Tranås 2-3ot Troja


Troja vänder ett jobbigt underläge och tar med sig två poäng hem till Ljungby… Men det går inte att hymla med att Trojas insats idag än en gång var under all kritik. Troja har en grym målvakt i Nielsen som står på huvudet och räddar laget. Än en gång.

Det är gott att man vänder matchen, men man har fortfarande bara vänt ett (1!) underläge till vinst under 60 minuter på 11 försök den här säsongen. Dessutom var det i omgång 2 mot Halmstad. Det är under all kritik, var är moralen? Eller är det favoritskapet som får spelet att låsa sig?

Men jag vill samtidigt inte förringa Tranås insats. De kämpade och spelade väldigt uppoffrande. Och precis som jag skrev inför matchen så blir jag inte förvånad över att de luggar Troja på poäng när de har den inställningen.

Troja spelar något bättre idag än i senaste segermatchen mot Vimmerby. Man har bättre tempo. Men offensiven är rejält krampaktig.

De offensiva spelet flyter inte på naturligt och många skottförsök är alldeles för fantasilösa och från för långt håll.

Detta medan Tranås var betydligt rakare i sitt spel och kom till bättre skottförsök. Ofta friare och närmare mål. Om de sedan är på grund av bristande defensiv i Troja eller på grund av offensiv skicklighet i Tranås låter jag vara osagt.

Skotten må varit jämna, men Tranås utklassar Troja i heta målchanser!

Lite komiskt att vi nu i Allettan har bra målvaktsspel som vinner matcherna men ett anfallspel som fallerar. Medan rollerna var ombytta i grundserien.

Första kedjan blev den räddade ängeln ikväll, men dumma utvisningar (i offensiv zon dessutom!) höll på att sänka Trojas vändning redan innan den börjat. Så även om det gick bra denna gången så måste sådana korkade handlingar slipas bort, hade Tranås fått in 3-0 så hade Troja antagligen aldrig hämtat upp.

Men Trojas box play med Matte och Flash fortsätter vara uppoffrande. Så de ska ha cred.

Pantern på onsdag kräver betydligt mer av Troja. Det är dags att bevisa att man har lite kvalité i sig. Bättre inställning till match tack.

Matchens lirare
*** Flash
** Johan Nielsen
* Mattias Nilsson

00:23 1-0 Erdugan (Bremer, Jidskog)
17:09 2-0 SH Brancalion (Erdugan, Pekkarinen)
32:15 2-1 Åkesson (Johan.A, Marcus.N)
34:29 2-2 Johan.A (Jonathan.N, Marcus.N)
61:32 OT 2-3 PP Karlsson (Törnqvist, Fröland)
Skott: 44-39
Publik: 549


43 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • justme on 1 februari, 2015 at 18:58
  • Svara

  Tittade på matchen denna gång och måste säga, att i period 1 och 3 hängde inte Troja med för 5 öre. Period 2 var bättre dock enligt min åsikt den var heller inget att hänga i julgranen.
  Värst idag Hjalmarsson med 2 så korkade utvisningar, att hade jag varit tränare i Troja, hade jag bänkat honom i nästa match. I övrigt…anfallsspelet komplicerat och uddlöst, de 2 sista momenten saknades allt som oftast. Sista passet fel, eller kom inte ens osv. Försvararna hängde inte med Tranås och var både trea och fyra på puckarna, inte etta eller ens tvåa. Pelle uttrycker sitt missnöje i intervjun efter matchen, men HAN är övergripande ansvarig för att spelarna inte skall ha den dåliga inställning de har idag.
  Samarbete mellan tränare och laget fallerar uppenbarligen, man gör den ena dåliga matchen efter den andra och man kan inte skylla allt på 26 spelares attityd…någon eller några kanske har loj inställning, men i det stora hela är det inte de, som är felet. Lätt att skylla ifrån sig för Pelle också, undrar hur Pantern hade spelat om Stefan Lundh överlät allt ansvar på spelarna. Nog fan inte bättre än Troja.

   • Andreas Magnusson on 1 februari, 2015 at 19:13
   • Svara

   Intressant kommentar. Håller dock fast vid att det är de spelare med HA-erfarenhet som över tid har presterat sämst denna säsongen (idag var det mera blandat) medan de unga har till större del presterat enligt förväntan eller över. Man kan även notera att de mer erfarna verkar prestera mera mot sämre motstånd, men sämre mot svårare motstånd, alltså tvärtemot vad man kan förvänta sig. Någonting är det som inte stämmer i detta laget, men jag är inte alls säker på att det är tränaren (även om jag också ibland tycker att han är väl passiv när laget ligger under och vågar inte ändra om i femmorna, ta ut målvakten etc. Man får dock ta hänsyn till hans relativt korta karriär som tränare på denna nivå). Har alla verkligen den motivationen som krävs för att gå hela vägen till HA? Jag är faktiskt tveksam till det, men svårt att veta om man inte har hela bilden klart för sig.

  • Mathias on 1 februari, 2015 at 19:58
  • Svara

  Väldigt märklig säsong detta. Troja blandar och ger kraftigt. Ändå lyckas man hamna på plats 3 i första serien och tro det eller ej men troja ligger tvåa i allettan trots en haltande offensiv. Konstig säsong men skönt att vi ligger tvåa ändå. Två rätt dåliga bortamatcher nu men ändå 5 av 6 poäng. Jaja hoppas på bättre insats mot Pantern :)

   • Andreas Magnusson on 1 februari, 2015 at 20:10
   • Svara

   Om det skall bli nån poäng mot Pantern måste både defensiv och offensiv höja sig flera snäpp. Pantern hugger på minsta lilla misstag, bra fart, tight defensiv, bra skott o jobbar i 60 min. Gjort 40 mål på 10 matcher (i snitt 4 mål per match) och släppt in 14 mål på 10 matcher (i snitt 1,4 mål per match) i Allettan södra. Sanslös prestation måste jag säga.

    • Andreas Magnusson on 1 februari, 2015 at 20:12
    • Svara

    För att inte tala om Panterns snabba kontringar. Ujuj…..

  • Ulla on 1 februari, 2015 at 20:20
  • Svara

  När laget är ifrågasatt, det är sista veckan innan transferfönstret stänger – då åker Micke Larsson på en veckas solsemester? Härlig prioritet

   • Bengt on 1 februari, 2015 at 20:34
   • Svara

   Alla har rätt till semester.Nyförvärven borde kommit mycket tidigare då man länge sett att detta inte håller.Nu finns det bara en position att göra förändringar på om detta ska gå vägen

    • justme on 1 februari, 2015 at 21:54
    • Svara

    Håller med. Någon skrev tidigare att man hade en till förstärkning på ingång, men spelaren backade ut. WTF säger jag, om man har 1 spelare man vill teckna 1 minut innan deadline….låter ju inte särskilt seriöst

     • Andreas Magnusson on 1 februari, 2015 at 22:26
     • Svara

     Var står det att ”…om man har 1 spelare man vill teckna 1 minut innan deadline….låter ju inte särskilt seriöst” någonstans? Sedan är det väl klart att man som anställd har rätt till semester, samtidigt har man som arbetsgivare rätt att lägga den semestern så att verksamheten kan fungera. Då kan man ju tycka att lägga den i samband med deadline för nyförvärv är lite konstigt, eller?

     Att som Bengt föreslår, göra förändringar på tränarposten, tror jag är alldeles för långt in på säsongen för att göra. Det lär bli mera stökigt innan det eventuellt blir ordning och då har både Allettan södra och playoffmatcherna redan spelats innan eventuell ny stabilitet infinner sig. Visst, i vissa matcher tycker jag också tränarna kunde gjort mera, men i detta läget tycker jag att det är viktigare att de spelare som känner att de underpresterar själva tar ett snack med tränaren samt försöker höja sitt spel. Jag menar, de har ju en trupp på pappret som borde kunna gå långt och dessutom spela mera jämnare sett över grundserie och Allettan södra. Kolla på Tingsryd, de gick knackigt ett tag, men har nu kommit igång igen, utan att göra några spelar och/eller tränarförändringar.

      • Bengt on 1 februari, 2015 at 22:49

      Är Sportchefen anstäld eller är det bara ideelt arbete ?? Det är en stor skilnad på vilka rättigheter och skyldigheter han har .Man kanske inte behöver ändra på båda tränar positionerna.Det ser bara ut att behövas lite nytt blod för att skaka liv i de vilje lösa spelarna

      • justme on 2 februari, 2015 at 08:15

      Kommer inte ihåg vem som skrev och under vilket inlägg det där med spelaren, men det var på forumet inte någon artikel eller officiell utlåtande, så det behöver inte vara sant, därför skrev jag ”Om” framför… Semestern var det inte jag, som hade synpunkter på, samtidigt, tycker jag också personligen att det var olämpligt valt tillfälle.
      Troja styrelse har ingen lön enligt årsrapporten, men ”anställda” har ju det. Jag har dock ingen aning om hur det är fördelat, man betalar ut drygt 8.5 miljoner i löner till alla, som får lön av Troja..gäller 2013/14 (Jerry tiden alltså), årets säsong är inte klart och räkenskapsåret är april-mars. Står dock tydligt att sportchef, tränare (A, J) och kanslichef har heltidslön.
      Föreslår att den, som är intresserad läser stadgar och rapporter, så får ni reda på rätt mycket om hur föreningen fungerar och vem, som får lön.

   • Andreas Magnusson on 1 februari, 2015 at 20:45
   • Svara

   Ja, det låter konstigt…. För er som tycker att Troja skall chansa o värva spets o därmed riskera att sätta hela föreningens ekonomi i gungning tycker jag skall läsa denna artikel:
   Fjärde kaotiska säsongen i rad:
   http://www.hockeysverige.se/mikael-mjornberg/2015/01/26/fjarde-kaotiska-sasongen-i-rad

   Nu svajar ju Helsingborg oxå. Inne i rekonstruktion:
   http://www.hd.se/sport/2014/11/20/hhc-raddas-med-extra-bidrag
   http://www.hd.se/sport/2014/12/29/hhc-begar-sig-i-ekonomisk-rekonstruktion
   http://www.hockeysverige.se/mikael-mjornberg/2014/12/30/reglerna-uppmuntrar-till-ekonomisk-vanskotsel

   Här är Skövdes historia:
   http://hockeyettan.com/2013/03/11/livet-efter-rekonstruktionen

   Slutsats: lär av historien, värva inte mer än vad föreningens ekonomi klarar av, håll er borta från värvningskarusellen. Kommunen o i slutändan skattebetalarna skall inte betala för att någon inte gör sitt jobb (=tar sitt ekonomiska ansvar).

  • JT on 1 februari, 2015 at 20:45
  • Svara

  Jag såg matchen på nätet och jag undrar tillför dom nya spelarna något ? jag tycker inte det men man ska väl ge dom lite tid.. Jag tycker heller inte att Pelle klarar av att tända spelarna och få dom att förstå allvaret. Tycker att 2 poäng är ok men hade det funnits någon rättvisa i denna match skulle Tranås vunnit. Men jag tror inte sportgruppen har tagit detta på allvar och är nöjda med spel i div 1 .

   • justme on 1 februari, 2015 at 21:55
   • Svara

   de båda var 100% anonyma denna match. Man får väl se mot Pantern.

  • Berra on 1 februari, 2015 at 21:03
  • Svara

  1-0 efter drygt 20 sekunder. Då tror man ju att de flesta spelarna fortfarande tror att se sitter kvar i bussen å mumsar chips! När nästa mål i baken dessutom kommer med en gubbe mer på banan.
  Ja då är det lätt att tappa gnistan.
  Var e ledarna i detta laget å hur är de tränade och peppade???
  Det är inte konstigt att många fans blir förtvivlade och uppgivna!
  Ge oss en Pasco eller Sammi.
  Någon som kan tända laget och visa vägen!

   • justme on 1 februari, 2015 at 21:57
   • Svara

   Pelle har sagt det här otaliga gånger den här säsongen….vi satt kvar i bussen…hela matchen..hallå!
   Han får väl fasiken väcka de. Kan han inte, skaffa någon, som kan.

    • Andreas Magnusson on 1 februari, 2015 at 22:18
    • Svara

    En del kanske inte går att väcka och/eller inte har rätt motivation i grunden. Då hjälper ingen tränare…

     • Bengt on 1 februari, 2015 at 22:30
     • Svara

     Varför är då dessa spelare kvar om du nu tycker tränaren är så bra

      • Andreas Magnusson on 2 februari, 2015 at 06:30

      Det undrar jag också ibland (=varför vissa spelare är i laget)…. Jag har dock aldrig sagt att tränaren är bra, lägg inga ord i min mun som jag aldrig uttalat. Han har fått kritik av mig också om du nu läst det, fast på rätt nivå.

     • justme on 2 februari, 2015 at 08:33
     • Svara

     Jag vill förtydliga det jag skrev lite. Alltså, menar inte uttryckligen att man skall byta tränare (kan vara en lösning dock), utan att man tar in hjälp med att få ordning i huvuden på spelarna. Klarar inte Pelle/Wass att göra det, får de ta hjälp. Man har ju inte värvat, så det bör finnas pengar över.

      • Andreas Magnusson on 2 februari, 2015 at 20:33

      Ja, en mental tränare av något slag skulle nog inte vara fel. Vill minnas att de gjorde det förra säsongen (eller var det säsongen innan?). Vill också påpeka (innan någon annan gör det) att bara för att det ”inte fungerade” inte är samma sak som att det inte skulle fungera nu. MEN: Skall man göra en sådan sak så tror jag dock att det gäller att få rätt ”touch” på det hela, dvs det är helt beroende på vilken mental tränare man tar in, hur han upplevs och kan förmedla sin kunskap etc..

  • Dan Johansson on 1 februari, 2015 at 22:19
  • Svara

  Först all ära åt Priamos för dina sakliga och bra skriverier, all respekt!
  Troja har ett krampaktigt offesivt spel, där det blir en dragning förryckte, passning för mycket eller håller inne skotten! Man måste gå rakare på mål och sluta snurra för mycket i hörnen.

  Var i Vimmerby och såg matchen och det junde lika gärna varit förlust med 3-1!

  Nej, det ärför mycket ”juniorhockey” och för korta anfall i anfalls zon. Slarvas för mycket med pucken och passningarna.

  Tyvärr, lär vi väl få en lektion mot Pantern på onsdag!

  DJ

   • JT on 1 februari, 2015 at 23:35
   • Svara

   Laget består ju av många spelare som spelar första året på denna nivån dom gör nog så gott dom kan och man kan inte förvänta sig mer av dessa men av dom rutinerade kan man förvänta sig mycket mer av än dom visat och vaknar dom inte snart så är det tyvärr snart färdigspelat denna säsongen.

    • justme on 2 februari, 2015 at 08:46
    • Svara

    JT…på denna nivå?…du menar, att om man kommer från AS eller SHL, så blir man dålig av att spela i Div 1?
    Troja har ju inte en enda spelare, som inte har spelat minst Div. 1 nivå tidigare.
    Hela laget har spelat på högre nivå nästa utan undantag (AS och/eller SHL) och hittills har det varit spelarna med mest rutin och erfarenhet, som har fallerat att leverera.

     • Andreas Magnusson on 2 februari, 2015 at 20:40
     • Svara

     Att alla i laget har minst div1 eller HA-erfarenhet är väl inte riktigt sant, de har väl några stycken juniorer som inte spelat div1 eller HA? Jag förstår ändå din poäng och det är just dina 2 sista meningar i ditt inlägg som klart sammanfattar min oro om att det är något i laget som inte står helt rätt till. Frågan är bara vad och som utomstående är det nästan omöjligt att med säkerhet sätta fingret på det. Tränarna är en del, underpresterande erfarna spelare en annan, men långt ifrån allt.

      • justme on 3 februari, 2015 at 08:34

      Visst, håller med. Jag vill bara komma till slutsatsen, att man kan inte bara döma enskilda spelare för att underprestera. De har kvalitén, men det funkar inte. Varför?
      Minns ni Bartalis under Patrik Ross? Han fick heller inte ett dugg uträttat den säsongen, för att Ross inte gav honom chansen och möjligheten. Hur spelarna presterar är i högsta grad beroende av omgivningen inkl. kedjekamrater, tränare och allt annat omkring.

  • Vedis on 1 februari, 2015 at 23:04
  • Svara

  Kan det vara ”Trojabengt” som hamnat här nu med?

  Skulle vi bytat tränare, borde det varit efter grundserien.
  Nu som Andreas säger förstör det nog bara.

  Men lite mer jävla anamma från tränarteamet, hade inte skadat.
  Man kan ju tro att dom är rädda för att ta i!

  Men det skulle inte förvåna, om laget visar bättre takter mot Pantern.

  1. Men snälla vem fan byter tränare när man ligger tvåa? Hur motiverar man det för tränaren?

    • justme on 2 februari, 2015 at 09:30
    • Svara

    Trots att laget inte fungerar, som man önskar sig, så har man hittills nått alla sina mål, såklart kommer man inte att byta tränare…dessutom är säsongen i ett läge, där ett tränarbyte kunde varit ödesdigert.
    Nu är det väl så, att de uteblivna värvningarna får folk att ha misstro till AS avancemang och det kanske inte blir av heller, men en ny tränare hade nog varit i onödan. Dock tycker jag att de borde på ett eller annat sätt skaffa hjälp med att få ordning på inställningen hos spelarna.

     • putte on 2 februari, 2015 at 10:50
     • Svara

     Då hade Janne Karlsson varit bra

      • justme on 2 februari, 2015 at 13:49

      SSK sparkar Janne Karlsson för de urusla resultaten, när SSK var tippade att vinna AS:
      Vad får dig att tro, att han skulle göra ett bättre jobb än Pelle i Ljungby?
      Vet ej om ni minns Mora när de något år vann nästan alla bortamatcher men förlorade hemmamatcherna i samma utsträckning. Då satte man spelarna i en buss och körde runt de i ngn timme innan värmning, för att skapa känslan av bortamatch…det funkade och man började vinna hemma också.
      Det är något liknande jag efterlyser, inte konkret tränarbyte.

      • justme on 2 februari, 2015 at 13:54

      Dessutom, har han i och med denna gång blivit sparkad från samtliga lag, där han har coachat mer än en säsong.
      Hus, som helst, man kunde ju ta in han, som rådgivare, han kunde kanske komma med lite nya, nyttiga synpunkter, men att köpa honom som tränare är nog inget vettigt.

  • putte on 2 februari, 2015 at 07:59
  • Svara

  Hemma igen och ser att det blev ingen spets utan två mediokra utfyllnads spelare. Nu har styrelse och sportgrupp tydligt visat att ambitionen att avancera i seriesystemet var bara skitsnack men vi kommer att den finaste hallen i div 1 nästa säsong. Ursäkta min negativitet men när dom säger att man ska värva spets spelare och man märker att det bara är snack så blir man bara besviken men det är bara att bryta ihop och komma igen.

   • Andreas Magnusson on 2 februari, 2015 at 20:52
   • Svara

   Men om sportgruppen/styrelsen inte funnit några spelare som passar både sportsligt och ekonomiskt så kan man ju knappast lasta sportgruppen för att inte ha gjort allt? Jag är inte helt säker på hur det står till, men att så säkert såga en sportgrupp utan att ha insyn i hur de jobbar är både arrogant och (som du säkert nu inser) skrivit i affekt (som du indirekt skriver). Jag har skrivit det igår och jag skriver det idag igen; med tanke på alla klubbar både i div1 o HA som nästan värvar ihjäl sig o nästan går i konkurs så tycker jag att sportgruppen varit återhållsamma. Det skall de ha cred för! Jag vill inte ha ett Troja som går med håven till sponsorer, supportrar och i slutändan skattebetalare när värvarcirkusen slutar i missat HA-avancemang och skulder i flera 100-tusentals kronor. Dessutom; ge de 3 nya spelarna en chans att visa upp sig. En spelad match i Troja är knappast det…

  • Mats on 2 februari, 2015 at 08:03
  • Svara

  Haha, de som känner Pelle vet nog att ”jävlar anamma” inte saknas.

  • putte on 2 februari, 2015 at 09:58
  • Svara

  Janne Karlsson på väg bort från Södertälje . Troja!!!! anställ honom

  • Lasse on 2 februari, 2015 at 10:43
  • Svara

  Intressant att hör att Pelle var missnöjd efter matchen. Under matchen verkade han ganska lugn. Spel för galleriet?

  • Lindbacken on 2 februari, 2015 at 12:15
  • Svara

  Jag tycker att det är spelarna som inte tar sitt ansvar,i den här matchen,backarna backar hem alldeles för djupt o anfallsspelarna är alldeles för tandlösa det behövs en atityd sskärpning på många håll,Det jag inte förstår är varför desperationen att vilja vinna tycks saknas,Tranås visade upp en vinnarmentalitet som borde räckt till seger men som tur var för Troja så gör Nielsen återigen en stor match o räddar Troja!!Trots uruselt spel i flera matcher ligger man konstigt nog tvåa!! nu går vi in i slutspurten på serien o nu MÅSTE anfallsspelet börja att fungera annars tar nog säsången slut fortare än vad vi vill.

   • putte on 2 februari, 2015 at 12:50
   • Svara

   Mycket bra sammanfattning

    • Andreas Magnusson on 2 februari, 2015 at 20:58
    • Svara

    Jepp, bra sammanfattning. Jag tycker inställningen hos flera spelare är för loj och/eller alldeles för ojämn. Ibland får man lite känslan av träningsmatch över det hela. Var är vinnarskallarna som ger allt i 60 min oavsett vad det står på resultattavlan? I en sådan här jämn serie kan ju målskillnaden avgöra om det blir avslutad säsong eller PO. Tycker oxå att ofta kommer avsluten alldeles för långt utifrån..

  • Lasse on 3 februari, 2015 at 11:47
  • Svara

  Vad har hänt med norlöv? Jovisst flyttad till 4e linen, men maken till loj spelare har jag sällan sett. Skadad?

   • justme on 3 februari, 2015 at 12:16
   • Svara

   bra fråga…han gör 29 poäng på 19 matcher i grundserien, sedan försvinner han helt….tror inte att det ändrades så utan anledning.
   Det är just vad jag menar, med att en spelares kvalitéer beror på omgivningen också, inte bara på han själv.

  • Trojanen on 3 februari, 2015 at 18:02
  • Svara

  Kan det ha smugit sig in lite osäkerhet och dåligt självförtroende? Killen har ju trots allt inte fått spela mer än ströbyten varje match den senaste månaden.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud