Inför: Troja-Pantern


Ikväll är det ettan mot tvåan som gäller, en riktigt spännande toppmatch! Men för Trojas del handlar det kanske inte om att vinna för att komma ikapp ettan Pantern, utan mer om att vinna för att behålla greppet om den strategiskt viktiga andraplatsen.

Men psykologiskt är det även en viktig match att vinna eller åtminstone ta poäng i. Då Pantern är det överlägset bästa laget i serien och det är ett lag som Troja ännu inte vunnit mot. En vinst ikväll skulle bevisa att man kan rubba de bästa lagen och ingjuta en go tro på sig själva i laget och dess ambitioner att nå kvalserien och ett återtåg till Hockeyallsvenskan.

Jag skulle säga att en match mot Pantern är jämställt med en match mot ett allsvenskt motstånd. Så då förstår ni att det är en väldigt tuff match som väntar.

Pantern har gjort nästan dubbelt så många mål som Troja och har endast förlorat en match under Allettan, en förlust som kom för två omgångar sedan borta mot Tingsryd, men sett till insläppta mål så är det jämt skägg lagen emellan. Troja har släppt in 18 mål och Pantern 14 mål.

Pantern är defensivt mycket duktiga på att trycka ut Trojas anfall längst sargerna och Troja som har haft vissa offensiva problem har en svår nöt att knäcka där. Men någon gång ska det lossna, så varför inte ikväll?

Offensivt är Pantern tyvärr minst lika duktiga som man är defensivt (äckligt komplett lag). Man spelar en rak hockey och tycks alltid veta vad man ska göra… Men jag är ändå inte speciellt orolig för den biten då jag känner att Trojas försvarsarbete klickat i kanon sedan jul och att de under en normal dag borde kunna stå emot denna offensiv bra.

Så Trojas nyckel till seger, tror jag, blir att få det offensiva spelet att klicka igen. Samma uppoffring som man har på att täcka puckar borde man ha på att ta hand om returer och/eller trycka sig in på mål.

Hursomhelst, det kommer bli en match innehållande absolut högsta kvalité på den här nivån. Det kommer bli jämnt, det kommer bli kamp och det kommer bli ruskigt spännande! Så hoppas verkligen vi tillsammans fyller Hovet läktare!

Håll koll på:

Panterns starka sida är väl onekligen kollektivet, så om man få kollektivet ur balans så känns det som man banat vägen för segern ganska bra. Men individuellt så går det ju inte att blunda för Patrik Blombergs framgångar, han är kanske en av ettans bästa just nu. 9 mål på 9 matcher och totalt 16 pinnar. I topp i tekningsstatistiken och har endast varit inne på ett (1!) enda baklängesmål!

Troja kommer få klara sig utan speedkulan Marcus Nilsson som blir borta ca. tre veckor på grund av brutet finger. Vilket gör att första kedjan ikväll kommer splittras, synd när den banade vägen senast mot Tranås. Men det vore bra om resten av första kedjan, Mattias Åkesson och BOIS hade konserverat formen från i onsdags och fortsätter på den inslagna vägen!

Poängkung:
Pantern: Patrik Blomberg 9+7
Troja: Mattias Åkesson 3+5

Målvakt:
Pantern: Victor Andrén 94,42%
Troja: Johan Nielsen 94,50%

Tekare:
Pantern: Patrik Blomberg 54,76%
Troja: Jonathan Johnson 47,98%

Övrigt, det är fortfarande ingen som nappat på erbjudandet/idén om att skriva om Trojas J-lag. Vill ni eller vet någon som är intresserad, kontakta mig gärna på Trojakollen@hotmail.com.


16 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Niklas on 3 februari, 2015 at 20:21
  • Svara

  Ikväll? ;)

  1. Hehe skulle egentligen inte publiceras förrän imorgon bitti ^^

  • Erik on 4 februari, 2015 at 12:57
  • Svara

  Blomberg är sjuk

  1. Gott!

   • justme on 4 februari, 2015 at 14:01
   • Svara

   Var står det att han är sjuk?

  • putte on 4 februari, 2015 at 14:10
  • Svara

  Vinst i kväll kan ge det självförtroendet som laget tycks sakna

  • putte on 4 februari, 2015 at 14:18
  • Svara

  En fråga till Elias . Det skrevs om en marknads ansvarig som skulle tillkännages har det gjorts eller var det bara skitsnack från styrelsen som allt annat detta året.

   • Mathias on 4 februari, 2015 at 14:34
   • Svara

   Han presenteras imorgon är de sagt så ej skitsnack.

  1. På torsdag

    • putte on 4 februari, 2015 at 14:57
    • Svara

    Jag tackar för svaret.

  • Felix on 4 februari, 2015 at 16:56
  • Svara

  Intressant intervju med Robin Söderqvist ….
  http://www.smp.se/tv/

  • Lars on 4 februari, 2015 at 17:22
  • Svara

  Mycket intressant!
  Han fick inte rätta förtroendet av tränarna i Troja,vilka fick förtroendet istället?
  Är det spelarna som underpresterat större delen av säsongen?
  Nu hoppas vi på 3 pinnar i kväll.

   • Andreas Magnusson on 4 februari, 2015 at 18:55
   • Svara

   Om vi nu skall hålla oss till sanningen, vilket är en förutsättning för en vettigt diskussion, så blev Robin Söderqvist återkallad till Lakers. Alltså han försvann inte från Troja pga att han ej platsade enligt tränarna!

  • Lars on 4 februari, 2015 at 21:37
  • Svara

  Andreas!
  Lyssna på intervjun.
  Han kände inte att han fick samma förtroende från tränarna i Troja som han fick i Lakers,jag vet också
  att han blev återkallad.

   • Andreas Magnusson on 4 februari, 2015 at 23:03
   • Svara

   Jag vet Lars, men det var inte orsaken till att han kom tillbaka till Lakers utan Lakers hade flera skador på en gång o då kallades han tillbaka. E vill inte konstigt att en lånespelare inte får samma förtroende som en ordinarie, kan ju vara känsligt det där o göra mer skada är nytta. Dessutom i det läget med ca 8-10 matcher i grundserien så hade man 6 vinster på 10 omgångar (varv de 5 senaste kom i omgång 4-10), varför då göra någon ändring, speciellt i 1a eller 2a-femman? I det läget hade man ju fått igång laget. Det var ju först senare det började gå knackigt. Tillbaka till intervjun: Kan iofs tänka mig att man som HA-spelare helt enkelt tröttnar på att i en lägre serie inte får samma förtroende o då drar det som ursäkt, dock lite lågt att nämna det när varken Pelle eller Wass inte får chans att bemöta det (de var ju ej där).

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud