Plats 14: Asplöven


Plats 14: Asplöven

Det är mitt i sommaren och lagen har släppt sina spelare på sommarlov för en månad. De flesta lagens trupper är i stort sätt spikade och jag tänker börja titta nämnare på Trojas seriekonkurrenter säsongen 2013/2014. Först ut är Asplöven som jag tror blir årets jumbo…

Asplöven kom sent in i fjol med en risig arena som mer kan liknas vid en träningshall och hade emellanåt inte ens 1000 personer på sina hemmamatcher. Nej Haparanda och Asplöven var nog seriens mest osexiga och hade sämst förutsättningar för att klara sig i Allsvenskan med omänskliga resor på över 100 mil till var och varannan match.

Men de kom som en frisk fläkt och med en tokoffensiv jag sällan skådat. Trots att dem släppte in mest mål i hela serien så räddades det upp av en stark offensiv och ett ännu starkare hemmaspel och de var aldrig riktigt i någon fara för negativt kvalspel.

Inför denna säsongen har man tappat många tunga pjäser som Vyacheslav Trukhno, Dion Knelsen, Alexander Deilert, Per Hållberg och Lucas Sandström. Varav de två senaste gått till rivalen Björklöven! Och Asplöven har fått starta om på nytt och det är ganska tydligt att inte har möjligheten att ersätta någon av de tappen rätt av. Istället har man fått plocka in yngre mer osäkra kort som ännu inte blommat ut som t.ex. Gustaf Björklund och Emil Lundberg. Och försökt toppa det med lite utländsk rutin i form av Jussi Tapio, Roland Kaspitz och Eetu Qvist. Som producerat bra med poäng i mindre ligor.

Asplöven är ett försvagat lag men som precis som ifjol kommer vara hemmastarka och blåsa på framåt. Men räcker det till även i år eller har hockeysverige lärt sig en läxa?

Flopprisk: Jussi Tapio, RW / Roland Kaspitz, C
-Bägge har producerat ok med poäng i mindre ligor och det är väl antagligen tänkt att dessa två ska lira ihop, där Kapitz ska leverera passningarna och Tapio målen. Asplövens hopp ligger i deras händer, pallar dem pressen?

Utropstecknen: Gustav Björklund, FW
-Den lille och tekniska forwarden gjorde en väldigt bra säsong i Södertälje redan ifjol rent spelmässigt och fullt okej med poäng. Detta trots sparsamt med förtroende. Nu kommer han till Asplöven, där han kommer få betydligt mer förtroende och kunna spela ut hela sitt registret.

Målvakter: 2/5
-I mål har man Joni Puurula och Joel Lassinantti. Två målvakter som inte på något sätt sätter skräck i motståndarna utan två minst sagt väldigt mediokra målvakter. Men Puurula kanske kan höja sig något i år och framförallt bli jämnare i sitt spel i och med en tuffare konkurrent i Lassinantti. Jag ger de betyget 2, påförhand ett OK par men inte mycket mer.

Backar: 2/5
-Inte heller backsidan känns särskilt skrämmande, och kändes målvaktssidan medioker så känns backsidan rent ut sagt dålig och trist. I Olov Lundqvist har man en backgeneral som kan styra upp det hela men sen känns det tunt. Bohman och Fagerudd är två talanger som på sikt kommer kunna bli två fullt okej allsvenska backar. Men är dem redo att axla ansvaret redan i år?
Jag ger även backsidan betyget 2, och då tycker jag tillochmed att jag är ganska generös.

Forwards: 2,5/5
-Här har vi ljusglimten i lagbygget. Asplövens forwardssida ser spännande ut och har potential till att bli något bra. Men det är fortfarande många frågetecken som ska rättas ut, t.ex. hur bra är Tapio och Kaspitz egentligen? Floppar dem så är nog Asplövens chanser nästintill körda.

Slutbetyg/Prognos: 6,5/15
Jag tycker att Asplövens lag ser alldeles för tunt och mediokert ut för att de ska ha någon chans på en högre placering, även om de under säsongen säkert kommer få låna in en och annan spelare från Luleå och fortsatt kommer vara starka hemma i Haparanda, så tror jag inte det räcker för att undvika kvalspel neråt den här gången. Asplöven har blivit svagare, främst på forwardssidan, och konkurrenterna har blivit starkare.


3 kommentarer

10 pingar

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Kan du inte försöka gör en intervju med leidborg, Thompson och Jerry??

  • Kristoffer Grundström on 17 juli, 2013 at 20:49
  • Svara

  Varifrån får du att Björklöven är en rival? Luleå är ju närmare & mer hat där. Bygg inte upp något som inte finns, tack. Jag har alltid & kommer för evigt att hata Skellefteå & inget annat lag.

  1. Rival behöver inte betyda ärkefiende. men nog är Björklöven alltid en rival för Asplöven och en konkurrent och norrlandshockeyn. Även den enda av klubbarna du nämnde som Asplöven faktiskt har någon form av historia från.

 1. […] Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 2. […] Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 3. […] Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 4. […] Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 5. […] Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 6. […] Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 7. […] Prognos/Slutbetyg 10/15 -Oskarshamn har än en gång fått ihop ett med sina mått mäta stjärnfyllt offensivt lag, och kan för första gången på två säsonger gå till spel med en egen målvakt, och slippa lånekarusellen som härjat de två senaste åren. Det stora frågetecknet är defensiven, det känns lite som man brände allt krut på offensiven. Vilket kan spoliera alla förhoppningar på en direktplats till kvalserien. Men man borde hursomhelst ta en play-off-plats mycket tack vare sin starka offensiv . Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 8. […] Plats 4: Oskarshamn Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 9. […] Plats 3: Västerås Plats 4: Oskarshamn Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 10. […] Plats 3: Västerås Plats 4: Oskarshamn Plats 5: Rögle Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud