Inför: Troja – Huddinge


Troja avslutade nyss en tuff vecka med två matcher direkt efter varandra mot seriens förhandsfavoriter, men man hinner knappt hämta andan innan nästa råtuffa utmaning står för dörren. Huddinge IK kommer på besök i Ljungby och mycket tyder på att detta blir en utmaning i klass med möterna mot Västervik och Södertälje i förra veckan. Huddinge har seglat upp i serieledning och är det enda lag i Allettan som fortfarande är obesegrade! Man har släppt in minst mål av alla (blott åtta stycken) och man har mäktat med 20 mål framåt vilket endast SSK lyckats tangera.

Nu har förvisso Huddinge inte mött Troja och Södertälje ännu, men de faktum att de besegrade och nollade Västervik är ruggigt imponerande! De har en väldigt meriterad och formstark målvakt i Tim Sandberg och de har en av ettans starkaste backar i Filip Olsson (tidigare spelare i Troja). Lägg där till Kim Lennhammar och Christopher From Björk på backplats och namn framåt som till exempel Måns Kruger, Niclas Lehnman och Dennis Nordström. Så kort och gott så är Huddinge ett lag som förtjänar största respekt.

Huddinge är för mig ett blankt kort då jag inte sett dem spela denna säsongen och därmed inte heller riktigt vet vad vi ska förvänta oss av dem mer än att de uppenbart inte enbart är ett hårtarbetande lag utan även har talangen för det. Men jag såg en match mellan dem och Sundsvall i förra säsongens Alletta. Och från den matchen minns jag dem som en rappt lag som spelade med mycket fart men som var lite väl klena av sig i närkamperna. Nu var förvisso Sundsvall ett överjävligt lag när de kom till det defensiva men det återstår att se om Huddinges spelsätt mognat under året som gott eller om bristen fortfarande finns kvar. Troja har ju precis som Sundsvall hyllats för sin defensiv!

Dock börjar det bli dags att ta ut ploppen offensivt, Troja tog ett steg framåt mot SSK men målen uteblev likväl… Men hur kom de två mål man faktiskt gjorde till? Ja! I båda fallen var det trafik framför kassen! Och det är något Troja varit väldigt dåliga på under säsongen, TROTS att man väljer att ta många skott utanför slottet och ofta från backplats. En som ställer sig framför mål för att skymma hade gjort de flesta av avsluten mot mål betydigt hetare. Hittills har målvakten ofta fått spela på sina egna premisser och kunnat hålla ett fokus. Man måste kunna göra det jobbigare för motståndarmålvakten!

Trojas senaste matcher
2-1ot mot Södertälje
1-4 mot Västervik
3-1 mot Vimmerby

Huddinges senaste matcher
4-3str mot KRIF
6-2 mot Hudiksvall
3-0 mot Västervik

Poängkung
Huddinge: Filip Olsson 4+2 = 6 poäng / Victor Andersson 2+4 = 6 poäng / Dennis Nordström 2+4 = 6 poäng / Kim Lennhammar 1+5 = 6 poäng
Troja: Carl-Johan Svensson 2+3 = 5 poäng / Jonathan Nielsen 0+5 = 5 poäng

Målvakt
Huddinge: Tim Sandberg 94,97%
Troja: Robin Johansson 93,33%

Tekare
Huddinge: Christoffer Gozzi 51,90%
Troja: Marcus Nilsson 60,87%

Bäst +/-
Huddinge: Filip Olsson +9
Troja: Carl-Johan Svensson +1 / Jonathan Nielsen +1 / Rasmus Johansson +1

Sämst +/-
Huddinge: Martin Eklund -1
Troja: Anton Johansson -4

Power Play
Huddinge: 15% (5:a)
Troja: 23,81% (2:a)

Box Play
Huddinge: 83,33% (4:a)
Troja: 94,12% (1:a)


11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 12 januari, 2016 at 08:26
  • Svara

  Troja måste spela tufft mot Huddinge jag har sett Huddinge en gång om man spelar tufft mot dom hinner dom inte med. sen håller jag med Troja måste i framför mål och skyma och försöka styra i puckar som kommer

  • Justme on 12 januari, 2016 at 13:58
  • Svara

  Jag undrar en sak. Har inte haft möjligheten att se de senaste 2 matcherna men undrar, ni som har sett de, vad tycker ni om Jonas Johansson?
  Han verkar inte tillfört mycket (enligt statistik) och någon frågade i chatten under matchen mot SSK varför han spelar så lite.
  Jag fördömer inte han på något sätt, bara undrar om ni, som sett honom spela tror att han kan vara den spets mans suktat efter hela säsongen i princip, eller ….inte…

   • Tobbe on 12 januari, 2016 at 14:47
   • Svara

   Tycker att JJ varit bra. Har inte satt några puckar än men har fin åkning och väldigt lite misstag. Tror det blir ketchup effekten för han om någon match!

   • Robin on 12 januari, 2016 at 17:59
   • Svara

   Studerar man JJ ser man en tydlig skillnad mot övriga spelare. Han är väldigt osjälvisk nu i början och det hämmar han tror jag.
   Man ser det när han har pucken kan han passa den direkt rätt på bladet till en annan spelare. Oerhört snabb från stillastående till full speed. Knappt någon ansats och skotten blir likväl hårda. En bra blick för spelet såg man i PP där han spelade back på blå. Tycker den matchen mott ssk jag såg att han är någon eller ett antal nivåer över de övriga.

    • H.P on 13 januari, 2016 at 09:15
    • Svara

    Man kan inte bara vara nivåer över alla andra. Det gäller att prestera och göra poäng också, Det är därför han har fått komma in i laget.

  • jonas on 12 januari, 2016 at 16:46
  • Svara

  JJ gör sitt första mål imorgon det tror Pelle med han gissade rätt nät Landius skulle göra sitt första mål. jag tror JJ smäller ditt en puck imorgon en slag skott

  • HM on 12 januari, 2016 at 17:31
  • Svara

  Ska bli spännande att se om man matchar laget efter motstånd… stora fysiska spelare m fart?och använda dem framför mål som ovan nämt..

  • mathias on 12 januari, 2016 at 20:14
  • Svara

  Imorgon kommer vi tokladdade till arenan !! Huddinge ska besegras !! Imorgon ska varenda en med två händer klappa fram troja,

  SES IMORGON TROJANER :D

  • jonas on 13 januari, 2016 at 11:27
  • Svara

  om bara JJ spelar back idag i pp och står på blå och bara matar på slagskott kommer målen det gäller Jonhatan nilsen med han måste våga skjuta slag skott

  • Justme on 13 januari, 2016 at 14:53
  • Svara

  Tack till er, som uttryckt sina synpunkter om JJ.
  2 matcher är inte för mycket utan att producera när man är helt ny in i ett lag, det måste alla skeptiker förstå.
  Jag var rent nyfiken, huruvida han KAN bli den spets Troja har letat efter och efter vad jag förstår, så kan han bli det, även om han inte öst in poäng i sina 2 första matcher. Hoppas naturligtvis på vinst idag med. Lite intressant att se, huruvida det kommer ändringar i uppställningen jämfört med SSK matchen, hoppas inte det, laget måste ju ha en chans att bli samspelta. Man gjorde en bra match, kanske man har hittat rätt i formationerna nu efter snart 30 matcher in på säsongen.
  Det kvittar ju om man vinner med 1 -0 eller 4-1, bara man vinner och får lite mer självförtroende inför det som komma skall.
  Jag tror inte på direktplats till KS, serien ärr alltför kort och Troja har redan tappat minst 5 poäng (mot just Huddinge), även att man har en match mindre spelad. Vinner man ikväll så ligger man fortfarande minst 3 poäng efter serieledaren, eftersom Västervik spelar mot SSK, så någon där kommer att plocka minst 2 poäng.
  Hur, som helst, vi får se hur resultaten utvecklar sig under kvällen. Teoretisk chans till första plats finns ju, men då måste man gå helt ren och helst skall VIK tappa poäng, men vinna mot SSK.

  • hopper on 13 januari, 2016 at 16:06
  • Svara

  3 poäng är ett måste ikväll om man vill hänga på toppen och jag tror man klarar det , men då måste offensiven bli lite spetsigare.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud