Sommarintervju del 8 – Oscar Andersson


Nästa person att bli intervjuad är Trojas nya marknadsansvarige, nämligen Oscar Andersson. Trevlig läsning!

 

Först och främst, hur har sommaren varit?
– Sommaren har varit kanon. Har haft några veckor semester i juli tillsammans med min sambo.
Började med ett par dagar i Rom sen har jag gjort en hel del utflykter till bland annat Göteborg och Stockholm.
Även fast jag inte är en soldyrkare av rang så kan väl även jag tycka att vädret kunde varit något vassare under juni och juli.

Hur tycker du att ditt nya jobb känns?
– Det känns fantastiskt spännande med mitt nya jobb. Det ställs helt nya krav på mig och dagarna är fyllda av utmaningar jag inte ställts inför tidigare. Det blir såklart extra spännande med anledning av Ljungby Arenan. Det känns som vi är påväg mot något riktigt spännande med Arenan och förening. Mitt jobb i sig är nog precis som alla andra där vissa dagar är svårare än andra och jag är ödmjuk inför uppgiften men tror och hoppas att jag kan göra en bättre insats utanför isen än vad jag gjorde på isen.

Din syn på nya Ljungby Arena? Välbehövligt för Trojas överlevnad?
– Kanske inte för Trojas överlevnad som förening men välbehövlig för att kunna konkurrera med övriga lag högre upp i seriesystemen.
Ljungby Arena kommer inte bara ge Troja helt nya möjligheter utan hela Ljungby Kommun kommer få en toppmodern Arena att nyttja i olika sammanhang. Jag är säker på att när väl Arenan står färdig i höst så kommer det ge en rejäl energiboost åt både Troja och Ljungby som stad och kommun.

Hur tycker du att truppen ser ut?
– Spännande. En bra mix av rutinerade spelare och unga hungriga som vill framåt. Det känns också mycket bra att man fått behålla så många av förra årets lag att bygga vidare på. Det var inte lätt förra säsongen när vi var 17-18 nya spelare i truppen.

Hur ser du på Trojas framtid?
– Den ser väl ljus ut? Det tycker jag i alla fall. Förutom den nya arenan så har vi fortsatt bra ungdomsorganisation. Juniorsidan håller på att fyllas på och a-lagtruppen ser onekligen stark ut. Vi har fullt med duktiga ledare, tränare och materialare som brinner för att utveckla föreningen.  Vi har en ekonomi som är på väg i rätt riktning och har en fantastisk uppbackning med sponsorer och fans som stöttar oss i vårt och i torrt och vi hoppas kunna utveckla det till ännu större och bättre i framtiden. Så jag ser ljust på Trojas framtid.

Har ni inom föreningen någon målbild om hur ni vill utveckla Troja, både som förening och som organisation?
– Ja, vi i Troja vill utveckla samarbetet med våra sponsorer och fans. Att det ska vara ännu mer attraktivt att samarbeta och vara involverad med/i Troja-Ljungby. Där kommer Ljungby Arena ge oss en bra möjlighet men det gäller för oss i organisationen att förvalta arenan på bästa sätt. Troja-Ljungby har som målbild att spela i Hockeyallsvenskan med a-laget men även vara i framkant med att ta hand om våra barn och ungdomar på bästa möjliga sätt och inte bara i syfte att utbilda duktiga hockeyspelare.

Vilket är ditt bästa hockeyminne från gamla Sunnerbohov?
– Matcherna mot Växjö Lakers i Hockeyallsvenskan säsongen 08-09. Det var fantastiska hockeymatcher!!

Trojas ekonomi?
– Troja gjorde en vinst med cirka 200 000 kr förra säsongen så den är okej. Troja gick igenom en tuff period ekonomiskt när dem åkte ner från allsvenskan och fick bygga helt nytt lag och organisation men nu är ekonomin på väg åt rätt håll.

Vilken spelare i laget skulle du säga att supportrarna bör hålla ett öga på i vinter?
– Tobias Törnqvist är min personliga favorit. En fantastisk kille som med bra träning borde kunna göra en mycket stark säsong.

Tre snabba:
Går Troja upp i Allsvenskan denna säsongen?
– Ja
Vem vinner den interna poängligan?
– Mattias Åkesson
Vilken spelare får sitt stora genombrott i vinter?
– Oskar Svanlund(vilken verktygslåda)

Oscar Andersson. Foto: Robert Corell - smålänningen

Oscar Andersson.
Foto: Robert Corell – smålänningen

 


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud