Troja 2-1 Skövde


Ett referat från matchen signerat Mattias Strömgren.

 

Pelle gjorde lite små förändringar inför eftermiddagens match jämfört med gårdagens kamp mot Stjernen. Bland annat flyttade han upp TT till 1:a linan medan Svanlund tog hans plats i 3:e femman.
Jonathan Nielsen tillbaka tillsammans med Lucas Geyzon, medan Robin Johansson var extraback.
Robin Johansson fick så chansen i kassen vilket var bestämt tidigare i veckan.

Matchen börjar trevande från båda lagen i första perioden. Trots att Troja hade många felpass och en hel del missade skottögonblick så var det de som ägde perioden.
Mångt och mycket för att Skövde fick sitta på botbänken vid flertalet tillfällen.
Det var just vid ett sånt tillfälle som Troja tar ledningen, i 5 mot 3, genom Trucken efter en rad snabba passningar. Minuterna innan pucken hittade nät uppstod en något märklig situation framför SIK:s mv Robin Andersson.
TT ”högg” när pucken var i luften och fick en spearing tillbaks av målvakten, vilket resulterade i ett matchstraff för skövdemålvakten och en tvåa för Törnqvist för holding(?).
Troja hade en rad med lägen bland annat ett missat friläge av ”Bois” och en fin kombination av Svanberg/ Laudius som så när slutade i ett mål för de rödvita.

Mittronden började likt den första med ett överlägset trummande Troja, dock utan utdelning. Utdelning kom istället för Skövde som efter slarvigt hemspel av Wadell samt en fin bortfint av Geyzon
resulterade i ett friläge för skövdespelaren, som utan misstag nätade bakom Robin.
Troja fick så chansen att åter ta ledningen i PP, vilket dock blev ganska trubbigt utan direkt farliga lägen. SIK var närmre ett ledningsmål efter en bökig situation framför mål i slutet av perioden.

Till slutronden hade SIK knytit sina skridskor hårdare då de började perioden klart bäst, de fick så också chansen i PP, med ett ribbskott som resultat.
Skövde gör sin bästa period i matchen men får se sig besegrade efter att precis klarat ett boxplay men där CJS fick sista ordet då han fick pucken över mållinjen.

Sammantaget en ngt sönderhackad match med flertalet utvisningar, men spelmässigt ett överlägset Troja. Många trojanska skott haglade men SIK:s duktige målvakt Melin höll nere siffrorna.
Troja borde kanske gjort i alla fall två kassar till. Robin gör en klart godkänd insats med några räddade frilägen mot ett i övrigt ganska håglöst Skövde IK.

I morgon är det ny match mot värdlaget Mariestad BoIs, troligtvis en vassare uppgift för de rödvita.

Period 1, skott: 17-7
1-0 Daniel Karlsson (Tobias Törnqvist, Matt Wadell)

Period 2, skott: 20-9
1-1 Anton Karlsson (utan assist)

Period 3, skott :12-12  totalt: 49-28
2-1 Carl-Johan Svensson (Alexander Lindqvist-Hansen, Alexander Edström)

 

 


1 kommentar

  • Anonym on 30 augusti, 2015 at 11:42
  • Svara

  Bra och stabil match av Troja! Hade likaväl kunnat rinna iväg målmässigt men deras målvakt stod upp bra!
  Slutar inte överraskas av Matt Wadell, kommer bli viktig på jakten mot allsvenskan!
  Bra jobb av Trojasupport som sjöng i 60 minuter!
  Forza Troja!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud