Inför ICA Oxen Cup


I eftermiddag, klockan 16:00, drar försäsongsturneringen ICA Oxen Cup uppe i Mariestad igång. Troja trappar igång helgens matchande med att kampera emot de norska högstaliga laget Stjernen. Ett lag som de senaste åren hamnat på plats sju till nio i tabellen.

55 svenskar har dragit på sig Stjernen tröjan genom åren varav två trojaner gjorde det säsongen 2011/2012. Dessa var Christofer Bengtsberg och Hampus Gustafsson.

Hur bra detta norska mittenlag/bottenlag är är väldigt svårt att bedöma. Men i säsongens första träningsmatch spelade väldigt jämt och fick nästan stryk mot Mariestad och i matchen efter det blev det 1-7 i baken mot topplaget Sparta Sarpsborg.

Sen kan vi ju alltid minnas tillbaka tre år när dåvarande allsvenska Troja fullständigt spelade ut Storhamar i en träningsmatch. Och då var ändå Storhamar ett av de bättre norska lagen… Så spontant så borde Troja kunna avvärja Stjernen idag. 
Men visst deras svenska spelare Niklas Bröms, Rasmus Ericsson och Peter Wennerström anses vara helt okej allsvenska spelare i klass med flera av Trojas bättre som till exempel Åkesson.

Min kollega Eddie Vernersson kommer rapportera från dagens match.

Redan imorgon så väntar nästa match vilket blir mot något på förhand ”enklare” motstånd. Klockan 15:00 väntar Skövde. Ett Skövde som ifjol nådde AllEttan och ställdes mot bland annat just Troja. Men där slutade man på en nästjumboplats och åkte på däng mot Troja med hela 0-3 och 2-7
Sedan dess har man dessutom tappat några väldigt tongivande spelare som Alengård, Hultman och Tång och på så sätt såklart blivit något svagare. Men man har dock kvar Rosén, Persson Riis och Erkgärds. Men det borde inte bli annat än vinst i denna match, då jag jämställer Skövde med Halmstad… Och där var det klasskillnad!

Vem som kommer följa och rapportera från denna match är idag oklart. Men vi löser någon form av rapport.

Sista matchen på söndag kommer jag personligen rapportera ifrån. Troja möter då turneringens hemmalag, Mariestad BoIS, som även är moderklubben och förklaringen till vår stjärna Johan ”BOIS” Anderssons smeknamn.

För Mariestads del så bli denna matchen, på söndag, klubbens sjätte träningsmatch. De fyra man spelat innan cupen har slutat med två marginella segrar över Varberg samt två förluster mot Stjernen och Tranås.

Precis som med Stjernen, så är Mariestad inget lag jag ser på daglig basis eller ens på årlig basis och därför har jag lite sämre koll på dem. Men jag skummade igenom deras trupp, historik och tidigare matcher lite och såg att de i mål har en som aldrig spelat seniorhockey eller J20-hockey tidigare samt fjolårets reservmålvakt som stod sju matcher… De känns inte ens som ett potentiellt bra målvaktspar och en bra målvakt är en grundläggande förutsättning att nå några högre höjder.

Så med det sagt så ser jag Troja som en kandidat att gå rent igenom cupen och ta hem totalsegern. De utmanas av Stjernen, så dagens match blir den mest intressanta ur den synvinkeln.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud