Plats 4: Kallinge-Ronneby / Nybro


  

Plats 4: Kallinge/Ronneby

Stjärnor: Richard Blidstrand, Jimmie Jansson, Stefan Söder, David Lillieström, Jordan Mayer, Andreas Dahlström
Trojakänning: Philip Martinsson

Tränare: Tony Zabel – 3/5
– Zabel må vara en av seriens mest rutinerade och välkända tränare. Men faktum är att han på seniornivå bara varit huvudtränare två gånger tidigare och blivit sparkad/ersatt samtliga gånger. Att han aldrig lyckades i Djurgården ger honom ett visst frågetecken.

Målvakter: 2/5
Oscar Malm – 2
William King – 1
– Oscar Malm gjorde mycket bra ifrån sig i Olofström ifjol, trots att laget var ihåligt som en ost, och var en av få spelare i laget som faktiskt var något att ha. KRIF plockade upp honom, och nu väntar förvisso ett betydligt bättre försvarsspel men också betydligt högre krav. Och andra årsseniorer brukar traditionellt gå tungt. Hans back-up William King är en helt oförståelig värvning som kommer kosta betydligt mer än vad det smakar.

Backar: 4/5
Art Bidlevskii – 2
Ricard Blidstrand – 4
William Garpenlöv – 2
Jimmie Jansson – 4
Amil Krupic – 3
Nils Lagerlöf – 2
Philip Martinsson – 4
Carl-Johan Meyer – 2
– Backsidan går knappast att klaga på i KRIF. Tillsammans med Troja har man seriens starkaste uppsättning som innehåller säkra välprövade kort som Blidstrand, Jimmie Jansson, Martinsson och dessutom har några intressanta yngre spelare med potential i Garpenlöv, Lagerlöf och Krupic. Denna backsida kommer ge Malm i mål bästa möjliga förutsättningar att nå topp fyra i både grundserien och Allettan.

Forwards: 4/5
Andreas Dahlström – 3
André Ekström – 1
Jacob Eriksson – 2
Marcus Fornell – 2
Luca Frigo – 2
Jonathan Johansson – 3
Matt Johnson – 3
David Lillieström – 4
Sebastian Magnusson – 4
Jordan Mayer – 3
Andreas Nordfeldt – 3
Hampus Olsson – 2
Stefan Söder – 5
Victor Wahlqvist – 4
– Att spelare som Söder, Wahlqvist, Lilleström med flera är spelare som platsat i samtliga lag i serien är en självklarhet. Men man har valt att spetsa detta lag med mer tveksamma värvningar vars status är mer oklart. Då syftar jag på importerna Luca Frigo, Jordan Mayer och Matt Johnson.

Slutsats: 13/20
– Kallinge/Ronneby har verkligen både backsidan och offensiven för att segla upp i toppen av tabellen och kanske till och med vara med och utmana om en Kvalserieplats. Det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulen för laget skulle i så fall vara målvaktssidan. Men visst, skulle samtliga importer floppa totalt och vända hem innan oktober så skulle det mycket väl kunna bli ett nytt fiasko för Blekingeklubben

/Elias

—————

  

Plats 4: Nybro

Målvakter: 3/5
Kommentar: I Oskar Sehlstedt har man hittat en stabil och bra målvakt som får det förtroendet och tryggheten som han har saknat de senaste säsongerna i Oskarshamn. Med Fredriksson som backup så har man ett målvaktspar som gör att jag tror lite extra på Vikings denna säsongen.

Backar: 3/5
Kommentar: Backsidan är likt målvaktssidan stabil och intressant. Med många unga och intressanta backar så har man fått ihop en bra uppsättning där Erik Lindström är ett namn som jag personligen skulle vilja lyfta fram. Sätter dock ett frågetecken på rutinen. Har ungtupparna det som krävs för att verkligen vara med i den absoluta toppen och hota?

Forwards: 3/5
Kommentar: Här har vi en forwardssida som innehåller både spets och spännande namn. Med spelare som Sirbäck och Palmberg så har man spelare som skulle kunna leka med vilket motstånd i serien som helst. Här finns också den unge Fabian Axelsson som fick prova på spel i Allsvenskan redan förra säsongen och som definitivt är redo för att ta nästa steg. Håll koll på honom!

Tränare: 3/5
Kommentar: Han må vara ung men har trots det redan hunnit göra två säsonger som huvudansvarig i Nybro. När han nu går in på sin tredje så gör han det mer press och högre förväntningar än tidigare. Klarar han av det? Jag tror det.

Totalt: 12/20

/Eddie


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud