Troja 5-3 Helsingborg


”Troja – Helsingborg

En hockeymatch som inte har någon betydelse brukar sällan vara något annat än ett sömnpiller. Matchen mellan Troja och Helsingborg var inget undantag. Det var en ganska så grå historia, dock inte helt utan höjdpunkter.

Troja inleder sin vana trogen på ett bra sätt och skapar flera målchanser. 1-0 kommer i Powerplay genom Trucken Karlsson vars dragskott letar sig förbi en skymd målvakt. Efter målet fortsätter Troja skapa målchanser utan att lyckas. Istället lyckas Helsingborg göra 1-1 genom Dennis Pegenius efter en tilltrasslad situation framför Nielsen. En dryg halvminut senare slarvar Troja i mittzon och Helsingborg gör 1-2 på ett friläge.

Troja fortsätter att dominera spelet i den andra perioden. Rasmus Johansson gör 2-2 framför en skymd målvakt och efter att Helsingborg kvitterat lyckas Laudius och Bois kriga in varsitt mål i röror framför helsingborgskassen. Bois mål kom för övrigt i 5-3.

Tredje perioden bjöd inte på så där väldigt mycket action. Troja fick än en gång spela 5 mot 3 men denna gång höll Helsingborg tätt. I slutminuten lyckades Troja, efter ett par försök, tillslut få in 5-3 pucken i tom kasse genom Jens Holmström.

Sammantaget en ganska grå tillsätllning där Troja drog det längsta strået på grund av att man var starkare framför mål (i alla fall i anfallszon).

Matchens lirare
***Laudius
**Anton Johannson
*Oskar Svanlund

/@samuelluttren”