Inför: Troja-Piteå


Ikväll är det dags att dra igång play-off 2. En serie i bäst av tre matcher mot det nordligaste tilltänkta laget, Piteå HC.

En klubb som faktiskt åkte ur dåvarande Allsvenskan samma år som Troja gjorde det, 2005, och som sedan dess varit uppe och nosat på kvalserien tre gånger. Varav de två första var säsongerna direkt efter degraderingen och den senaste var ifjol, i den kvalserie som Troja häpet fick se sig besegrade i.

Ifjol när lagen mötes så vann lagen en match vardera. 

I första mötet som spelades i Sunneebohov så gick Troja ett tungt nederlag till mötes och efter 2-5 började jag ana att den kvalserien inte skulle få någon rolig avslutning. Eller som jag uttryckte det själv i matchreferatet direkt efter matchen:

”Här sitter man och ska skriva ihop nåt från matchen, men hur fan ska man kunna vara sansad och objektiv när laget i ens hjärta än en gång förlorat och kastat den hårda sanningen rätt i ansiktet på en. Att 2014 är året där allt gick åt helvete.”

I returmötet hade dock Troja samlat sig och drog iväg till hela 4-0, men var ytterst nära att tappa ledningen i den tredje perioden när Piteå gick ikapp till 4-3!

Och årets Piteå år ganska identiskt med fjolårets Piteå. Man har inte drabbats av särskilt många avbräck medan Troja endast har sex spelare kvar från ifjol (varav en är skadad).

Så denna play-off-omgång kommer kräva det absolut yttersta av Troja. Det kommer krävas en bättre insats nu än vad som krävdes ifjol. För att Troja ska ta sig vidare till Play-off 3 krävs det att Trojas spel håller HA-klass!

Piteås starka sida är offensiven och man gjorde mest mål i hela Allettan Norra och hade tre spelare i topp 10 av poängligan (kontra Trojas 1st).

Och den norrländska hockeyexperten Jimmy Stålnacke har jag sett skriva på Twitter att han tror att Piteå offensivt kommer kunna utmana Troja rejält men att man är sämre defensivt. 

Intressant omgång!

Håll koll på:

Vinnare av poängligan Allettan Norra med 12 mål och 8 assist och dessutom stelhet i kvalet ifjol. Råder ingen tvekan om att Joakim Högberg är namnet att bevaka.

I Troja har Gustav Hjalmarsson haft en ganska medioker vårsäsong. Endast  5 assist i Allettan och inte direkt stuckit ut i sin roll som grovjobbare utan istället blivit utkonkurrerad i den rollen av Flash, Törnqvist och Nisse. Han är en av laget mest erfarna och behöver vara mer tongivande!

Poängkung (PO)

Piteå: Joakim Högberg 2+2

Troja: Johan Andersson 2+2

Målvakt (PO)

Piteå: Linus Styrman 90,20%

Troja: Johan Nielsen 95,65%

Tekare (PO)

Piteå: Thomas Wallgren 65,22%

Troja: Denis Fröland 66,67%


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. DANIEL OLOFSSON med c:et på bröstet tycker jag att man ska ha koll på också. gjort riktigt mkt poäng dom senaste säsongerna.

  • Lindbacken on 26 februari, 2015 at 11:31
  • Svara

  Ngn TV sändning i kväll??

  1. Aldrig på hemmamatcherna.

    • mathias on 26 februari, 2015 at 12:10
    • Svara

    Pressläktaren är ju igenspikad så inte lätt.

     • Oskar on 26 februari, 2015 at 14:47
     • Svara

     mathias: Skitsnack smålänningen sände där utan problem. Det handlar om att de vill ha mer intäkter för de tror att de får mer pengar eftersom måste gå på matchen för att se den.

     Smålänningen har även intygat detta och de ville även sända matchen åt Troja och betala för det men blev nekade.

  • justme on 26 februari, 2015 at 16:53
  • Svara

  Kul med den inställningen för alla de som bor för långt borta, men håller på Troja.
  Man kunde väl sänt och tagit sådär 49-69 kronor för sändningen också och gett intäkterna till Troja..

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud