Inför: Tranås-Troja


Ny match på schemat, en match som även den är på bortaplan. Senast man mötte Tranås så bröt Troja deras 10 matcher långa segersvit! Men inför denna matchen ser läget lite annorlunda ut, nu har Tranås fem raka förluster.

Jag vill minnas att den matchen var rätt fartfylld och underhållande även om det bara blev två mål (som kom i första perioden). Tranås hade väl inte speciellt mycket att komma med offensivt men hade en av de bästa inställningarna till match som jag har sett denna säsongen. De slet verkligen och tämjde inte på defensiven.

Har de kvar den inställningen fortfarande trots den senaste tidens motgång så skulle jag inte alls bli förvånad om de kunnat lugga Troja på poäng en lite sämre dag.

Men Troja har en stark defensiv som kommer eliminera Tranås redan svaga offensiv.

För Trojas del handlar det om att hitta tillbaka till den offensiva glädjen. I höstas hade man ett kreativt spel, men i Allettan har man haft det svårt att etablera något passningsspel i offensiv zon. Mycket fram och tillbaka.

Så jag önskar att man imorgon vågar spela mer kreativt och att gör lite mål för en gångs skull. Även om det skulle kunna gå ut över de defensiva spelet.

Intressant är dock att Tranås är sämst i serien i både Power play och box play.

Håll koll på:

I ett lag som haft offensiva problem och där defensiven spelar en stor roll är målvakterna mycket viktiga. Och Tranås har haft två vassa målvakter i Allettan. Så jag varnar för Emil Jideskog och Victor Johnson, beroende på vem som ska stå.

I Troja ska ett nyförvärv debuta, men jag tänker inte sätta några krav eller press på Emil Wrenman att producera eller prestera. Hans jobb är enkelt och han kommer fixa det utan problem, kanske till och med kan överraska… Däremot så behöver Åkesson, BOIS, Hjalmarsson, Marcus.N och Norlöv i spark i röven. Dags för dem att kliva fram och prestera mål. Inställningen har känts lite ”Razingar”-aktig den senaste tiden. (Bortsett från Mackan).

Poängkung
Tranås: Mikael Brancalion 3+5
Troja: Jonathan Johnson 2+5, Mattias Åkesson 2+5, Alexander Edström 1+6

Målvakt
Tranås: Victor Johnson 92,16%
Troja: Johan Nielsen 94,34%

Tekare
Tranås: Filip Petersson 55,28%
Troja: Marcus Nilsson 50,88%


2 kommentarer

  • Mathias on 31 januari, 2015 at 10:47
  • Svara

  Någon Daniel Andersson är klar för troja från arlanda. Vet du mer elias?

  • jonas on 31 januari, 2015 at 11:33
  • Svara

  Troja har värvat en center och en målvakt

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud