Spelargenomgång: Carl-Johan Svensson


carl_johan__svensson_vitahasten

Carl-Johan Svensson, center

Betyg: 4 av 5

Namn: Carl-Johan Svensson
Ålder: 29år
Position: Center
SHL-rutin: 0 matcher
HA-rutin: 58 matcher
Poäng ifjol: 18+24 = 41 poäng på 34 matcher

– CJS är en centertyp med mjuka handleder och bra spelförståelse men som tillskillnad från många andra centrar utvecklat ett väldigt bra målsinne och ligger ofta på upp emot 20 mål per säsong. Dessutom högerfattad och går att flytta ut på kanten. Borde ha Mackan framför sig i centerhierarkin och därmed vara lagets andracenter i vinter.

Dock så har han varit väldigt hemmakär under karriären och har inte producerat lika bra utanför moderklubben Grästorp som han har gjort i den. Frågetecken på honom just nu är att han kommer från en mindre konkurrenskraftig klubb och serietillhörighet och att han dessutom börjar komma upp i åren.

Plats i laget: I en 2:e kedja.
Förväntningar: CJS är en av de bättre förstärkningarna i HockeyEttan inför kommande säsong och han har länge varit en av västseriens skarpaste poängplockare trots att han spelat i bottenlaget Grästorp. Van vid att dra ett tungt lass och kommer troligtvis ha betydligt mer skickliga lagspelare i år jämför med tidigare. Förväntningar på 30-35 poäng borde vara rimliga. Runt 15 mål och 20 assist.


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • vh on 2 juli, 2015 at 00:59
  • Svara

  Tråkigt att du fick lämna hästarna cjs.
  Du gjorde en riktigt bra match för att sedan vika ner, tror att du har mer i dig.
  Good luck i fel häst lag.

   • Robin on 25 juli, 2015 at 15:54
   • Svara

   Ryggproblem. Dock sa han i Troja-Tv att han fick reda på problemen och efter rehab är han kvitt skadan. Jag tror på den gode CJS.

  • Johan on 3 juli, 2015 at 09:54
  • Svara

  Tror att vi kommer få en riktigt bra center i Carl-Johan. Tror att det kommer bli hur bra som helst!! Bra att han är med från början oxå! För södra serien är bättre och det går fortare än de andra. Hörde ju va Wallin sa när han kom från Wings förra säsongen! Det går mycket fortare i söderserien!!

  • robin on 10 juli, 2015 at 11:17
  • Svara

  CJ är nog lagets bästa center, det är upp till mackan om han vill vara etta.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud