Inför: Dalen – Troja (Spelas i Kinnarps Arena, Jönköping)


Serielunkens stora happing, efter invigningen av Ljungby Arena den 24:e förstås, står på spelschemat i eftermiddag. Förvånadsvärt mot HC Dalen, men den lilla kvartersklubben har slagit på den stora trumman och flyttar ut från dalen i Norrahammars kvarter till storstaden och SHL-arenan Kinnarps Arena i Jönköping. Till vardags hemmaborg till HV71!

Trojas supportrar har i arenan tilldelats en helt egen sektion, sektion H i det ena sarghörnet mittemot HVs (till vardags) klacksektion.

 

Att arenan blir full, eller ens halvfull, är inte speciellt troligt men det kommer ändå bli en speciell stämning och helt annorlunda mot om matchen spelats i Dalens riktiga hemmaborg med träläktare i rena rama Anders Timell-andan. Och till saken hör att Dalen även kommer bjussa HVs supportergrupp North Banks på gratis inträde i matchen och på deras supporterforum diskuteras hett den gamla rivaliteten mellan HV och Troja på 70 och 80-talet. En tid då supportrarna ifrån Jönsköping hade som vana att ersätt refrängen i nationalsången med ”jag vill hellre dö än bo i Ljungby!”. Kanske denna rivalitet kan få sig en liten renässans idag?

Dalens anknytning till HV är dessutom väldigt stark då man inte har mindre än 13 spelare i truppen som har HV som moderklubb! 

Dalen har förvisso bara tagit en ynka trepoängare under säsongen, i premiären mot Tyringe, men har trots det inlett förvånatsvärt bra. De ligger sjua i tabellen och har pressat klubbar som Vimmerby, Västervik och Helsingborg på poäng. Pressar man Västervik så bör man ävem ha potential att sätta krokben för oslagbara Troja.

Troja ha fem raka segrar och är fortsatt 100%iga i box play. För eller senare kommer dessa streaks att spricka, frågan är bara hur länge man orkar hålla dem? Överlever dem kvällen eller är HC Dalen laget att sätta stopp för Trojas framfart?

De har en bra målvakt i Bengtsson och en vass förstakedja och uppenbart har man haft diciplin i laget att hålla ner siffrorna och slå större klubbar på fingrarna trots ganska tunt spelmaterial. Men deras svaga länkar borde vara bredden och orutin. Så stressar man deras backar och håller uppe farten så tror jag misstagen kommer komma som brev på posten från Dalens sida.

Pelle Svensson har dessutom ett angeläget dilema inför matchen idag… Vem ska vakta kassen? Robin Johansson har överträffat alla förväntningar samtidigt som Nielsen  inte varit mycket sämre och presterat en toppinsats! Det är jämt skägg men Nielsen riskerar att bli kall om fler matcher spenderas på bänken, men samtidigt så är det ”bara” höstsäsong och det finns gott om tid att spela honom varm senare utan att några sportsliga framgångar går i kras.

Stjärnor i Dalen
#19 David Fredriksson – Rutin! Rutin! Rutin! 30 år gammal och med närmare 200 SHL-matcher på CV:t men ännu har Fredriksson krut kvar i kroppen. Leder lagets poängliga med imponerande nio poäng på sex matcher.
#7 Erik Glimberg – Imponerade ifjol med att gå direkt från Tvåan till Ettan och producera direkt i en första kedja. Fortsatt på samma spår i år.
#62 Tor Immo – Nio mål och Olofströms stora flipp ifjol, och redan fem mål på sex matcher iår. Immo är en blivande stjärna, snart i en storklubb närma dig!
#30 Adam Bentgsson – Bra skolad målvakt. Konkurrerade ut Kokman ifjol.

Dalens senaste matcher
2-3ot mot Vimmerby
4-3ot mot Helsingborg
2-3str mot Västervik

Trojas senaste matcher
3-1 mot Tyringe
4-1 mot Nybro
4-3 mot Varberg

Poängkung
Dalen: David Fredriksson 4+5 = 9 poäng
Troja: Mattias Åkesson 1+6 = 7 poäng

Målvakt
Dalen: Adam Bengtsson 93,22%
Troja: Robin Johansson 95,56%

Tekare
Dalen: Timmie Persson 58,88% vunna
Troja: Mattias Nilsson 54,90% vunna

Power Play
Dalen: 13,64% (10:a)
Troja: 30,43% (2:a)

Box Play
Dalen: 85,71% (2:a)
Troja: 100% (1:a)


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud