Plats 11: Almtuna


Plats 11: Almtuna

Vi går vidare till plats nummer 11, där jag placerar Almtuna. Ett lag som säsong efter säsong blir nertippade i förhandssnacket och som får slåss med seriens kanske minsta budget och sämsta ishall… Men jag sticker ut hakan och säger att Almtuna, mot alla odds, än en gång sprattlar till och undviker kval neråt 2014!

Precis som så många andra lag har Almtuna problem med ekonomin och var inför denna här säsongen tvungna att fixa ett positivt eget kapital för att inte riskera elitlicensen, ett resultat som nåddes.

Men ekonomin är fortfarande ansträngd och det syns verkligen på årets trupp, där många av nyförvärven har hämtats från ettan eller juniorligor.

Dock har man kvar trotjänarna som lirar med hjärtat och som ska leda vägen med sin rutin, fem spelare som troligtvis är några av seriens mest underskattade spelare! Jag tänker förstås på Joachim Gellerstedt, Daniel Hermansson, Jimmie Kraft, Fredrik Vestberg och Fredrik Sandgren. Dessa fem herrar kommer bli oerhört viktiga för Almtunas unga och oprövade lag. De är också dessa herrar jag tror kommer bli tungan på vågen för Almtuna, och göra så dem än en gång undviker ett negativt kval!

Flopprisk: Erik Hanses, MV
-Lagets enda egentliga stjärnvärvning och den i truppen som har absolut mest press på sig är Hanses. Man skulle kunna säga att mycket av Almtunas öde ligger i Hanses händer, att han fortsätter vissa upp samma fina spel som i Leksand är nästintill ett måste för att Almtuna ska orka hålla undan för en negativ kval plats. Han har dessutom stämpeln av att vara ”överskattad”. Flopprisk!

Utropstecknet: Joakim Högberg, RW
-Trollgubben och snipern Högberg är hämtad från Piteå där han trots sin ringa ålder redan hunnit med tre seniorsäsonger och 138 poäng fördelat på 68 mål och 70 assist! Imponerade! I kvalet till Allsvenskan visade han att han är redo för en större utmaning, en utmaning jag tror han kommer klara av med råge!

Målvakter 3/5
-I mål har man Erik Hanses som gjort otroligt bra ifrån sig i Leksand och som för två säsonger sedan visade upp seriens bästa räddningsprocent och släppte in minst mål per match, vid sin sida har han en av ettans bästa målvakt de senaste säsongerna Marcus Lundell. Detta är utan tvekan ett mycket stabilt par och Almtunas starkaste lagdel.

Backar 2/5
-Endast en back i Almtunas lag är över 25 år, Fredrik Sandgren. Han är deras solklara förstaback. Resten av backarna väldigt unga men trots det har flera av dem testat på Allsvenskan tidigare och gjort det bra, som t.ex. Victor Aronsson och Martin Nilsson.

Forwards 2,5/5
-På forwardssidan har man fått till en bra mix på rutin och ungdomlig entusiasm. Man har rutin i trotjänarna som jag nämnde i början av genomgången, och efter dem har man yngre spelare som ännu inte blommat ut på allvar, som t.ex. Sandin, Olofsson, Milton och Högberg. Det känns som ett spännande bygge med mycket potential.

Slutbetyg/Prognos 7,5/15
-Känslan är, att även om Almtuna har ett lag utan stjärnor så har dem verkligen byggt sitt lag rätt för att hålla sig kvar, det finns en fin mix i bygget, med yngre och äldre, grovjobbare och fin lirare. Jag tror att Almtuna tillsammans med Björklöven och Mora slåss om att undvika den sista kvalplatsen, där jag tror Almtuna drar de längsta strået mycket tack vare Hanses i mål och trotjänarna Gellerstedt, Hermansson, Kraft och Vestberg.

Plats 12: Björklöven
Plats 13: Mora
Plats 14: Asplöven


2 kommentarer

8 pingar

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Johan on 16 juli, 2013 at 11:26
  • Svara

  Ska du ha Björklöven o Almtuna på samma plats?

  1. Haha tänkte helt fel! Menar förstås plats 11!

 1. […] Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: Asplöven […]

 2. […] 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: […]

 3. […] 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: […]

 4. […] 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: […]

 5. […] Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: […]

 6. […] Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: […]

 7. […] Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: […]

 8. […] Plats 6: BIK Karlskoga Plats 7: Södertälje Plats 8: Karlskrona Plats 9: Troja Plats 10: Timrå Plats 11: Almtuna Plats 12: Björklöven Plats 13: Mora Plats 14: […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud