Plats 10: Varberg/Tyringe


  

Plats 10: Varberg

Stjärnor: Fröland, Gulldén, Nemi
Trojakänning: Due-Boje, Fröland, Raab-Obermayr, Marcus Nemi, Robin Wengdahl

Tränare: Jonas Johnson – 1
– Johnson är far till Trojas förre stjäna Jonathan Johnson och är själv mest känd för sina över 800 SHL-matcher och 240 mål i Brynäs och Frölunda. Som tränare är han dessto mer oprövad, två säsonger som assisterande i Frölunda J18 och i den ungerska ligan samt ett år som huvudtränare åt Frölunda J20.

Målvakter: 2
Marcus Due-Boje – 2
Niklas Rubin – 2
– Due-Boje gjorde en bra säsong i Troja, men som andramålvakt. Visade då upp ett spel som tyde på att han var mogen för att ta över första spaden, vilket han nu fått och lär ta nya steg i utvecklingen. Rubin har fin statistik fråm J20 SuperElit samt HockeyTvåan.

Backar: 1
Dennis Fröland – 3
Ludwig Hallesjö – 1
Alexander Ossipov – 1
Sam Perstedt – 2
Karl Raab-Obermayr – 1
– Fröland blev inte riktigt den offensiva spjutspett som Troja hoppats på. Han hade svårt att stå sig i den hårda konkuransen, men i Varberg lär han få massor med speltid förtrond. Annars ser det tunt ut.

Forwards: 2
Roman Andrejev – 2
Olle Eklid – 2
Pontus Gulldén – 3
Rasmus Holmén – 2
Jesper Johansson – 2
Victor Lindgren – 1
Marcus Nemi – 2
Alexei Sibirtsev – 2
Mattias Skog – 2
Robin Wengdahl – 2
– När Jari Tolsa lagt skriskorna på hyllan så får Gulldén dra ett tungt lass själv. 18 mål ifjol, kan han toppa det? I övrigt aå består Varbergs forwarssida framförallt av spelare som öst in poäng i Tvåan men inte riktigt kunnat ställa om till Ettans nivå… ännu.

Slutsats: 6/20
– Varberg kom åtta ifjol, och har inför i år förbättrat sig på målvaktssidan, är ganska likgiltliga framåt men man har försämrats på backsidan trots en rätt stark värvning i Fröland. Tappen av Juntunen, Martinsson och Jaksch känns tyvärr för mycket och därför sjunker man istället för att stegra i tabellen i år.

/Elias

————–

  

Plats 10: Tyringe
Målvakter: 2/5
Backar: 1/5
Forwards: 2/5
Tränare: 1/5
Totalt: 6/20

Kommentar:
Tyringe är nykomlingar och en härlig fläkt i den södra serien. Kanske inte är den charmigaste klubben men har trots det något som flera lag i serien saknar. Tyrs Hov är en arena som går att jämföra med Sunnerbohov, gammal och sliten, men har trots allt charmen kvar. Tyringe kommer att ha folk i hallen när man spelar sina matcher och det kommer att underlätta. Jag är inte lika säker som flera andra som har tippat Tyringe långt ner i tabellen – jag tror att man kan överraska många i vinter och placera sig högre upp än detta. Det är trots allt en ranking och jag måste utgå från truppen man har nu på pappret.

När det gäller målvaktssidan så har man gjort precis vad som behövs som nykomling. Här har man två målvakter som mycket väl skulle kunna vara ettor utan att göra bort sig. Tex Williamsson är en målvakt som jag gillar. En stor målvakt som är ganska duktig på att täcka av målet, skulle kanske kunna använda sin storlek på ett bättre sätt. Kommer från en bra säsong i tvåan med Tyringe och har spelat i ettan tidigare, även om det inte är några hela säsonger.
Andreas Ljunggren hämtar man in från Malmö och har redan provat på spel i ettan, då med Borås för några säsonger sedan. Skulle gissa på att han startar säsongen som etta före Williamsson.
Med två målvakter som sporrar varandra och som båda har vad som krävs på denna nivån så har Tyringe gjort helt rätt.

Backsidan är bred vilket alltid är bra. Med åtta kontrakterade backar så kommer man att få den konkurrens som oftast är välbehövlig. Ludvig Jardeskog är en intressant spelare, Joel Persson likaså. Känns dock som att detta är den svagaste lagdelen. Här kommer det att behövas att flera spelare tar stora kliv i vinter. Mot bättre lag kommer man att få det tufft. Frågan är om man klarar av att bli tillbakapressade större delar av matcherna?

Forwardssidan är tunn den också, men här tycker jag att man har tillräckligt med kvalitet för att få till två toppkedjor. För en nykomling är det en helt okej forwardssida. Kim Runermark, David Stenbacka och Jacob Tenemyr är tre bra namn. Här kanske man kommer att behöva spetsa till det längre in på säsongen.

/Eddie


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud