efter match. Men tyvärr så pendlar Eric alldeles för mycket i kvalité.

Magnus Svanberg 0+1 poäng

Betyg: 2/5

– Visst han värvades som en ren utfyllnadsback. Men av en spelare med så pass mycket rutin från Allsvenskan så hade man faktiskt förväntat sig att han skulle sticka ut mer på isen. Medioker, inga sidor som varken är särskilt bra eller dålig.

Johan Andersson 13+9

Betyg: 2/5

– Ja, BOIS har gjort en del mål och poäng. Och i några matcher har han varit fruktansvärt bra (speciellt i AllEttan). Men han skiftar alldeles för mycket i kvalité mellan matcherna och har inte varit så tongivande som vi hade hoppats på förhand av en spelare med 200 SHL-matcher.

Oscar Andersson 7+9 poäng

Betyg: 3/5

– Föga överraskande så är Oscar trixkungen i laget. Och det har blivit OK med poäng, varken mer eller mindre. Hade han släppt något oftare så hade poängskörden varit den dubbla.

Hampus Andréen 3+2 poäng

Betyg: 3/5

– Han har tagit en plats i laget och därmed infriat förväntningarna.

Gustav Hjalmarsson 10+7 poäng

Betyg: 2/5

– Läget för Hjalmarsson är desamma som BOIS. De måste vara mer tongivande! Särskilt när man spelar med laget i övrigt två bästa spelare.

Jonathan Johnson 17+18 poäng

Betyg: 5/5

– Mål och poängstarkast i laget. Att Johnson skulle vara en sådan målskytt som han bevisat sig vara är glädjande överraskning!

Alexander Lindqvist-Hansen 2+5 poäng

Betyg: 3/5

– Han är precis så mycket ”Pain in the ass” som man förväntade sig av honom. Grym BP-spelare. Men poängmässigt har det saknas lite tyvärr.

Markus Nilsson 8+14 poäng

Betyg: 3/5

– Spelmässigt har Mackan varit en riktig hit! Snabb, kreativ och uppoffrande. Men tyvärr får han dåligt med utdelning av sitt slit. Borde väl typ vara poängkung.

Ted Nilsson 2+3 poäng

Betyg: 2/5

– Ted har tyvärr inte haft någon vidare säsong. Stora skadeproblem (troligtvis borta resten av säsongen) och när han väl spelat så har han inte imponerat. Tråkigt bakslag efter hans fina säsong i HA ifjol.

Mattias Nilsson 1+3 poäng

Betyg: 3/5

– Slitvargen som aldrig gjort en dålig match. Enormt hjärta och accepterar hockeysveriges osexigaste jobb utan ett minsta gnäll! BP och tekningsspeciallist och viktigare än vad de flesta tror.

Pierré Nilsson-Grans 2+1 poäng

Betyg: 4/5

– Jag var faktiskt tveksam till om han skulle ta en plats i truppen eller ej. Men Pierré har aldrig varit nära att ens tappa den. Bra spelförståelse.

Oskar Norlöv 7+25 poäng

Betyg: 4/5

– ”Mini-Kelly” hade förvisso förväntningarna på sig att producera, men att han skulle överglänska Åkesson, BOIS, Hjalmarsson osv. det trodde nog få. Bra handleder och spelförståelse. Tyvärr blivit något osynlig nu under Allettan.

Mattias Åkesson 10+17 poäng

Betyg: 3/5

– Spelmässigt har han varit betydligt mer medioker än vad som förväntats. Men ändå har han gjort sina poäng. Kan bättre!


2 kommentarer

  • Andreas Magnusson on 19 januari, 2015 at 07:45
  • Svara

  Man kan sammanfatta med att de mer rutinerade spelarna oftast underpresterar medan de unga och kanske lite mer hungriga spelarna oftare överpresterar eller åtminstone infriar förväntningarna. Det finns därmed mycket outnyttjad potential som kan utvecklas, men som sagt; undrar om något av potentialen verkligen infrias i de få matcher som i kvar i Allettan samt i eventuell playoff och kvalserie? Vad får det för inverkan på Trojas chanser att ta sig hela vägen till HA?

   • Andreas Magnusson on 19 januari, 2015 at 09:43
   • Svara

   Man kan också fråga sig om andra typer av femmor kan inverka positivt på de mer erfarna när det gäller gjorda assist och mål? Jag tänker på att blanda erfarna mera med de yngre spelarna… Det finns kanske en övertro på att ”de bästa spelarna” (=de mer erfarna) skall spela i samma kedja? Hur har kedjesammansättningarna sett ut över tid? Skillnad i grundserie VS Allettan?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud