Dalen 1-8 Troja


Segertåget från Ljungby rullar vidare i de södra delarna av landet. Ikväll fick HC Dalen känna på hur det är att bli fullständigt manglade av detta tåg. Troja vinner komfortabelt med 8-1 efter att lagets tredje kedja med Törnqvist, Laudius och Pontusson haft lekstuga och stått för inte mindre än fem av målen!

Laudius lämnar rinken idag med 2+2 i poängprotokollet och Pontusson är snäppet värre och avslutar med 1+4 poäng. Imponerande! Särskilt av Pontusson som tidigare under säsongen blott mäktat med en pinne. Den tredje länken i kedjan, Tobias ”TT” Törnqvist, gjorde förvisso inte en lika poängmässigt makalös match men han var likväl en bulldozer på isen och hann vara med i hela två fighter varav den sista slutade i ett matchstraff.

Troja gör exakt det som krävs. Men inte mycket mer. När man väl höjer tempot så rasslar det i nätet i varannat byte, men däremellan är man väldigt mellanmjölk. Och att spela en match där insatsen 50% av matchtiden är ”mellanmjölk” och ändå vinna med förkrossande 8-1, det är ett styrkebesked!

Att ha denna förmågan, att kunna vinna matcher bara på ren rutin, är ett kännetecken för en bra ishockeyklubb och synonymt med en toppkanditat i HockeyEttan. Pantern hade denna förmåga ifjol, där man inte alltid såg ut att stå för någon vidare ishockey men ändå alltid kasserade in tre pinnar när matchen väl var över.

Troja har sex raka vinster och man är fortsatt 100%iga i box play, och lägg där till att man idag skjuter två av sina mål i ett och samma numera underläge! Så efter sex matcher är Troja +2 i målskillnad… i box play!

Visst, man kanske kan argumentera för att motståndet såhär långt på säsongen inte varit det bästa serien har att erbjuda och många vill nog påstå att inga av lagen gett speciellt bra motstånd. Men samtidigt har jag oerhört svårt att se att alla lag skulle ha sina sämsta matcher mot just Troja. Dagens Dalen spelade oavgjort mot Västervik i förra veckan och likaså gjorde Tyringe. Halmstad, Nybro och KRIF är andra lag Troja brytit ner under säsongen och som skyllt på ”dåliga insatser”. De är inga slagpåsar vi vunnit över, men Troja hittar en sätt att göra dem dåliga på och vinna matcherna utan att spika toppformen hundraprocentligt.

På onsdag står Kristianstad för motståndet. Det är antagligen de tuffaste motståndet hittills. De har blandat och gett lite och tycks inte ha samma dominans som de hade under hösten ifjol. Men det är likväl en kanditat som beräknas ta en topp4-plats. Vi har redan nått skyarna, en vinst på onsdag hade bokstavligt talat höjt oss över solen!

Matchens lirare
*** Kedjan Törnqvist/Pontusson/Laudius
** Jonathan Nielsen
* Holmström / Svanlund

07:42 0-1 Laudius (Waddell, Pontusson)
20:30 1-1 Lindman (Fredriksson, Havskog)
21:50 1-2 Törnqvist (Laudius, Pontusson)
24:48 1-3 Laudius (Pontusson, Jonathan.N)
26:20 1-4 Pontusson (Rasmus.J, Laudius)
37:03 1-5 Mattias.N (Lindqvist-Hansen, Edström)
45:12 1-6 SH Lindqvist-Hansen (Mattias.N)
45:47 1-7 SH Jonathan.N (Pontusson)
57:15 1-8 Holmström (Svanlund, Jonathan.N)
Skott: 26-40
Publik: 1432


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Jonas on 11 oktober, 2015 at 19:17
  • Svara

  Tycker att Andreen va väldigt bra idag, var bara målen som fattades! Han borde spela mer tycker jag. Jäkligt kul för Pontusson att de lossnar för honom!

  • Mattias on 11 oktober, 2015 at 20:01
  • Svara

  Missade helt att Pontusson gjorde 4 assist.. Satt bara och va glad och imponerad av att Laudius kommit igång ordentligt med 2+2 idag..

  Kul att man även va 100% i pp idag..

  Härlig match och det kändes inte direkt farligt nångång när Dalen va framme.
  Första perioden va hyfsat jämn men sen va det bara ett lag på banan..

  Kul att även Alfred fick några byten i sista. Han ser riktigt bra ut med. Stor, tung och rejäl underbart.

  Jag va inför matchen lite orolig att detta skulle bli årets första förlust. Men än en gång fixa dem det.

  Kul att det va så mycket Ljungbybo på plats också. ????

  • TN on 11 oktober, 2015 at 20:35
  • Svara

  Tycker att Rasmus gör ett suveränt jobb i det tysta, säkerheten själv och nästan felfri än så länge. Mycket bra värvning!

  1. Håller med! Borde gett han ** tsm med Nielsen!

  • Challe on 11 oktober, 2015 at 20:53
  • Svara

  Underbart med vinst igen! Härligt med stor arena vilket gör att man ändå mer längtar till hemmapremiären i vår egen Borg . Gött att det lossnat med poängplockning för flera av spelarna. Tycker som Mattias att Alfred Andersson gjorde bra ifrån sig på isen de byten han fick. Han är en tillgång med sin storlek och räds inte att visa det vilket också märktes på isen idag. Fattar inte att man inte använder honom mer… Det pratades även om det på läktaren.
  Smart att använda alla spelarna så man inte står med några ”omatchade”, skador/sjukdomar kan komma fortare än man anar. Kul att även Thage fick speltid. Det handlar om att våga och ge förtroende, bådar gott för framtiden.
  Stort tack till alla supportrar som ger härligt matchstämmning!

  • Martin on 11 oktober, 2015 at 20:55
  • Svara

  Det här var en j*vligt rolig dag för TT ladius och pontusson. Riktigt kul att de släppt för dom.. nu är det cjs som ska släppa till dem som han gjorde på förmatcherna.

  • Peter Karlsson on 11 oktober, 2015 at 21:17
  • Svara

  Om det är någon som skulle få mer förtroende är det Andréen.nej i 4 är han för bra för. fick inte mycket speltid förra säsongen och gjorde mycket poäng/spelminut. Mogen spelare med blick för spel vågar hålla i puck klart snabbast på isen bra i närkamper.

  • Doris on 11 oktober, 2015 at 22:26
  • Svara

  Bara att lyfta på hatten för Troja :) :)

  • mathias on 11 oktober, 2015 at 22:42
  • Svara

  Troja???

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud