Förväntningar?


Inför säsongen körde jag en artikelserie där jag skrev om mina förväntningar på varje spelare individuellt inför säsongen. Nu har det spelats runt 20 matcher och det är ungefär hälften av vad vi förvänta oss att matcha denna säsongen. Hur står sig spelarna sett till dessa förväntningar?

Johan Nielsen 92,83% och 1,74 GAA
Jag skrev inför säsongen att jag förväntade mig runt 92 i räddningsprocent och 2,00 i insläppta i snitt per match. Samtidigt trodde jag att han skulle få stå fler matcher än ifjol. Antalet matcher ser jag ut att få fel i sett till hur Robin spelat. Men statistikmässigt har Nielsen gjort en bättre säsong än ifjol och trots bättre statistik än förväntat så är han ändå inte självklar etta. Uppfyller förväntningarna?: Ja!

Robin Johansson 95,73% och 1,00 GAA
– Jag förväntade mig att han på sin höjd skulle få stå 10 matcher och ha runt 89% och 3,00 i GAA. Nu har han redan stått nio matcher och har bäst statistik i ligan. Uppfyller förväntningarna?: Med råge!

 

Alexander Edström 5+10 = 15 poäng
– Förväntade mig en plats i första backpar, vilket han inte infriat. Men den platsen har Rasmus tagit istället. Dock ansåg jag att mellan 26-29 poäng hade varit godkänd. Efter halva säsongen har han ungefär hälften av dem poängen, ligger bra till. Uppfyller förväntningarna?: Ja!

Anton Johansson 0+6 = 6 poäng
– Han inledde tveksamt, men har på senare tid spelat upp sig spelmässigt. Sett endast till statistik så ligger han som väntat i tredje backpar, men kan ligga risigt till vid förstärkning. Men poängmässigt har han redan nått över hälften av de 10 pinnar jag tippade på. Uppfyller förväntningarna?: Helt ok.

Rasmus Johansson 2+10 = 12 poäng
– Komiskt nog så satt jag Rasmus på förhand i tredje backpar och satt inga direkta förväntningar alls på honom. Nu är han i första backpar, en av ledarna och bidrar dessutom offensivt. Uppfyller förväntningarna?: Med råge!

Daniel Karlsson 3+2 = 5 poäng
– Han spelar i andra backpar, ligger bra till poängmässigt men har spelmässigt vajat lite. Uppfyller förväntningarna?: Helt ok.

Jonathan Nielsen 4+10 = 14 poäng
– Jag satt honom självklart i förstabackpar. Men sen så skrev jag att jag väntade mig runt 10 mål och 30 assist från hans klubba. Som det ser ut som nu så lär han inte nå upp till dessa poängmässigt höga förväntningar. Men det vore väl ändå elakt att påstå att han inte uppfyllt förväntningarna? Uppfyller förväntningarna?: Ja.

Thage Pettersson 1+0 = 1 poäng
– Han har fått en ordinarie plats nu när Edström varit borta. I vanliga fall 7:e back. Och att han kunnat spela så mycket som han ändå gjort gör att han infriar förväntningarna. Men ligger risigt till vid förstärkning. Uppfyller förväntningarna?: Helt ok.

Matt Waddell 3+6 = 9 poäng
– Jag förväntade mig en offensiv Power-play back som skulle var god för upp runt 30 poäng. Är han det? Icke. Ligger risigt till vid förstärkning. Uppfyller förväntningarna?: Nej.

 

Johan Andersson 7+8 = 15 poäng
Mina förväntningar inför säsongen var än en gång skyhöga på klubbens mest meriterade spelare. Ville se runt 40 poäng och 25 mål från hans klubba och den som skulle leda laget. Visst, många matcher är han en av de bättre offensiva krafterna. Men blott 15 poäng mot en hel drös ängalag, det är inte godkänt för en offensiv kraft. Uppfyller förväntningarna?: Nej.

Alfred Andersson 1+0 = 1 poäng
– Förväntningarna fanns inte. Allt som inneburit att han fått istid har varit en överraskning. Och det har han uppfyllit tusen gånger om. Uppfyller förväntningarna?: Ja!

Hampus Andréen 1+4 = 5 poäng
– Mina förväntningar var inte jättehöga då jag visste att andra året generellt brukar vara tufft och att konkurransen ökat. Men runt 15 poäng ville jag se varav 10 mål. Sett till antalet poäng är det inte kört ännu, han lär nog hamna runt 10-15 pinnar. Men målskyttet tycks uteblivit. Uppfyller förväntningarna?: Helt ok.

Jens Holmström 3+4 = 7 poäng
– Han tillkom efter min spelargenomgång.

David Laudius 7+8 = 15 poäng
– Blott 15 poäng efter halva säsongen. Han måste ha en jävluslk vårsäsong om han ska nå upp i 20 kassar. Uppfyller förväntningarna?: Nej.

Alexander Lindqvist-Hansen 3+7 = 10 poäng
– Inför säsongen skrev jag: ”Flash ska vara en självklar spelare i BP och han ska matchas mot motståndarnas offensivt starkaste kedjor. Poängmässigt: 3 mål och 7 assist kanske vore en rimlig förväntning.” Och det är exakt där han står idag. Även poängmässigt. Uppfyller förväntningarna?: Med råge!

Mattias Nilsson 4+3 = 7 poäng
– Han förväntades fortsatt vara en av ettans starkaste BP-spelare och tillsammans med Flash är de överlägsna i den spelformen. Har dessutom en ovanligt stark säsong sett till mål och poäng. Uppfyller förväntningarna?: Med råge!

Marcus Nilsson 5+6 = 11 poäng
– Han röstades fram till lagets mest värdefulla av er läsare ifjol, trors att han inte är någon jätteproducerande spelare. Och jag ställde förljande förväntningar på honom. ”Han borde kunna bli lagets ledande spelare och producera en pinne per match! Jag hoppas han kan släppa på spärren och komma in i ett stim och slå karriärsbästa genom att hänga 15-20 kassar och ungefär lika många assists!”. Men efter halva säsongen är han varken speciellt ledande eller producerande. Ett mellanår. Uppfyller förväntningarna?: Nej.

Jonas Pontusson 5+7 = 12 poäng
– Skrev inför säsongen att vi skulle förvänta oss en ledare på isen som sliter hårt. Det har vi verkligen fått! Och poängskörden tippade jag på runt 10+15 poäng och det ligger han väl hyfsat bra till att nå. Uppfyller förväntningarna?: Ja!

Oskar Svanlund 3+3 = 6 poäng
– Hoppades på runt fem poäng på hela säsongen, men är redan uppe i 3+3! Stark insats! Uppfyller förväntningarna?: Med råge!

Carl-Johan Svensson 6+13 = 19 poäng
– Förväntade mig att han skulle bli vår andracenter, men han har tagit ett fastgrepp om rollen som förstaspaden. Att han skulle vara producerande rådde det inga tvivel om. Uppe i 19 poäng nu, tippade på runt 30-35 för säsongen. Och den skörden lär han nog komma upp i. Uppfyller förväntningarna?: Ja.

Tobias Törnqvist 7+3 = 10 poäng
– Hade förväntningar på att han skulle ta ett steg framåt i utvecklingen och bli förutom en grovjobbare även mer tvåvägs. Och med sitt utstuds som målskytt har han verkligen uppfyllt förväntningarna. Uppfyller förväntningarna?: Ja.

Mattias Åkesson 6+17 = 23 poäng
– Jag hade lika stora förväntningar på Åkesson som på BOIS. Det vill säga, förstakedjan och en tungt producerande roll. Åkesson har matchat dessa förväntningar bättre än BOIS och leder den interna poängligan. Det lär rulla in uppemot 40 poäng från hans klubb även i år. Uppfyller förväntningarna?: Ja.

Sammanställning i antal
Med råge: 5st
Ja: 8st
Helt ok: 4st
Nej: 4st