Västervik 4-1 Troja


Säsongens tredje match mot Västervik är avklarad och vi kan snabbt utläsa att Västervik är övermäktiga Troja. Tre matcher, tre förluster. Västerviks offensiva spets bräcker Trojas trubbiga motsvarighet. Troja är ett bra krigargäng, men det skapar inga chanser och om en chans likväl dyker upp så har energin gått åt i sargerna så inget fokus finns kvar till avsluten som istället oftas avslutas för att få till en offensiv tekning. Västervik har av någon anledning inte alls lika mycket tid längst sargen och bakom mål i offensiv zon som Troja utan kommer betydligt snabbare och enklare till avslut.

Troja vinner spelmässigt matchens första period, men förlorar hela matchen i den andra. Den tredje är relativt jämn, om det stått 1-1. Vid underläge med två mål kan hårdare forcering önskas.

Första perioden spelar Troja väldigt återhållsamt och diciplinerat, man bjuder inte Västervik på någonting. Man spelar snabbt vidare pucken och gör det alltid i offensiv riktning, vilket faktiskt gör att man inte spelar fast sig själva vilket istället blir ett problem längre in i matchen när pucken börjar gå mer i sidled, eller ännu värre, bakåt och ger Västervik tid att ställa upp en köttmur på offensiv blå.

Troja kunde inte vaska fram chanserna, och vissade än en gång upp en bräcklig offensiv. Det finns inget flow och forceringen mot Västerviks kasse uteblir. 

Och trots underläge och det faktum att man uppenbart kört fast i sin spelidé inga större förändringar på isen. Inte ens en time out förmår man sig ta. 

Nyförvärvet, Jonas Johansson, gjorde dock debut ikväll och hade minst två farliga lägen i matchen. En i de inledande minuterna och en i sista perioden. Fick inte använda sitt skott ikväll, men visade ändå upp en skriskoråkning med bra tryck och en bra tyngd i kroppen. Bra insats overall.

 

Matchens lirare
*** Flash
** Marcus.N
* Rasmus.J


46 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Oskar on 5 januari, 2016 at 21:56
  • Svara

  Känns skönt med denna matchen ändå. Nu slipper man oroa sig och åka på snöret som förra året. Nu ser vi alla hur pass bra troja är mot dem bättre lagen och nu när det verkligen gäller något så finns det helt enkelt inte kapacitet att utmana om ett allsvenskt kontrakt. Jag tror verkligen att alla försöker men vi har inte bra spelare nog. Värvningarna från ifjol har tyvärr visat sig vara sämre än förra året och då får man bita i det sura äpplet och komma igen nästa år.

  Jag hoppas att vi nästa år kan bytta ut tränarna sen också ta bort några av våra kulturbärare och satsa ungt på folk som vill framåt

   • Andreas Magnusson on 5 januari, 2016 at 22:15
   • Svara

   Jag tycker inte laget är sämre än förra året, snarare tvärtom.

   Problemet är istället flerdelat:

   Man brister i koncentrationen för mkt o tappar puck, speciellt när man blir stressade. Dagens första period var bra o Elias tredje stycke beskriver hur det ofta ser ut mot bra lag som checkar hårt o högt i banan.

   Man är för slarviga! Exempel: Dagens 1-1-mål beror på samma misstag som KRIFSs nästa sista mål i första AE-matchen: 3-4 spelare står på liten yta. Motståndaren utnyttjar detta till en öppnande pass o alla backar hamnar fel o på efterkälken.

   För passivt coachande. Varför tas inte en time out redan 3-4-5 min kvar då det var uppenbart vart matchen var på väg? Istället tar man ingen time out alls….

   Det positiva är att ovanstående tre brister går att åtgärda med befintligt lag. Inte ge upp så lätt, vi vet ju att Troja kan, vilket höstens 2a-placering i grundserien visar. Strunta i motståndet, mer koncentration, mindre slarv o mer aktivt coachande så kommer vi in på vinnarspåret igen!

   • Andreas Magnusson on 5 januari, 2016 at 22:24
   • Svara

   För övrigt satsar man på ungt; kolla vilka juniorer man har tagit upp inför denna säs o historiskt.

   Sparka tränare känns tveksamt, speciellt om nu spelarna har förtroende för honom. Brukar vara universallösningen, men ger sällan avsedd effekt, iaf inte isolerat.

   Däremot kan det vara någon av de meriterade spelarna som inte håller inför nästa säs, men alltför tidigt att bestämma det.

   Det är väl klart att alla Trojas spelare vill framåt, framför allt med tanke på föreningens uttalade målsättning, så motivationen finns där.. kanske med något undantag, men som utomstående är det i det närmaste omöjligt att med säkerhet säga vem/vilka som inte har motivation (sett över en säs, inte bara en match).

  • Bengt on 5 januari, 2016 at 22:05
  • Svara

  Verkar tyvär så att Troja i nuvarande form helt enkelt inte räcker till.Det är nog snart dags att agera både på spelar och ledar sidan innan det är försent.

  • mathias on 5 januari, 2016 at 22:10
  • Svara

  Det är inte spelarna det är fel på. Det är sättet dom används på. Spel idéen passar inte spelarna som troja förfogar över. Ska troja gå hela vägen så måste pelle justera spel idéen. Ser man individuellt sett så har troja riktigt bra spelare, men dom används på fel sätt. Viktigast är att ändra hur man spelar i anfallzon. Man måste på nåt sätt få till fler avslut nära målet, lite mer fantasi, det känns så lättläst. Jag hoppas pelle snart inser att man kan inte fortsätta på samma sätt.

   • Berra on 5 januari, 2016 at 22:21
   • Svara

   Håller med.
   Bra spelare överlag i anfallet men knappast någon lyckas då motståndet är rejält.
   Tycker fortfarande att försvaret är svajigt och där de flesta misstag gjorts i matcherna.
   Tacka vet jag finsk sisu! Våga Vinn!

   • älmhult trojan on 5 januari, 2016 at 22:22
   • Svara

   Du har så rätt!!!

   • Bengt on 5 januari, 2016 at 22:30
   • Svara

   Om det inte är spelarna det är fel på måste det ju vara tränarna!! om det nu inte är Domarna eller möjligtvis utrustningen

   • T on 5 januari, 2016 at 23:17
   • Svara

   Helt rätt! Spelarna är inget fel på, däremot fungerar ju uppenbarligen inte spelidên eller sammansättningarna i kedjorna!

   Kan inte förstå varför man spelar exakt likadant i PP som man har gjort hela tiden när det inte ger någon utdelning!?

   Pelle borde väl kunna som alla andra, ta en titt på tex. JVM o se minst ett tiotal olika spelidêer i PP som FUNGERAR och testa det!

   Man fortsätter att spela samma spel mot vilket lag man än möter.

   En bra tränare ändrar spelet beroende på vilket lag man spelar mot och hur det ser ut på isen, men nej det är bättre att bara fortsätta även när det inte ser bra ut?

   Sorry, men jag har sagt det innan och säger det igen.

   Pelle tar oss inte tillbaka till Allsvenskan!

   • JonasT on 6 januari, 2016 at 05:03
   • Svara

   Helt rätt. Inget fel på spelarna i sig. Jag tror att de flesta skulle göra bra ifrån sig som funktionärer t ex. Hoho, gnäll-Troja. Det stora problemet för Troja är att såväl supportrar som spelare TROR att Troja är bättre än vad som faktiskt är fallet. Ett annat problem är att man har en tränare som bara har en dimension i sitt tänkande.

  • Berra on 5 januari, 2016 at 22:12
  • Svara

  Grattis Västervik!
  Troja klarar tyvärr inte av att utmana på riktigt denna gången heller.
  De försöker om och om igen på samma sätt utan att varken lära eller hantera matchen på ett annat, vinnande sätt.
  Stort ledarskap börjar hos tränarna. Se bara på Pantern förra året.
  Alla verkar tro att någon annan ska visa vägen. Tror ens tränarna på vinst idag?

  Nya tag ska till om denna säsongen ska leva vidare.

  • Markus on 5 januari, 2016 at 22:29
  • Svara

  Håller med oskar. Tycker dock det är oerhört frustrerande att det inte går att få ut mer av det materialet man har. I jämförelse med andra är Troja ett stjärngäng så är det bara.

  Jag är ingen expert men tittat på hockey runt 25 år och det är ganska tydligt när det inte kuggar i, har flow, går som en enhet.
  I boxplay fungerar det, hög forecheck, backar och forwards spelar samspelt med tryck på egen blå vid tillfälle och gör det otroligt svårt för motståndaren att hitta ytor.
  I fem mot fem är detta som bortblåst. Jag delar inte för fem öre Pelles spelidé, ingen samordnad press, en gubbe som stöter växelvis och styrspel a la 90 talet från restreande 4 , långa spelsekvenser i anfallszon där man söker back i 9 fall av 10. Märk väl jag gillar inte denna spelidén, men respekterar den. Att tråka ihjäl motståndare och publik kan vara nog så effektivt och har lett flera lag till framgång genom åren.
  MEN om det skall funka måste man ha några spelare gjorda för denna spelformen, grisiga snipers som inte märks på hela matchen då tempot e lågt och motståndaren inte kommer nånstans, då smäller det. Har troja dessa idag? Passar styrspel, Johan A, Mattias Å, Marcus N, TT, Laudius ? Våra tilltänkta målskyttar. Eller skulle en modern hög press, energirik, skölja över spel passa bättre?
  Trojas backar kritiseras för att de inte klarar hög press. Sett till kapacitet har troja topp tre back uppsättningar i div. Någon som tror att övriga lag skulle hantera det bättre?

  Västervik vinner inte för att de är ett bättre lag. De vinner för att de har en gemensam spelidé som hela laget tror på.

  Jag hoppas att ngt händer under de närmaste matcherna. Släng taktikbrädan och kör. Låt våra lirare gå på känsla, bli övertänd. Vi är bättre än alla övriga.

  Jag vill inte se en match till där troja ställer upp och väntar på att Vimmerby ska göra misstag inför 2000 pers i LA.

  Tack för mig

   • Justme on 6 januari, 2016 at 11:06
   • Svara

   Det är nog många, som håller med dig Markus, jag har själv skrivit det någon gång i andra halvan av grundserien, att Trojas spel är osannolikt lättläst, ingen fantasi, kreativitet, utan krampaktigt, obalanserat spel. Spelarmaterialet är dock tillräckligt bra för att vinna matcher i grundserien trots att med handen på hjärtat, spelet har inte klickat riktigt bra i princip en enda gång. Man har kört igen grundserien med bristande lagbalans och nu räcker det inte längre och jag tror värre blir det. SSK och Huddinge har vi inte spelat mot än…
   Du är också helt rätt på att topplaget Troja skall inte stå och vänta ut ett Vimmerby, utan trycka ner de i egen zon och inte ens släppa ut de därifrån. Likaså, skall man inte åka till Västervik med målet att göra få misstag. Man skall dit för att vinna, inte för att förlora med uddamålet. Fasiken vilken kass attityd helt ärligt.

  • Mats on 5 januari, 2016 at 22:33
  • Svara

  Bara att ta nya tag och inse att Västervik har ett psykologiskt övertag i nuläget. Inte hjälper det att sparka någon. Tror faktiskt att Troja kniper 3 poäng av SSK i nästa match.

  • jonas on 5 januari, 2016 at 22:38
  • Svara

  alla säger att det är kört för Troja det är inte kört så länge dom ligger 5 i tabellen. vi tar Västervik hemma i ljungby istället nån gång kommer vinsten för Troja.

   • Justme on 5 januari, 2016 at 22:45
   • Svara

   det är inte kört för play off…däremot är man borta från chansen till förta plats i Allettan och därmed direktplats till KS:

  • Justme on 5 januari, 2016 at 22:43
  • Svara

  Som jag skrev tidigare, Troja har ett bra lag, men tränarduon förmår inte få ut rätt spel ur det material som finns.
  Vill man till AS, måste man våga ta beslut, som är obekväma. Jag säger inte att Pelle är dålig tränare, men han passar inte ihop med laget, är inte rätt tränare för den speluppfattning Troja förväntas att spela enligt.
  Det måste in en tränare som kan ryta till, ändra, motivera, bänka spelare, vad, som helst, som gör att laget börjar fungera. Det klarar inte Pelle. Så är den tråkiga sanningen.

  • Kalle on 5 januari, 2016 at 22:50
  • Svara

  Kanske vore bättre från båda spelare och supporters att fokusera på sin egen prestation istället för på motståndarna.

  Den här bloggen är ett utmärkt exempel på att fokusera på fel saker.

  1. Syftar du på mitt inlägg inför denna lilla match så är du bra go. I övrigt får du nog leta ett tag.

    • Kalle on 5 januari, 2016 at 23:51
    • Svara

    Jag kanske är go ! Men det jag sett live i Arenan samt via webbsändning är inte göött.

    Som jag sa, fokusera på det som är viktigt dvs spelet. Finns inte chans att det nuvarande spelet räcker ens till kvalserien. Varken laget eller supportrarna håller måttet för tillfället.

    1. Och det är inte denna blogg?

  • jonas on 5 januari, 2016 at 22:51
  • Svara

  det är inte bra om man går dirkt plats till allsvenskan det är bättre med play off då får man mer matcher i benen annas fån man vänta

   • T on 5 januari, 2016 at 23:20
   • Svara

   Jonas,

   Om jag inte minns helt fel gick det rätt bra för Pantern som fick en direktplats till kvalserien, men jag kan ha fel!

  • jonas on 5 januari, 2016 at 22:55
  • Svara

  Kalle är du konstig denna bloggen är bra du får skapa en om du vill annans behöver du inte läsa denna bloggen mer

  • TN on 5 januari, 2016 at 23:19
  • Svara

  Det är väl bara att konstatera att Troja är ett bra division 1-lag – men kunnande saknas för att kunna besegra en seriös Allsvensk kandidat som Västervik.
  Har truppen förtroende för Pelle och hans spelidé? Någon som har seriös info om detta? Inga spekulationer.
  Dagens match förloras på att allt blir för svårt och komplicerat så fort en motståndare pressar Trojas backar – första perioden spelar man bra och enkelt. Sedan blir det krångel och panik. Samt oförmågan att skapa klara chanser framåt.
  Tar emot att hänga ut enskilda spelare men Waddell och Anton kan inte vara ordinarie backar i en seriös satsning mot avancemang – skiner igenom så fort motståndet håller högre klass.
  Top 5 hamnar vi säkerligen, men tror ens spelarna på uppflyttning längre?
  Men självklart: Troja i med- och motgång, trots besvikelserna.

  • Buckshot on 6 januari, 2016 at 00:38
  • Svara

  Pelle är inte rätt man att ta oss tillbaka till HA. Javisst är det spelarnas fel också men Pelle har stor skuld i vilka värvningar som gjorts. Man kan inte gå upp i HA med enbart brunkare och defensivspecialister.

  Offensivt finns det knappt ett skit.
  CJ är en lirare.
  Åke, Laudius och TT får till det ibland.
  Men sen?
  Jo vi har ett gäng som kan snubbla in ett mål sisådär var femte match.

  Titta bara på statistiken från grundserien: Vår bästa målskytt ligger på 20e plats. Det säger sig självt att det inte håller mot bättre motstånd.

  Det får vara slut med lögnerna om att vi ska till HA!

  • Berra on 6 januari, 2016 at 01:15
  • Svara

  Såg just ett klipp på Troja TV med Pelle inför matchen.
  Han tyckte att man skulle åka till Västervik och göra få misstag.
  Jag trodde att man åkte dit för å vinna matchen och visa vart skåpet ska stå!
  Kan detta va anledningen till resultatet kanske???

  • Lindbacken on 6 januari, 2016 at 08:43
  • Svara

  Tyvärr bekräftas det ännu en gång att Troja är för dåliga för att utmana de bästa lagen,vems är felet? fleras anser jag men främst Tränanrnas som inte kan få det namnkunniga laget att prestera bättre.Men även spelarna själva har ett stort ansvar att leverera de försöker säkert,men del del är för dåliga helt enkel för att utmana på den här nivån,jag tror det är kört med Allsvenskan men det kanske kan bli ett par play off matcher i alla fall.Till nästa år vill jag se en ny tränare plocka gärna hit ngn kanadick med attityd direkt från start på serien värva den där straffskytten från kallinge polskt namn kommer inte ihåg riktigt vad han hette men sniper var han,Wikegård hadde jag gärna sett i Troja men han kostar nog.

  • putte on 6 januari, 2016 at 09:14
  • Svara

  Efter att sett matchen igår på plats så skulle jag vilja påstå att om Troja hade haft ett par bra målskyttar så hade denna matchen varit en jämn historia . För Troja saknade verkligen inte chanser men som vanligt så sköt man utanför eller över och man hamnar ofta väldigt mycket nere i hörnen istället för att få in pucken framför mål. . Och som många här skriver att laget inte passar för den spelidè som Pelle vill köra det håller jag med om. Det är inte kör ännu Troja kan nå väldigt lång men då måste dom styrande i Troja börja agera och det är snabbt, om det nu är att byta tränare eller få in ett par nya spelare som kan få fart på laget vet jag inte men något måste hända.

  • jonas on 6 januari, 2016 at 09:55
  • Svara

  sluta hacka på Pelle. Pelle har varit tränare i Rögle men ni som är så negativa om Pelle kan ju ringa honom och säga hur Troja ska spela eller så kan ni ställa er i båset så får vi se om det går bättre

   • Sebbe on 6 januari, 2016 at 21:08
   • Svara

   Det stämmer att han varit tränare i rögle, men j18 är inte jätte imponerande.

  • Kecke on 6 januari, 2016 at 10:18
  • Svara

  Jag håller med om att spel ide`n är tveksam,men funderar mer på hur träningarna ser ut?
  Är det inte matchliknande situationer med matchtempo och allvar på träningarna, så är det extremt svårt att ändra på det till match.

  Funderar även över träningsdosen/sommarträningen tycker att Troja viker ner sig gång på gång, tryter orken?

  En rejäl rokad i femmorna är ett måste för att väcka laget,

  Jag ser gärna nr 14 58 och 22 som första lina,visst endast rightskyttar men de är de som kan leda detta laget in på rätt spår, se sedan till att ha en brunkar lina som går in o köttar.
  Brunkar linan är förslagsvis nr 64 ,7, 8 , de ska se till att första linan alltid får teka i anfallszon…

  Forza Troja

  • Justme on 6 januari, 2016 at 10:42
  • Svara

  Vill bara tillägga, att åsikterna är med bakgrund att man satt AS som mål. Vill man inte till AS, utan bara lalla runt och spela Allettan och ev några Play Off matcher, ja, då är allt frid och fröjd. Inga som helst problem, man behöver enbart 3-4 vinster för att komma till PO, där spelar man 3 matcher till och lägger skridskorna på hyllan. Inte mer med det.

   • Kecke on 6 januari, 2016 at 10:55
   • Svara

   Inför tomma läktare .

    • Justme on 6 januari, 2016 at 12:03
    • Svara

    Troligtvis. Det är ju givet, att om styrelsen inte agerar och man fortsätter holmgången genom Allettan, så kommer det mindre och mindre publik. Ljungbypubliken är svårflörtad, som den är, dumt att göra de besvikna på detta sätt. Problemet är inte ett misslyckande utan att man står handfallen, utan att agera och man kommer att spela Div 1 hockey i en av Sveriges finaste hallar ända tills man vågar satsa, man vågar agera.

  • jonas on 6 januari, 2016 at 13:15
  • Svara

  vi får se hur det går efter play off allettan är snart över och då går Troja till play off för till play off går dom tror jag

  • Mats on 6 januari, 2016 at 13:32
  • Svara

  Ser hellre en förening med sund ekonomi än en ekonomiskt dopad dito. Vill inte se Troja som ett nytt Hammers, Boro/Vetlanda eller snart ev Kallinge mfl.

   • Robin on 6 januari, 2016 at 15:14
   • Svara

   Med tanke på att Trojas budget är 3 ggr så mycket som västerviks får anser jag att man ska kunna ställa ett överlägset bättre lag på banan än västervik utan att riskera några ekonomiska konsekvenser. Jag tror dessutom att vi kommer över Trojas mål på 1800 i snitt. Har dom räknat på hur mycket pengar dom kan inbringa vid en eventuell kvalserie? Man kan ju enkelt räkna på att sälja 10000 biljetter på 5 hemmamatcher isåfall och det blir en hel del pengar.

   Nej tror materialet räcker till att gå till playoff, men spelidén tar oss aldrig till kvalserien.

   • Justme on 6 januari, 2016 at 19:51
   • Svara

   Man skall inte pumpa in pengar, som inte finns, men spendera det som finns på rätt sätt. Troja har nog större budget än de flesta andra i Div1, kanske till och med större än en del AS lag. I och med Ljungby Arena, har man bestämt vilken väg man vill gå, var i seriesystemet laget skall spela.
   MEN, man vågar inte fullfölja och något saknas. Vi ser inte in bakom kulisserna, huruvida det är kontakter, kompetens, vilja, pengar….säg det. Men de senaste åren har sportgruppen och Pelle bara gnällt om att man inte hittar förstärkningar, marknaden är tunn, blablabla…Det är samma marknad för alla andra lag, samma villkor. Troja är inte på något sätt diskriminerat av spelarmarknaden eller hockeyförbundet. Misslyckas man, får man enbart skylla sig själv.
   Att (utåt i alla fall) inte ta tag i tränarfrågan är också en gåta. Pelle har inte kunnat smida ett fungerande lag på 25 seriematcher (plus några träningsmatcher) vilket betyder att han antingen inte är på samma våglängd med killarna, eller inte ser vad som skall göras, använder fel spelare på fel sätt.
   Hur länge skall det pågå? Förra året pågick det ända till sista matchen när man åkte ut mot Västervik just.
   Året innan fick Gunnar vara kvar ända till Troja åkte ur AS…
   I år har man missat direktval till KS alla redan, alltså Playoff, som väntar. Vad väntar sportgruppen på?
   En enda förstärkning på forwardssidan, ingen back, ingen center, inget på tränarposten…
   Bara avvakta igen….

  • jonas on 6 januari, 2016 at 13:36
  • Svara

  Joakim Englund sa på sin twiter att han aldrig har sagt nått förtal han är väl så rädda att han måste försvara sig i Ljungby kommer Västervik att förlora. då blir det Troja hallå hallå Västervik hejdå hejdå och Joakim Englund hejdå

  • Janne Lönnberg on 6 januari, 2016 at 18:36
  • Svara

  Jag lider med laget Troja när jag ser vissa av kommentarerna ovanför. Laget och där ingår även tränare, matrialare osv behöver inte utsättas från press från egna ledet, det räcker med pressen från motståndarna. Stöd erat lag med glädje då kommer framgångarna.

   • Kecke on 6 januari, 2016 at 19:07
   • Svara

   Janne detta är allvar, ingen jäkla lek.
   Klarar spelare/tränare o ledare inte kraven som ställs, så ska man nog spela i div 3 istället.
   Vi ska ha högt i tak…

   Med ny arena så krävs också högre publiksnitt, det får vi endast genom att alla får säga sitt o känna sig delaktiga.
   Troja i blodet o Trojahjärta!!!

   Forza Troja

  • jonas on 6 januari, 2016 at 20:37
  • Svara

  jag har lite ide som jag tror Troja kan bil ett vinnande lag om man ändrar i kedjona om man sätter TT och Cjs och jj i första kedjan TT är grovjobban Cjs är fram spelan och JJ är mål skytten dom behöver inte ändra backparen jag tror denna kedja skulle Troja testa

  • Martin on 6 januari, 2016 at 22:54
  • Svara

  Ni såg på tingsryd förra året. Dom hamnade 3:a i kvällserien upp till AS och gick ändå till allsvenskan. Slut gnäll.. det kommer snart grabbar.

  • Johansson on 6 januari, 2016 at 23:18
  • Svara

  Blir så trött på alla som skriver negativa kommentarer, var det Putte som skrev att man skulle bänka vissa spelare, en av dom vann väll poängligan om jag inte minns fel. Sedan är det dom som svär åt spelarna när dom gör något misstag på isen, tror ni inte dom redan vet om misstaget utan att behöva höra det från publiken. Man måste väll ändå försöka puscha spelarna. Om någon säger fasen va dålig du är, tror du verkligen att man gör en bra match då??? Det är väll när man blir pepprad som man växer i sin roll. Tycker trojaspelarna skulle ha lite mental träning också, för en spelare med bra självförtroende är betydligt effektivare. Hade varit roligt om tränarna hade fått lite mer fart på spelarna, tycker dom står alldeles för stilla på isen. Och sist men inte minst hoppas jag på att Jerry kommer tillbaka.

  • mathias on 7 januari, 2016 at 06:05
  • Svara

  Jag kan ju bara tala för mig själv, men misstänker att de gäller dom flesta av oss. Jag har spelat fotboll tidigare, ibland behöver man få kritik för att vakna och inse att man inte är bra för tillfället, men blir det för mycket negativt så blir man ju bara frustrerad och då blir de fel. Att få höra ”kom igen nu” ibland när det går emot är lika viktigt. Kan tycka att det är för mycket negativt härifrån oftast.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud