Plats 6: Mörrum/Kristianstad


  
Plats 6: Mörrum
Plats 7: Vimmerby
Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Halmstad
Plats 10: Varberg
Plats 11: Helsingborg
Plats 12: Tyringe

Stjärnor: Hampus Kloss, Rok Leber, Marcus Bryhnisveen
Trojakänning: Jakob Dreberg, Ted Nilsson

Tränare: Jens Svensson – 1
– Tidigare spelare för bland annat Troja och en stor stjärna i Ettan och under några år i Allsvenskan. Slutade för två säsonger sedan och tog över Mörrum i februari. Lyckades håll kvar Mörrum i serien, vilket kanske inte kanske inte ska ses som en allt för stor bedrift. Likt många andra tränare i serien, ett oskrivet kort.

Målvakter: 2
Marcus Hellgren Smed – 2
William Silwerfeldt Öhman – 2
Filip Thorsten – 1
– Talangfullt och orutinerat. Hellgren Smed har spelat lite i Enköping med helt ok resultat och tidigare varit målvakt i Leksands J20 och även där med okej men inte uppseendeväckande resultat. Och han kommer kampera ihop med Umeå-sonen Öhman som spelat juniorhockey för inte mindre än tre olika klubbar på fyra säsonger. Gjorde en mycket fin säsong ifjol i Rögle. De har även 16-åriga Thorsten som uppskriven målvakt i laget. Räknas som en större talang och är från byn.

Backar: 2
Jesper Alasarri – 2
Martin Ekström – 2
Sebastian Johansson – 2
Erik Näslund – 2
Pontus Palmquist – 2
Emil Rantatalo Thomas – 2
– Med fem nya backar i laget så får man väl ändå anse att Mörrum möblerat om totalt efter fjolårets fiaskosäsong. Backsidan är dock fortfarande intetsägande och inte bättre än fjolårets.

Forwards: 2
Marcus Bryhnisveen – 2
Jakob Dreberg – 2
Markus Eriksson – 1
Herman Hansson – 2
Hampus Klozz – 3
Rok Leber – 2
Marcus Lindblom – 2
Ted Nilsson – 2
Markus Näslund – 2
Hampus Sirugo – 2
Jonathan Svensson – 2
Lucas Venuto – 1
Malcolm Zander – 1
– Även om man har en del tunga tapp i Wahlqvist och Fornell till KRIF och i kanadensaren Justin Taylor så tycker jag lagets anfallssida luktar fräscht och talangfullt. Slitvargen och ”gamlingen” Hampus Kloss är äldst i laget och kommer vara en ledande spelare. Nu får han dessutom en kompanjon i form av Trojas energiska slitvarg Ted Nilsson som ska testa vingarna utanför moderklubben för första gången. Norska Bryhnisveen har trots sin ringa ålder slagit sig in i den norska högstaligan (än om i ett bottenlag) och förväntas bli en poängstark spelare tillsammans med slovenen Rok Leber som efter en helt okej första seniorssäsong i Pantern spelat två år hemma i Slovenien med Ljubljana i den multi-nationella högstaligan EBEL. Man har dessutom fyllt på med intressanta juniorer som Markus Näslund från Rögle och Hampus Sirugo från Leksand och man har plockat in kanadensaren Lucas Venuto på try-out från kanadensiska juniorligan OHL.

Slutsats: 7/20
– Ifjol benämnde jag Mörrum som seriens gråaste lag, och det står jag fast vid än idag. Men i år tycker jag nästan motsatsen när jag kollar igenom truppen. Jag tycker Mörrum har en av de mest fräscha trupperna där man verkligen har satsat på unga moderna spelare som vill uppåt i karriären.

/Elias

—————————

  
Plats 6. Kristianstad
Plats 7: Halmstad
Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Varberg
Plats 10: Tyringe
Plats 11: Helsingborg
Plats 12: Mörrum

Målvakter: 2/5
Backar: 3/5
Forwards: 3/5
Tränare: 2/5
Totalt: 10/20

Kommentar: Kristianstad är laget som säsong efter säsong varit med uppe i toppen under grundserien för att sedan falla ihop fullständigt när det väl kommer till kritan. Denna säsongen har man valt att satsa på Sirviö i båset som har gedigna ledarerfarenheter, dock inte som Head Coach. Frågan som de flesta ställer sig är om han kan göra det som KIK haft så svårt med de senaste säsongerna: att gå långt och vara med och slåss om de Allsvenska platserna.
Truppen finns där, absolut, men det känns ändå som att det är något som fattas för att KIK ska vara med i den absoluta toppen och slåss.

På målvaktssidan har man en given etta i Strandberg som är en bra målvakt på denna nivån. Bakom sig har han Weréen som inte spelade en enda match ifjol, enligt eliteprospects. Om Kristianstad ska vara med och slåss i toppen och slå sig in bland topp fem så krävs det att Strandberg levererar.
Backsidan och forwardssidan är bra, precis som alltid när vi snackar topplagen. Emil Sandin är ett tungt tapp, Olle Liss likaså – offensivt sett. In kommer Oskar Norlöv som under perioder var petad i Troja eftersom han inte klarade av tempot. Frågan är vad han kan åstadkomma i Kristianstad? Jag är tveksam till den värvningen. In kommer även Thom Flodqvist och Fredrik Asplund som är två klasspelare på denna nivån.
Bakåt har man förstärkt med Ben Danford och är tänkt som en spetsvärvning. Kvar finns och Fredrik Lindblom som borde ha fått chansen i Allsvenskan denna säsongen.

Med detta sagt så vill jag påpeka att topp sex kommer att bli ruggigt jämn denna säsongen, och det finns definitivt möjlighet för Kristianstad att placera sig högre upp. Men i dagsläget hamnar de på en sjätteplats i min ranking.

/Eddie


3 kommentarer

 1. Intressant att du Elias har Mörrum som 6:a och Eddie sätter Mörrum som 12:a. Känner själv de är ganska svårbedömda inför denna säsong. Tror också KIK kommer vara bra med i grundserien (3-4) för att sedan vika ner sig ju mer det gäller (som vanligt).

  Tror det blir 5-6 lag i toppen som blir jämna poängmässigt ända in i kaklet. Därefter 3-4 lag som är tydligt efter. Slutligen 2-3 avhängda lag (poängmässigt) redan runt halva till 2/3 av grundserien (de kommer inte orka vara på topp i en hel grundserie).

 2. …som vanligt lär väl en eller två skador på nyckelspelare vara avgörande för ett eller flera lag för tabellplaceringen. Hoppas Troja håller hela säsongen ut :-).

  • Stefan on 18 augusti, 2015 at 10:42
  • Svara

  Som du sa Andreas. Tror dock det kan bli ”bonus” för KIK. Nu kommer dom värva en fullgod ersättare samtidigt som de får tillbaka Doucet vid jul.

  http://www.kristianstadik.se/?redir=/ep02/news.asp?id=5556

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud