Spelargenomgång: Johan Nielsen


Johan Nielsen

Betyg: 5 av 5

Namn: Johan Nielsen
Ålder: 23år
Position: Målvakt
SHL-rutin: 0 matcher
HA-rutin: 0 matcher
Statistik ifjol: 92,9% och 2,05 i grundserien och Allettan (26 mathcer) och 92,4% och 1,83 i play-off (7 matcher)

– Nielsen fick en dålig start ifjol men kom sedan igen och var tillsammans med Panterns Victor Andréen Hockeyettans stabilaste målvakt. Hans styrkor som målvakt ligger i hans otroligt snabba plockhand och hans positionering/följsamhet i buren. Trots att han saknar rutin från högre spel och från kvalmatcher så har han visat en sig vara en riktig vinnarskalle som spelar upp sig i viktiga och tighta matcher och visar sällan några nerver.

Dock så saknar han storlek (blott 178cm lång) och har svårigheter med höga skott. Är han skymd så har han svårt att täcka av målet.

Plats i laget: Given etta.
Förväntningar: Allt under 92% i räddningsprocent och över 2 i insläppta mål per match får anses som en försämring. Men samtidigt lär de vara svårt att nå högre höjder. Han är redan seriens vassaste målvakt och det är ett mysterium att han inte fick något HA-kontrakt. Han stod 33 av 44 matcher ifjol, lär nog få stå ännu några fler i år även om vi hoppas att back-upen Robin Johansson får en ärlig chans.

Tidigare genomgångar:
Mattias Åkesson
Carl-Johan Svensson
Jonas Pontusson
Hampus Andréen
Jonathan Nielsen


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud