Spelargenomgång: Jonas Pontusson


Jonas Pontusson

Betyg: 3 av 5

Namn: Jonas Pontusson
Ålder: 25år
Position: Center
SHL-rutin: 0 matcher
HA-rutin: 18 matcher
Poäng ifjol: 4+23 = 27 poäng på 38 matcher

– Pontusson är en center var på beskrivning låter som en liknade spelartyp som Marcus Nilsson. Han beskrivs vara småväxt, snabb och kreativ lirare som dessutom har hyllats för sina ledaregenskaper. Han var dessutom redan påväg till Troja och HockeyAllsvenskan 2012.

I Troja riskerar han dock att hamna lite i skymundan på grund av en stark centersida. Och precis som Carl-Johan Svensson har han en nackdel/”svaghet” från att komma från en sämre serie och saknar en del rutin från kvalspel och högre serier.

Plats i laget: Antagligen center i en tredje kedja, ev. kriga bort en av CJS eller Mackan.
Förväntningar: Eftersom han antagligen kommer hamna längre ner i hierarkin i Troja än i Mariestad och Enköping så tror jag inte vi ska förvänta oss en alldeles för stor poängskörd av Pontusson. Tror han kommer få bidra mest med sin snabbhet och ledaregenskaper. Men visst, få andra lag kan skryta med en sån här spelskicklig tredje center. Runt 10 mål och 15 assist tycker jag låter rimligt.

Tidigare genomgångar:
Mattias Åkesson
Carl-Johan Svensson


2 kommentarer

  • Vedis on 4 juli, 2015 at 18:07
  • Svara

  Nja, jag tror han kommer att bli bra o göra mycket poäng.

  • jonas on 4 juli, 2015 at 22:55
  • Svara

  vet du om Gustav Hjalmasson kommer spela i Troja till hösten eller vet nån vad Gurra har tagit väggen

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud