Sommarintervju del 1 – Daniel Enestubbe


Daniel Enestubbe på Smålandsposten. Foto: Sverigesradio

Daniel Enestubbe på Smålandsposten. Foto: Sverigesradio

För er som följde mig på bloggen så är det här inget nytt. Men jag vill såklart även att ni andra som missade det skulle få chansen att läsa den.
Tänkte med jämna mellanrum slänga ut lite intervjuer här på bloggen. Först ut är SMP:s Daniel Enestubbe. Trevlig läsning!

Först och främst, hur ser dina sommarplaner ut?
Jag har precis kommit hem från en semestervecka på Rhodos, perfekt tajmad eftersom det verkar ha varit oupphörliga regn här hemma i Sverige. I slutet av juli/början av augusti har jag tre semesterveckor till. I övrigt håller jag på och skriver på två böcker som är planerade att komma ut i september och december.

Om vi blickar tillbaka på Trojas säsong, vad tror du gjorde att lagbygget inte räckte hela vägen fram?
Det handlar i stort sett alltid om tre faktorer: skicklighet, pengar och tur. Pengar styr skickligheten och med en miljon till i spelarbudget hade Troja laddat för allsvenskan nu, det är jag helt övertygad om. Istället fick man lita till turen och de ovissa små marginalerna, som visade sig vara på Västerviks sida när playoffet skulle avgöras.

Om du kolla på Trojas lag i dagsläget, hur tycker du att det står sig gentemot övriga konkurrenter?
Väldigt bra. Jag tycker att Pelle Svensson och Mikael Larsson fått ihop ett balanserat lag som är tillräckligt starkt i alla lagdelar för att göra en toppattack framåt vårkanten. Det kommer att bli en väldigt ospännande höst för Trojapubliken, som dock kommer att få se massor av mål i den nya arenan.

Vilka lag har störst chans att gå upp i HockeyAllsvenskan?
Givet: Troja och Södertälje. Med Pantern och Tingsryd i allsvenskan har jag svårt att se någonting annat än att dessa båda kommer att vara de enda utmanarna med tillräckliga muskler för att gå hela vägen.

Vilket är Trojas bästa nyförvärv?
Trion Rasmus Johansson, David Laudius och Carl-Johan Svensson är tre sylvassa nyförvärv på division 1-nivå och det krävs nästan målfoto för att skilja dem åt i viktighetsgrad.Trojas tyngsta tapp?
Jonathan Johnson och Simon Fernholm är lite överkvalificerade för att spela vidare i ettan och självklart är det tunga tapp. Men jag tror inte att deras frånvaro blir speciellt kännbar för Troja.

Troja har ny arena på gång och har precis anställt Oscar Andersson som marknadsansvarig. Hur ser Trojas framtid ut? 
Lurig fråga, faktiskt. Jag tycker egentligen att Trojas nya arena byggs alldeles för sent för att klubben ska vara på den säkra sidan. Som division 1-klubb blir det lite gambling över att spela i en arena som är anpassad för större sammanhang eftersom det helt enkelt krävs ett avancemang upp till allsvenskan inom ett eller två år för att ekonomin inte ska äventyras. Det är helt upp till kommun, näringsliv och hockeyfolk i Ljungby om Troja kommer att ha en ljus framtid eller inte. Jag har de senaste tio åren hävdat att Ljungby alls inte är den hockeytokiga stad man gärna skryter om att man är. Historiskt sett har varken kommunen eller näringslivet varit särskilt sugna på att lägga i den där extra växeln för att föra Troja en nivå till och publiken sviker så fort Troja torskat två matcher i rad. Jag hoppas att arenan får till effekt att Ljungby faktiskt blir en riktig hockeystad där folket trängs på läktarna och ser arenan som en given träffpunkt. Till en början tror jag dessutom att nyhetens behag lockar många extrabesökare och därmed ökade intäkter till klubben men på längre sikt är givetvis en stabil allsvensk position ett måste.

Om du fick tippa en spelare i truppen som du tror kommer att bli ett stort utropstecken i vinter, vem skulle det vara?
David Laudius. Jag tror att Troja blir den perfekta omstartsmiljön för honom. För första gången sedan tiden tillsammans med Joakim Hillding i Tingsryd 2010 kan vi nu med säkerhet fastslå att Laudius kommer att få en med division 1-mått mätt riktigt bra center bredvid sig, vilket garanterar en stor mängd puckar i mål från Laudius klubba.

Vilka lag blir Trojas största konkurrenter i kampen om HA-platserna?
Södertälje redan nämnt. Kristianstad ser intressant ut. Piteå brukar alltid vara med och hugga.

Vem vinner den interna poängligan i laget?
Laudius eller Svensson.

Och vem sätter du en liten floppvarning på?
Gillar inte att utse någon till flopp. Däremot ställer jag mig frågande till Matt Waddells status efter några år i Asien och obskyra ligor i Europa.

2 kommentarer

  • m4rku5 on 29 juni, 2015 at 07:21
  • Svara

  Gillar inte Enstubbe för 5 öre. Men en jädrigt bra intervju iallafall. Vill hoppas och tro att experterna har rätt om Laudius, svensson och Rasmus.. att vi har riktiga målsprutor i laget detta året. Viktigt med spelare som kan gå in och avgöra.. och speciellt att dom är lite äldre och erfarnare. Tummen upp !

  • Felix on 30 juni, 2015 at 09:15
  • Svara

  M4rku5 ! Ja tacka vet ja Magnus Blom på Smålänningen. Han har de rätta åsikterna. Han är ju från Ljungby.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud