Spelargenomgång: Jonathan Nielsen


Jonathan Nielsen

Betyg: 5 av 5

Namn: Jonathan Nielsen
Ålder: 21år
Position: back
SHL-rutin: 7 matcher
HA-rutin: 92 matcher
Poäng ifjol: 11+20 = 31 poäng på 42 matcher

– Jonathan Nielsen är på HockeyEttan-nivå en mycket stabil tvåvägsback som är användbar i alla spelformer. Bra och välriktat skott offensivt och rörlig (trots sin storlek) och bra spelförståelse defensivt. Fortfarande ung dessutom och har hittills tagit ett kliv varje år, gör han de även kommande år så är han ohotad stjärna i Hockeyettan!

Saknar dock lite fysiskt spel från honom. Han har storleken för att spela betydligt mer på kropp än vad han gör. Petar lite väl mycket med klubban emellanåt och ger motståndarna lite onödigt med tid.

Plats i laget: Första backpar
Förväntningar: Nielsen kommer fortsatt nötas mycket istid i alla sportens spelformer och extra mycket i Power play så de 30 poängen han gjorde ifjol bör absolut inte minska. Defensivt gjorde han inte heller bort sig, men som sagt finns det fortfarande ett steg till att ta där för att bli en riktigt bra back även för högre seriespel. Poängmässigt förväntar jag mig 10-15 mål och 30 assist och att han tar nästa steg i utvecklingen!

Tidigare genomgångar:
Mattias Åkesson
Carl-Johan Svensson
Jonas Pontusson
Hampus Andréen


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud