Troja 3-2 Huddinge


Troja hade konserverat formen från Södertälje matchen och öppnade matchens första period på ett övertygande sätt. Man spelade väldigt intensivt och låg ständigt i ryggen på Huddinge, precis som mot SSK.

Samtidigt tycker jag man bröt lite mönster i denna matchen och spelar rakare och hårdare mot motståndarkassen. Att man kunde spela rakare idag jämför med till exempel senast hemma mot Vimmerby berodde helt klart på intensiteten i skridskoråkningen. Kommer man in med fart är det lättare att gå rakare mot mål.

Första perioden var så bra att man kanske vann matchen redan där, trots att det bara resulterade i 2-1 på tavlan. Tyvärr börjar man kännas lite tröttare i andra perioden och spelet stagnerade något. Vilket öppnade upp för en del möjligheter för Huddinge som var ett tämligen spel och skridskorskickligt lag som spelade betydligt mer ”ishockey” än många söderlag. Även Södertälje kan liknad som ett mer ”spelande lag”, och uppenbart har Troja enklare mot dem?

Även om spelet faller något och Trojas momentum försvinner i matchen så tycker jag det ändå känns kontrollerat. Kanske skulle man till och med föst in någon mer puck i den första perioden.

Men trots det blir det nerver i spelet och väldigt jämnt på slutet. Men Troja reder ut det denna gång och sett till helheten så gör Troja en mycket stark match där det känns som det offensiva spelet klickar bättre än på väldigt länge.

Huddinge hittade dock nyckeln pp Trojas BP. Båda deras mål kommer där idag. De hade verkligen en intressant kombination på den fronten och deras andra kedja med #9 Andersson #29 Kruger och #20 Lehnman var ständigt ett hot. Bra spets!

Trojas spets Jonas Johansson var en annan som hade en väldigt vass afton! Två mål, inne på det tredje framåt och hade ytterligare några lägen varav ett öppet mål att hänga ytterligare en puck. Han var en nivå över de andra och ett steg före i tanken. Bra värvning än så länge!

Matchens lirare
*** Jonas Johansson
** Marcus Nilsson
* Jonathan Nielsen / Mattias Nilsson


25 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 13 januari, 2016 at 21:51
  • Svara

  Jonas Johansson var bäst alla passingar han la var på bladet han gjorde få misstag. Jag handen rätt jag sa att jag trodde han skulle göra mål mot huddinge

  • putte on 13 januari, 2016 at 22:08
  • Svara

  Tycker Troja gör sin bästa match i LA denna säsongen. Men tyvärr så blir det onödigt spännande pågrund av Trojas ineffektivitet. Men denna trepoängaren är dom definitivt värda-

  • Berra on 13 januari, 2016 at 22:33
  • Svara

  Härligt!
  Bra gnuggat! Kom igen nu Laudius!

  • T on 13 januari, 2016 at 22:40
  • Svara

  Riktigt bra match överlag!

  Tyvärr blir det onödigt spännande och inte särskilt långt från kvittering i sista perioden där man började schabbla med puckar och spela väldigt oorganiserat. Helt olik den första perioden som troligtvis var den bästa perioden denna säsong!

  Är det nerverna som slår till för att inte tappa ledning eller är det orken som tryter?

  Hade man fortsatt som i första hela matchen hade det stått något helt annat på tavlan när slutsignalen ljöd.

  Men 3p är ändå 3p så ska inte gnälla för mycket :)

  • mathias on 13 januari, 2016 at 23:01
  • Svara

  Jonas blir en stor tillgång. Inget snack om den saken, kvalitetsvärvning !! Skönt med seger och häng på toppen :)

  • Andreas Magnusson on 13 januari, 2016 at 23:03
  • Svara

  Riktigt roligt Troja :-D. Även om man börjar starkt och sedan går ner sig en bit i 2a och därefter lite till i 3e så tycker jag att den här matchen var ytterligare ett fall framåt efter att Ssk-matchen oxå var ett fall framåt:

  * Lindqvist-Hansen gnuggar på i boxplay och är en pålitlig pjäs i sin roll. Roligt att se den jämnheten i match efter match. Vilken fart, synd bara att hans skott inte är lika bra, men det blir ju mål lite då och då.

  * Trots att Robin släpper in 2 puckar så känns han som tryggheten själv. Kan inte riktigt lasta Robin för något av målen idag. Ett av målen tillkommer ju på en ren utrensningmiss av Troja.

  * På tal om misstag så var det här med liten marginal (Ssk-matchen är nära) den match med minst misstag i på bra länge. Bra!

  * Jonas fick den islossning som Pelle siade om i intervjun inför matchen. Det kändes som en tidsfråga och varför då inte göra det i sin första hemmamatch och dessutom 2 mål. Jonas andra mål är nog säsongens lustigaste… Jag fattade först inte att pucken var inne. Jonas har dessutom fler lägen, är distinkt i passen, säker på pass trots små ytor. Kan han hålla denna jämnhet serien igenom så är han en stor tillgång, som dessutom kan lyfta flera andra spelare i laget. Skoj och bra!

  * Äntligen grötade man till det framför mål. Skymmer målvakt, är rörliga när skott kommer och står inte bara stilla och väntar på målvaktsreturer, vilket varit fallet bitvis i matcherna före. Denna rörlighet tvingar motståndarna att också flytta på sig, vilket skapar mera och ny yta för skott på mål av bra kvalitet när det rätta läge uppkommer. I många andra matcher har man tagit större delen av avsluten från backplats. Så många skott av den typen kan man inte ta i en så bra serie, dessutom blir det ännu sämre val av skott om du inte skymmer målvakten på rätt sätt (=rörligt). Idag varvar man skott utifrån med skott närmare mål, vilket inte gör spelet lika lättläst. Bra jobb!

  * Idag var Laudius bra med, men får inte riiiktigt till det, men jobba på så kommer puckarna att sitta!

  * En eller två av dagens Trojautvisningar var lite onödiga, men i.o.m. att de är så få totalt sett (4 st) så är det inte mycket att klaga på. Det visar ju på att man för matchen, ligger rätt i positionerna och slipper göra efterslängar i form av t.ex. hakningar. Bra!

  * Hoppas att TT inte fick någon allvarlig axelskada. Så länge han fick spela så kändes han anonym.

  * Dagens boxplay är väl egentligen det enda man kan anmärka på. Tycker att man mestadels är bra med, men några misstag ställer till det. Synd, men det var kanske bara en engångsföreteelse. Man har ju ett makalöst facit så här långt både i grundserien och allettan. Bra slit och jobb!

  Nu tar vi även glada Hudik på söndag :-D!

  Troja
  Stolthet
  Hjärta
  Tradition
  !

   • Andreas Magnusson on 13 januari, 2016 at 23:13
   • Svara

   Hela laget var bra idag, men jag glömde så klart att nämna några spelare som förtjänar extra uppmärksamhet:

   Markus Nilsson – Gör nästan alltid rätt, bra och snabba uppspel. Oerhört viktig i alla matcher!
   Jens Holmström – Bra fart, tvekar inte att ge sig in i hetluften oavsett motstånd.

   Att dessa två spelare dessutom fått Jonas Johansson in i samma kedja tror jag kan lyfta framför allt Markus och Jens, men även Daniel Karlsson och Anton Johansson som så här långt i allettan känts lite ojämna..

   Återigen: BRA jobbat!

  • Mats on 13 januari, 2016 at 23:20
  • Svara

  Stort tack till grabbarna för en bra genomförd match. Första perioden var ju oerhört bra för att vara div 1. Jonas är en sniper som ser till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.
  Man blir dock lite betänksam över supportrarna? När man förlorar så gnälls det över hur dåliga killarna är med 20-30 negativa inlägg från alla experter. Då borde det väl vara minst 40-60 positiva hyllningar när man vinner?
  Grattis Troja!

   • Salle on 14 januari, 2016 at 00:20
   • Svara

   Hade en kvittering trillat in i slutminuterna, skulle tongångarna varit annorlunda – ”näpp, det här håller inte” osv..
   Små marginaler som avgör oftast. Ändå är det himmel eller helvete bland supportrarna. Tyvärr är det så det funkar. Somliga har helt enkelt lättare för att ge ris än ros.

    • Andreas Magnusson on 14 januari, 2016 at 06:41
    • Svara

    Ja, så är det; lättare att ge ris än ros. Efter en del matcher var det 40-50 kommentarer efter förlustmatch, men nu är det bara 13 efter en vinst. Bedrövligt! Är man supporter på riktigt eller vill man bara klaga?

    1. Samtidigt ska man ta hänsyn till att det varit mer diskussion vid förlust än vinst och därmed ökat antal.

      • Andreas Magnusson on 14 januari, 2016 at 09:39

      Det är sant.

      Mindre att diskutera o svara på vid vinst.

     • Robin on 14 januari, 2016 at 21:20
     • Svara

     Man diskuterar ju hur man vill Troja ska spela, klagas det inte är folk nöjda. Så gäller det med allt på nätet.

     Trojas förstaperiod igår var det bästa jag sett i år, skulle dock stått 3-0 efter första. Huddinge hade en ruggigt bra lina som var duktiga i PP. Hade gärna sett dom i vår klubb.

  • Mattias on 13 januari, 2016 at 23:21
  • Svara

  Riktigt kul med en ny seger. Hoppas så klart på lika bra spel i kommande matcher, Jonas var absolut matchens gigant. kul att han lyfter hela kedjan. Jag tror faktiskt att Troja kommer göra fler och fler mål ju fler matcher som spelas.

  • Kecke on 13 januari, 2016 at 23:30
  • Svara

  Säger bara TACK.

   • Vedis on 14 januari, 2016 at 00:56
   • Svara

   Håller med Kecke där!

  • Lelle on 14 januari, 2016 at 11:37
  • Svara

  Så jä*lar underbart med vinst.!!!
  Om vi håller i det här nu, kan ni ens drömma om vilka matcher mot Västervik och SSK?
  Måste vara bland de hetaste drabbningarna Allettan haft på flera år isåfall sett till tabellposition, interna ”intriger” och målsättningar bland berörda föreningar.?

  * Robin Johansson är kung i kassen! Otroligt lugn.!

  * Som alla redan påpekat, Jonas fick göra sina två första kassar. Som en riktig målskytt, finns på rätt ställen.!

  * Box play svajjigt men anser att Huddinge visade upp de farligaste PP vi har sett i LA för denna säsongen.?

  Måste även bara säga att introt ger mig verkligen gåshud..!!
  Div 1 bästa eller mer än så? rysningar.!
  En dag som denna är man så rakryggad och stolt som trojan! Underbart..!
  Grattis grabbar…!

   • Robin on 14 januari, 2016 at 21:21
   • Svara

   Nja, då har du inte sett introt i varberg..

  • Steffo on 14 januari, 2016 at 14:26
  • Svara

  Underbara 3p!!

  • jonas on 14 januari, 2016 at 16:13
  • Svara

  utan Jonas i laget handen inte Troja varit så bra. jag tror att det är Jonas som har gjort laget bra Jonas är en otrolig skriskoråkare och kan slå en passing på små ytor igår fintade han bort en i Huddinge. Jonas är rätt spelare till Troja det är ett fynd Pelle har värvat

  • putte on 15 januari, 2016 at 17:33
  • Svara

  Jens Bergenström säger att han vill spela hockey på lite lägre nivå , Kan sett vara något för Troja han är ju en riktig måltjuv och skulle säkert dra en och annan till hallen ????

  • jonas on 15 januari, 2016 at 21:44
  • Svara

  Putte Troja har en måltjuv det är Jonas Johansson

   • mathias on 15 januari, 2016 at 23:06
   • Svara

   Fast det skadar ju inte med fler målskyttar framåt, beror givetvis på personlighet och ekonomi med. Även om Jonas utan tvekan har höjt laget.

   • putte on 16 januari, 2016 at 15:32
   • Svara

   Två måltjuvar är bättre än en

  • jonas on 16 januari, 2016 at 13:55
  • Svara

  nu har Troja lånat en back undra vem back som får sitta å bäcken jag tror matt eller Anton jag kan ha fel med

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud