Inför: Troja – Västervik


Då Elias har åkt på en resa till Norge så hoppar jag, Andreas Magnusson, in och skriver inför och efter Västerviksmatchen samt alla PO1-matcherna. Här kommer lite information inför matchen och efteråt kommer jag sammanfatta ett kort matchreferat utefter vad annan media skriver i.o.m. att jag själv inte har möjlighet att se matchen.

 

Västervik mötte Troja 17 januari och vann med förkrossande 6-0, där skotten var 29-29, så Västervik var grymt effektiva i Plivit Trade hallen. Det går inte heller att skylla på onödiga utvisningar, då båda lagen hade 4 under hela matchen. Det var snarare så att Troja var alldeles för bleka både offensivt och defensivt. Inför Västervikmatchen hade Troja fyra vinster på sex matcher, så förväntningarna var väl i det läget inställt på att Troja skulle vinna.

 

Vad har då hänt i lagen sedan förra matchen lagen emellan?

Troja:

Ja, Troja repade sig snabbt i omgången efter, tog 1 poäng mot Tingsryd i Enkronanmatchen i Sunnerbohov (som även gav Allettan södras publikrekord på 3116 personer). Därefter har man faktiskt en vinststreak på 5 matcher (Vimmerby, Tranås, Pantern, Skövde och Kristianstad) med 19 gjorda och 8 insläppta mål. Med andra ord är Troja inne i ett bra ”flow” just nu.

 

Spelarsidan då? Ja, här har man nu fått in Emil Wrenman (F) och Daniel Andersson (C) samt lånat in en målvakt från Jonstorps IF (reservmålvakt vid skador); Anton Svensson. Efter 4 spelade matcher har Emil gjort 1 mål och 1 assist, medan Daniel har gjort 1 mål och 2 assist. Oscar Andersson har blivit försäljningsansvarig, fast han spelar säsongen ut. Troja har Markus Nilsson (C) skadad (har opererat brutet ringfinger, preliminärt tillbaka i PO1) samt Ted Nilsson (F) axelskadad (okänt när han är tillbaka).

 

Västervik:

Efter krossen mot Troja har Västervik fortsatt att vinna, men inte i samma utsträckning som Troja; på 6 matcher har det blivit 3 vinster och 3 förluster med 10 gjorda och 9 insläppta mål. Här har Troja alltså ett litet övertag på främst gjorda mål.

 

Hur ser det ut i Västerviks lag? Ja, de har fått in Nick Hedemyr (F) från krisande Wings HC. En ung spelare i 20-årsåldern som producerat en del framför allt i J18-J20-sammanhang, men har även lite erfarenhet från div1-spel. Västervik har Joacim Hedblad (F) borta pga fotskada (preliminärt tillbaka till PO1).

 

Tillägg 15 feb kl 08.21; Tom Nordin har ryggproblem och vilar.

Vad bör man se upp med i lagen?

Troja:

Jag måste slå ett slag för förstakedjan, då den nu riktigt har vaknat till liv i Allettan och speciellt då i de sista 5-7 matcherna. Lite statistik på förstakedjan från lagets interna poängliga:

 

Mattias Åkesson leder med 12 p (4 mål, 8 assist).

Johan Andersson ligger 2:a med 10 p (6 mål, 4 assist).

Alexander Edström ligger 4:a med 10 p (2 mål, 8 assist).

Jonatan Nielsen ligger 5:a med 6 p (4 mål, 2 assist).

Markus Nilsson ligger 10:a med 4 p (1 mål, 3 assist).

 

Alexander Edström var väldigt het i senaste matchen mot Kristianstad och gjorde ett mål och en assist. Följer han upp det?

 

Assistkungen Oskar Norlöv; kommer han igång igen? Han var ju helt strålande i grundserien med 6 mål och 23 assist på 19 matcher á la Justin Kelly säsongen 2012-2013. I Allettan södra har han dock tyvärr fört en alltmer tynande tillvaro..

 

Alexander ”Flash” Lindqvist-Hansen fortsätter att leverera med sitt hårda jobb och proffsiga inställning. Säkert jobbig att möta.

 

Västervik:

Ja, Filip Engsund gör ju nästan en poäng i varje match och har i detta nu gjort sex mål och sex assist på 13 matcher i Allettan södra. Se upp Troja!

 

Därefter kommer Dan Pettersson på 10 p (4 mål, 6 assist). Han gjorde 1-0-målet mot Vimmerby som tog Västervik till PO1. Sedan finns det ett helt koppel med spelare på 7-9 poäng, närmare bestämt sju stycken. Alltså en stor bredd med spelare som kan producera mot bra mostånd.

 

Slitvargen Emil Georgsson (äldst i laget, född 85) är inne på sin sjunde säsong i Västervik. Bra poängplockare över tid, och var med när Västervik spelade i div2. Han har även varit med att spela upp Vimmerby till div1, vilket gör honom till en rutinerad spelare. Han gjorde 2-0-målet mot Vimmerby som tog Västervik till PO1. Se upp Troja!

 

Vad säger statistiken?

Poängkung
Västervik: Filip Engsund 6+6
Troja: Mattias Åkesson 4+8

Målvakt
Västervik Ludvig Engsund: 91,39% (2,19 insläppta mål per 60 min på 209 skott)
Troja: Johan Nielsen 94,49% (1,67 insläppta mål per 60 min på 399 skott)

Tekare
Västervik: Dan Pettersson 66,39%
Troja: Jonathan Johnson 48,18%

Power Play
Västervik: 25,00% (4:a)
Troja: 27,91% (2:a)

Box Play
Västervik: 73,68% (6:a)
Troja: 87,80% (2:a)

 

Vad har lagen att spela för?

Troja har säkrat sin andraplats (har 4 poäng ner till Tingsryd på tredjeplatsen), så det primära måste väl vara att avsluta starkt inför PO1 samt revanschera sig för 6-0-förlusten borta i Västervik.

 

Västervik å sin sida har även de säkrat PO1-spel i.o.m. sin fjärdeplats, vilket innebär att om de behåller sin fjärdeplats att de får möta Mariestad (klara seriesegrare i Allettan Västra vår). Ifall de hamnar på tredje- eller femteplatsen så får de istället möta Kallinge-Ronneby IF eller Helsingborg (HBG 2 p efter KRIF), som på pappret verkar vara svårare motstånd än Mariestad (oavsett om det blir KRIF eller HBG som de får möta annars). Dessutom lär de vilja fortsätta visa att de kan vinna mot f.d. allsvenskt motstånd och vara taggade med ett jagande Tranås 2 poäng efter Västervik i tabellen. Se upp Troja!

 

Som avslutning borde enbart Elias avslutande kommentar efter Västervik-Troja den 17 januari (som också skrevs med tanke på vad om hände på läktaren…) kunna vara tillräcklig morot för att Trojalaget skall göra sitt yttersta för att vinna mot Västervik:

 

”En mycket mörk dag i Trojas historia. Som fått sitt rykte rejält ner smutsat. Låt oss stryka detta snabbt!”

 


11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Inlägget publicerat kl 15:50 14 feb. Om det tillkommer mer relevant info inför matchen kan jag lägga in det. Skriv en kommentar om det nedan i så fall! Hoppas också att jag fick all statistik rätt..

  Heja Troja!!

  • Lindbacken on 14 februari, 2015 at 16:07
  • Svara

  Bra o välskriven inför-match artikel!!

  1. Tack! En gör så gott en kan :-D!

  • Emil on 14 februari, 2015 at 22:15
  • Svara

  Kanonartikel Andreas!

  • Lars on 14 februari, 2015 at 22:29
  • Svara

  Bra gjort Andreas och Elias!

 2. Tillägg 15 feb kl 08.21; Tom Nordin i Västervik har ryggproblem och vilar.

  • Anis on 15 februari, 2015 at 09:17
  • Svara

  Due boje står idag, Johan behöver vilan.

  1. Har du någon källa på det? Jag hittar inget om det.

    • Anis on 15 februari, 2015 at 18:49
    • Svara

    Jag hade rätt va ;-)
    Men han spelar nästa match.

  • Oskar on 15 februari, 2015 at 12:08
  • Svara

  Bra skrivet!:)

  Mot 3 poäng!

  • Lasse on 15 februari, 2015 at 20:14
  • Svara

  Skönt att vinna över Västerviks isprinsessor. Såg illa ut ett tag med Georgsons brorsa som domare men det gick vägen.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud