Plats 11: Helsingborg/Helsingborg


  

Plast 11: Helsingborg

Stjärnor: Stenmark, Agust Karlsson
Trojakänning:

Tränare: Paul Andersson Everberg – 1
– Everberg är inte speciellt rutinerad som coach och var blott assisterande coach i Helsingborg ifjol. Men de har en fördel i att han känner spelarna sedan tidigare och är insatt de olika spelartyperna.

Målvakter: 2
Arvid Stenmark – 3
Joakim Blomberg – 1
– Stenmark hade en strålande första säsong i Kiruna men hade ifjol en mellansäsong. Vilket är brukligt av andraårsseniorer. Svag statistik i en lite svagare serie, men samtidigt hade hela Kiruna något av ett mellanår ifjol. Stenmark är Helsingborgs hopp på att undvika bottenträsket och anledningen till att jag placerar dem före Tyringe.

Backar: 1
Oscar Bokvist – 2
Nils Granberg – 1
Albin Gustavsson – 1
Simon Karlsson – 1
Jesper Synnelius – 1
– Den här backsidan är totalt oprövad, tunn och uppriktigt sagt; kass. Bokvist är den enda som spelat någorlunda på denna nivån tidigare, vilket är en säsong i Väsby. Gustafsson var inte ordinarie i laget ifjol utan varvade spel i HHC med spel i Tvåan, Granberg platsade knappt i SK Lejon och resten har bara spelat juniorhockey. Stenmark kommer få slita i mål…

Forwards: 2
Julius Bergkvist – 2
Gustaf Berling – 2
Kevin Eriksson – 1
Carl Waldeborn – 2
Ludvig Jansson – 2
Agust Karlsson – 2,5
Andreas Karlsson – 1
Oliver Lindholm – 2
Mathias Mauritzon – 1
Dennis Pegenius – 2
Andreas Wingren – 2
– På forwardssidan finns det en hel del som varit med för och iallafall är prövade på denna nivån. Men de är uteslutande grovjobbare. De kommer få jobbet gjort, men för att vinna hockeymatcher måste man göra mål. Vem ska göra det i Helsingborg? Agust Karlsson är en tiomålsskytt, men det räcker inte långt.

Slutsats: 6/20
– Helsingborgs forwardssidan kommer få jobbet gjort och Stenmark kommer ge laget hopp om poäng i matcher mot de sämre lagen. Därför undviker dem jumboplatsen. Men utan offensiv spets och med seriens tunnaste backsida så är bottenträsket hugget i sten.

/Elias

Plats 12: Tyringe

—————

  

Plats 11: Helsingborg

Målvakter: 1/5
Backar: 1/5
Forwards: 1/5
Tränare: 2/5
Totalt: 5/20

Kommentar: Hade mycket väl kunnat placeras sist i denna rankingen. Helsingborgs trupp är jämnsvag med Mörrums, men placeras högre upp med förhoppningar om att de sista platserna i truppen tillsätts med spets. Efter år av mittenplaceringar känns det här som säsongen då HHC riskerar att åka ur. Med ekonomiska problem och tunga spelartapp känns det som att man får det tufft i en serie som är svårare än någonsin.

Målvaktssidan är svag, mycket svag. Där finns bara en målvakt som spelat på division 1-nivå tidigare och då med ganska dåliga siffror. Ska man klara sig undan ett kval så krävs det att någon av målvakterna verkligen blommar ut och överraskar stort.

Backsidan är ännu inte klar och med endast fem namn så känns det lite orättvist att bedöma den än. De spelarna som man har kontrakterade där nu är en backuppsättning som skulle få det väldigt tufft mot bättre lag. Men med spets och mer defensiv trygghet där så kan det ändå bli ganska bra. Jonathan Zaar är ett mycket tungt tapp, kanske det tyngsta i hela serien om man ser till Helsingborgs backsida.

Forwardssidan ser okej ut, inte mer. Ska man vara lite tuff så skulle jag vilja säga att det endast är centersidan som håller måttet i dagsläget. Nu vet jag inte om man har som avsikt att spetsa den ytterligare, men om så är fallet så skulle jag lägga allt krut på en eller två mycket vassa ytterforwards. David Laudius är så klart ett mycket tungt tapp och Ludvig Jansson och Agust Karlsson måste bära detta laget från sina centerpositioner.

Tränarsidan är detta lagets starkaste sida, med en assisterande coach som få lag slår. Om HHC ska klara av denna säsongen utan att behöva kvala sig kvar så blir dessa två herrar nycklarna i den kampen.

/Eddie

Plats 12: Mörrum


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud