Plats 9: Halmstad/Varberg


  
Plats 9: Halmstad

Stjärnor: Jonathan Sääf, Johan Andersson, Sebastian Kölzow
Trojakänning: Johan Andersson, Pierré Nilsson-Grans, Jacob Standberg

Tränare: Magnus Rahm – 2
– Tidigare huvudtränare i den norska ligan och tog nyligen upp Tyringe till HockeyEttan. Varit med ett tag och har därmed rutin och är därmed en ganska bra tränare för Halmstad.

Målvakter: 3
Jonathan Sääf – 4
Elias Axelsson – 2
– För att vara ett ganska så ”icke-satsande” lag så har Halmstad lyckas rekrytera ett bra målvaktspar. Förstamålvakten Sääf hade två fina säsonger personligen i bottenlagen Kalix och Nittorp i Ettan innan han flyttade till Halmstad ifjol och spelade hem den bästa räddningsprocenten i hela HockeyEttan Södra.

Backar: 1
Johan Andersson – 2
Mattias Holfve – 2
Kim Jonsson – 1
Ludwig Larsson – 1
Jesper Mattson – 1
– Jonsson och Mattson kommer direkt från juniorhockeyn och får därför klassas som intressanta, men det är knappast några säkra kort eller några som kommer komma in och bära laget direkt. Trojabekanta Johan Andersson är istället den som förväntas leda lagets defensiv återigen. Vilket kanske att förvänta sig lite väl mycket av honom. De hade behövt någon mer PP-back dessutom.

Forwards: 2
Marcus Borgh – 2
Björn Hjärpe – 2
Sebastian Kölzow – 4
Pierré Nilsson-Grans – 2
Joakim Persson – 2
Niklas Sjöström – 2
Jacob Strandberg – 1
Victor Svensson – 1
Emil Sätterman – 2
Sebastian Thuresson – 1
Anton Östman – 2
– Kölzow är en målskytt av rang på den här nivån och har skjutit tolv eller fler mål per säsong nu i fem år i rad. Men nu har Hammers tappat både Tallberg och Bergström och ersatt dem med spelare som knappt platsat i mittenlag i serien, som t.ex. Nilsson-Grans, Strandberg och Östman. Det är alldeles för klent ersatt i en redan svag offensiv… Nu väntas dock Rickard Palmberg tillkomma i laget, men även han får svårt att prestera utan lagkamrater av klass.

Slutsats: 8/20
– Halmstads har tre spelare som man kan likna vid spetsspelare. En i varje lagdel och tillsammans med en hyfsad tränare i Rahm och bra målvakt i Sääf så räcker det nog för att hålla dem före både Varberg och Tyringe i tabellen. Men högre upp än så blir det inte, Halmstad får än en gång förbli ett grått mittenlag i tabellen.

/Elias

———————-

  
Plats 9: Varberg

Målvakter: 2/5
Backar: 2/5
Forwards: 2/5
Tränare: 1/5
Totalt: 7/20

Kommentar:
Varberg var nykomlingar ifjol och gjorde inte direkt bort sig, tvärtom. Nu har man en säsong på nacken och vet vad som krävs på denna nivån. Hallen kanske inte är den finaste men det är också det som är lite av charmen med ettan, och med Varberg.

På målvaktssidan har man tappat Charlie Torstensson som var där på lån, och Markus Jönsson som valt att lägga skridskorna på hyllan. In kommer istället Niklas Rubin och Marcus Due-Boje som inte är något nerköp. Rubin har en helt okej säsong i Tingsryds J20 bakom sig och Due-Boje en säsong i Troja bakom sig. Due-Boje kunde lika väl ha tagit förstaspaden i Troja ifjol, men fick se sig slagen av Johan Nielsen. Får han lite kontinuitet och förtroende så är jag säker på att han kan blomma ut ordentligt. Känns därför som den givna ettan i detta laget.

Backsidan och forwardssidan ser båda två helt okej ut. Backsidan är inte klar ännu, men där har man fått in Dennis Fröland som borde spela i ett bättre lag, även om han inte lyckades fullt ut i Troja. Adderar man in en till giftig back i sin uppsättning innan säsongen så ser den lagdelen bättre ut än förra säsongens trupp. På forwardssidan tappar man Jari Tolsa som er ut att pensionera sig från hockeyn, i alla fall som spelare, och det är såklart ett väldigt tungt tapp. Även Patrik Näslund har valt att ta sitt pick och pack och har dragit vidare till Lindlöven, även han är såklart ett tungt tapp.
Forwardssidan ser därför svagare ut denna säsongen, men jag tror att Varberg kommer att placera sig ganska tryggt i tabellen ändå.
Tränare Andreas Johnson har erfarenheten som spelare och vet vad som krävs av grabbarna ute på isen. Han har ett spännande uppdrag framför sig, minst sagt.

/Eddie


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud