Troja 1-0 Kristianstad


För det första, en sak som är mer exeptionellt än själva segern, så är Robin Johanssons målvaktsspel av sällan skådat slag. Han håller sin fjärde nolla sett till de matcher han fått starta i. Han har ett otroligt pondus och är ruggigt fokuserad och följsam i spelet. Känns som att andramålvakten mer och mer håller på att bli första keeper!

Matchen i sig var även den en bra insats från de rödvita. Troja har ett stort spelövertag genom i stort sett hela matchen och under matchens två första perioder så skapar inte Kristianstad ett smack farligheter framåt. De var förvånadsvärt trubbiga framåt och bjöd inte alls på den frejdiga hockeyn som de traditionellt brukar. Efter två perioder var skotten 24-9 och Kristianstad var långa stunder nere i knät på sin målvakt Strandberg. Men trots spelövertaget så mäktade inte Troja med att dra ifrån resultatmässigt, trots goda intentioner.

Trojas styrka i matchen var utan tvekan än en gång arbetsmoralen. Ingen i laget avviker från den hårda diciplin som råder. Man sätter hög press och har ständigt någon som stressar puckförande spelare i ryggen. Vilket många gånger ikväll gav utdelning. Känns som Troja kunde stressa fram misstag i KIKs zon flera gånger om och på så sätt behålla trycket i anfallzon. Även åt andra hållet, i backchekningen, råder en hög diciplin och detta jobb ska till stor del tillskrivas segern.

Efter kvällens match kan man dra slutsatsen att Trojas försvarsspel gått i helt rätt riktning sedan de senaste mötet mot KIK. Visst, KIK tycktes inte alls vara lika giftiga framåt ikväll som då men samtidigt var det kanske ett resultat av att Trojas försvarsarbete. De uppträder lugnare, enklare och ser till att vara rättvända i egna zon.

Men komiskt nog så har istället målskyttet fått sig en törn. Kanske drar fore och backcheckningen så mycket energi från laget att orken inte finns när väl avsluten skall komma. För intentionerna är goda, väldigt goda, men ändå saknas det något. Flowet är inte riktigt där.

Matchens lirare blir Jens Holmström, han har under övriga säsongen tillbringat en hyfsat anonym tillvaro i laget men ikväll tycker jag hans arbetsinsats var oumbärlig. Hans vann massor med lösa puckar, han backcheckade och han skapade målchanser. Väldigt bra!

Matchens lirare
*** Jens Holmström
** Robin Johansson
* Åkesson / Waddell