Plats 8: HC Dalen/HC Dalen


hc_dalen_dd

 

Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Halmstad
Plats 10: Varberg
Plats 11: Helsingborg
Plats 12: Tyringe

Stjärnor: Adam Bengtsson, David Fredriksson, Tor Immo
Trojakänning: Johan Nilsson

Tränare: Per Gustafsson – 1
-Tränaren Johan Lindbom, som tog upp laget till ettan och höll dem kvar, har lämnat för huvudansvaret i HV71. Som efterträdare har man tillsatt Per Gustafsson som haft stora framgångar som spelare men som nu står inför sitt första tränaruppdrag. Har man aldrig coachat ett professionellt(semi-pro) lag tidigare så är det alltid lite gambling. Men Gustafsson har varit med i många år, på en hög nivå. Och borde snappat upp en hel del.

Målvakter: 2
Adam Bengtsson – 3
David Elmgren – 1
– Adam Bengtsson har två bra år bakom sig i både Dalen och dessförinnan Tranås. Två säsonger där han haft över 91 i räddningsprocent. Konkurrerade dessutom ut SHL och HA-meriterade Viktor Kokman. Borde kunna attrahera lag högre upp inom snar framtid.

Backar: 2
Max Bergström – 1
Niclas Frahmer – 2
Anton Johansson-Martis – 2
Johan Nilsson – 2
Viktor Näslund – 3
Anton Sjöstrand – 2
Albin Torstensson – 2
– Man har inte tappat något av värde, och förvisso inte värvat något av större värde heller. Men den unga backsidan är ungefär samma som ifjol och och den har blivit ett år äldre och förhoppningsvis ett år bättre. Viktor Näslund till exempel växte med förtroendet han fick och blommade ut till en trygg fältherre för Dalen. Ett stort hopp ligger också på Niclas Frahmer som räknas till en av Växjö Lakers stora framtidshopp för något år sedan.


Forwards:
2
Linus Bergman – 2
Niklas Bunnstedt – 2
Alexander Ekblad – 1
Fredrik Engdahl – 1
David Fredriksson – 3
Erik Glimberg – 3
Tor Immo – 2
Tom Jankovic – 1
Anton Johansson – 2
Victor Lindman – 2
Timmie Persson – 2
Kristoffer Pihlqvist – 2
Julius Selle Larsson – 2
– Även här är en trygg stomme kvar. Egentligen bara tappet av Johan ”Liket” Lindström som är kännbart, men man har istället plockat in två intressanta spelare i Kristoffer Pihlqvist och Tor Immo. Där den sista har potential att bli riktigt vass! Tillsammans med Glimberg och/eller Fredriksson så skulle de kunna utgöra lagets första kedja i höst.

Slutsats: 7/20
– Dalen har egentligen inte blivit bättre, utan det är framförallt lagen under som blivit sämre. Men Dalen har som sagt behållit sin kontinuitet och de unga laget har blivit ett år äldre och mognare. Därför tror jag man klättrar upp ett antal placeringar i tabellen i år jämför med fjolårets nästjumboplacering.

/Elias

————————

hc_dalen_dd

Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Varberg
Plats 10: Tyringe
Plats 11: Helsingborg
Plats 12: Mörrum

Målvakter: 2/5
Backar: 2/5
Forwards: 2/5
Tränare: 2/5
Totalt: 8/20

Kommentar:
Dalen gjorde en bra debutsäsong och har en lite högre målsättning denna säsongen. Man har tappat huvudtränare Johan Lindbom till HV och ersatt honom med Pelle Gustafsson. Spelartruppen ser intressant ut och innehåller några namn som med stor sannolikhet kommer att ta flera kliv i vinter. Förlusten av Johan ”liket” Lindström är såklart tung, men Dalen har något intressant och i ett nyligen startat samarbete med HV71 så kommer man att få låna flera J20-lirare därifrån i vinter. Detta gör att jag tror på Dalen i vinter och en åttondeplats borde vara realistisk, minst sagt.

Spelartruppen har ändrats lite, men inte så fruktansvärt mycket. Adam Bengtsson kommer att få förstaspaden och det är en målvakt som ser hyperintressant ut. Förre Troja-målvakten Viktor Kokman har som bekant flyttat vidare till Borlänge, ett lite märkligt beslut tycker vissa.

Backsidan ser solid ut och har spetsats till med den offensivt lagde Niclas Frahmer, något som saknades i Dalen förra säsongen. Även Albin Torstensson ansluter, från Tranås, och ska ge Dalen lite defensiv trygghet.
Framåt har man plockat in store tunga Niklas Brunnstedt och Tor Immo, bland annat. Den sistnämnde kan betydligt bättre än det han presterade i OIK ifjol och jag tror att han kan bli en överraskning i det Dalen som kommer att jaga bakom topplagen i vinter.
I båset står Pelle Gustafsson som aldrig har tränat ett seniorlag innan, men han har trots det erfarenhet från HV:s olika juniorlag och från en lång och gedigen karriär. Kommer med största sannolikhet att bygga vidare på det som kompisen Johan Lindbom gjort redan och han kommer att leda Dalen mot en stabil placering i tabellen, kanske något bättre.

Med några offensiva lån från HV71:s J20 så ser truppen intressant ut, men i dagsläget så placerar jag dem på en åttondeplats.

/Eddie


2 kommentarer

  • jonas on 8 augusti, 2015 at 07:52
  • Svara

  jag tror dalen blir farliga i år dom har ju en Tränare som har spelat i ett riktigt lag

   • Buckshot on 8 augusti, 2015 at 17:43
   • Svara

   Det hade dom förra året också.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud