Troja 2 – 0 Mörrum


Troja som i onsdags besegrade Kallinge/Ronneby följde ikväll upp med en ny seger, den fjärde av fyra möjliga i nya Ljungby Arena. Trots en del slarv stundtals från hemmalaget och en del onödiga utvisningar, så vinner man mycket komfortabelt mot ett Mörrum som inte var något större hot ikväll. Siffrorna var i underkant och Troja borde kanske ha satt några fler puckar bakom Silwerfeldt Öhman som stundtals svajade till där bak för bortalaget. Troja tycktes bygga vidare från matchen i onsdags och man gjorde det med ett stabilt försvarsspel och bra pucktempo som skapade en hel del vassa chanser.

Anton Johansson tycks ha kommit igång på allvar och spelade även ikväll väldigt förtroendeingivande. Målen då? 1-0 tillkom, till mångas förvåning, på ett väldigt enkelt sätt. Troja som hade pressat och skapat chanser under första perioden, fick tillslut hål på Mörrumskeepern genom Rasmus Johansson som i powerplay slängde in ett handledsskott från blålinjen och 1-0 var ett faktum. 2-0 är ett snyggt krigarmål som Jens Holmström gör efter att ha rundat målvakten och som efter vissa tveksamheter får in 2-0.
Efter det så fortsätter matchen i samma tempo som tidigare, med ett Troja som dominerar banan, men som har fruktansvärt svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Tyvärr så kommer de flesta chanserna från blålinjen där Daniel ”Trucken” Karlsson och Jonatan Nielsen försökte otaliga gånger. Men dålig trafik framför mål gör att Mörrum kan reda ut både boxplay och spel fem mot fem. Domare Morgan Claessson tar en hel del märkliga domslut och det känns som att han i tredje perioden blåser sönder matchen. Allt som allt så gör Troja det som krävs och inte mycket mer. Mörrum gör en bra bortamatch, men 2-0 är siffror som borde varit större.

*** – Alexander Lindqvist-Hansen
** – Oskar Svanlund
* – Jens Holmström

Statistik:

Skotten: 44-22
Utvisningsminuter:
24-26

1-0: Rasmus Johansson (Åkesson, Svensson)
2-0: Jens Holmström (Åkesson)


14 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Challe on 6 november, 2015 at 23:21
  • Svara

  Ja seger blev det med en enligt mig medioker insats. Var är drivet och glöden i flera av de etablerade spelarna? Flertalet gånger spelar man pucken sent, möter inte puck, tar god tid på sig när man har puck, felplacerade framför mål.. Detta leder inte till nåt vidare tempo och ej heller mål flertalet av gångerna man skjuter .. När man väl skjuter mot mål är det i plexit, högt över mål el på målvakt. Är förvånad över tränarens sätt att coacha laget. Det är de yngre/yngsta i laget , när de väl får chansen men det är oftast sporadiskt efter alla utvisningar, som det blir lite uppvändningar mot mål och som även skjuter. Kul att se att de vill och det händer något. Flash tillhör den som av de m rutin ger mycket energi på isen. Fler borde inspireras av honom! Är man i toppen på serien borde man kunna föra taktpinnen och spelet mer men då krävs det att man vågar utsätta de rutinerade spelarna för konkurrens om platserna. Det räcker att lyssna på läktaren så hör man folks frustration . Men tre pinnar är ändå gött! Ny match på söndag;)

  • jonas on 7 november, 2015 at 09:32
  • Svara

  det kvittar om Troja vinner med 1-0 eller 4-3 en vinst är viktiast och då kvittar det vad man vinner med. jag tycker matt spelar bra på isen han gör inte många misstag tycker jag

  • Mattias on 7 november, 2015 at 09:58
  • Svara

  Tycker troja gör en stabil match. Tyvärr så blir det för mycket avblåsningar och utvisningar som förstör rytmen i matchen. Vilket gör att många spelare blir sittandes på bänken alldeles för länge. Flash suverän som vanligt.

  Sen kan jag inte fatta hur man räknar skott på mål. Det va knappast 17 skott PÅ mål i första. snarare 7. resten blockerade eller över, samma i de andra perioderna. Blev riktigt imponerad av Mörrums försvarspel, tätt och samlat.

  Sen tycker jag att killen i klacken som klättrar upp på räcket för att dra igång läktaren ska ha en egen eloge. Du gör ett suveränt jobb fortsätt så. Men du borde ha någon ”hylla” eller vad man ska kalla det så att du alltid kommer upp och stå vänd mot läktaren. För så länge du står där så är det betydligt fler som sjunger och stötta. Men så fort du ta steget ned så tystna det lika fort igen.

  • Johan on 7 november, 2015 at 10:30
  • Svara

  Den ständiga följeslagaren så jag måste ställa frågan, jag som missade matchen!
  Hur var arrangemanget denna kväll? Introt? Musiken? Publiktrycket?

  1. Bättre än senast, det märks att man jobbar en del med det!

  • MrMr on 7 november, 2015 at 12:37
  • Svara

  Ja även om inte spelet klickar till 100% så är laget väldigt starkt defensivt och det är bra !
  Är också bra att dom inte vinner matcherna stort utan det är kamp hela tiden!
  Det gör att man kan justera under vägens gång och att alla är igång!
  Boxplay är dom riktigt bra på och det kommer att behövas framåt!
  Känns också som det finns en växel till på flera håll.
  Så det det rätt bra ut men inte perfekt !
  1 snipper/ 1 back är önskvärt ,men just nu är det detta laget som spelar och dom glänser inte men gör sitt jobb och tar poängen!

  • MrMr on 7 november, 2015 at 12:39
  • Svara

  Obs med starkt defensivt menar jag naturligtvis att vi har mkt starka forwards defensivt !som nu när backspelet kommer mer och mer på plats, gör att det ser bättre och bättre ut på den fronten!

  • putte on 7 november, 2015 at 15:02
  • Svara

  Hörde ett ryckte på stan idag att det tittas på ett par nyförvärv I Troja och skulle det stämma så är jag nöjd för det skulle stärka Trojas tunna trupp och öka konkurrensen i truppen och säkert dra en och annan extra till hallen. Vi får se om rycktes är sant.

   • Kecke on 7 november, 2015 at 22:24
   • Svara

   Tveksam till de uppgifterna.
   Men visst nu under uppehållet rör det på sig.
   Tror mer på förvärv om ca 2 månader.
   Men det gäller att redan nu lägga ut krokarna,vilket jag vet gjorts ….

   //Kecke

  • P.L on 7 november, 2015 at 16:40
  • Svara

  Putte nöjd??tillåt mej tvivla!!

   • putte on 7 november, 2015 at 20:25
   • Svara

   P.L till och med jag kan bli nöjd , Jag var nöjd i onsdags även om man nu slog ett något stukat Krif.

  • jonas on 7 november, 2015 at 22:23
  • Svara

  vet nån varför TS har tagit ner vi ska tillbaka skylten i hallen på stå plats

   • Doris on 7 november, 2015 at 23:16
   • Svara

   Jag påtalade detta till TS igår på forumet och tydligen är det någon/några som inte låter den vara ifred utan river ner den.

   TS ska försöka sätta upp den på ett bättre sätt och hoppas att den får hänga kvar.

  • Mogge on 8 november, 2015 at 01:44
  • Svara

  Banderollen ”vi ska tillbaka” ska upp igen. Vi vet inte om någon/några rivit ner den eller om den trillat ner av att tejpen lossnat men vi ska försöka hänga upp den på nytt på ett bättre sätt och hoppas på att det inte är någon som drar mer den.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud