Inför match: Hudiksvall – Troja


Ett Troja på uppgång åker den långa vägen upp till Hudiksvall för match mot ett av bottenlagen i Allettan Södra. Med sig har man dessutom ett antal supportar som satte sig på tåget idag för den långa resan upp. Här snackar vi verkligen om engagemang för Troja och en stor eloge till dessa supportar! Dessutom så gjorde Troja också klart med ett nyförvärv idag då man förkunnade att man lånar in backen Jesper Eriksen från Mora för resten av säsongen. Enligt Mora själva så kommer Troja att ta över Jespers kontrakt fullt ut. Det är ännu oklart om han kommer att spela matchen imorgon, men han kommer hur som helst att på egen hand resa från Mora för att vara redo för debut i Troja-dressen.

I tabellen inför matchen så ser vi att Troja plockat två raka segrar, medan matchvärden Hudiksvall närmast kommer från en förlust mot bottenkollegan Visby. Matchen kommer att gälla en hel del för bägge lagen, kanske mest för Hudiksvall som nog måste knipa en trepoängare för att vara med och hota om playoff-platserna. För Trojas del så handlar det om att ta tre poäng för att haka på i toppen av tabellen. Hur som helst så kan vi räkna med ett mycket taggat motståndarlag och det är bara att hoppas att Troja kan bygga vidare från insatserna mot Södertälje och Huddinge. En snabb titt i statistikkolumnen visar också att Hudiksvall faktiskt gjort fler mål (16) än Troja (13), men att man samtidigt släppt in flest i serien (26). Pelle Svensson säger också till Troja-tv att det är oklart om Jens Holmström kommer till spel, där har det de senaste dagarna handlat om sjukdomsproblem. Robin Johansson får fortsatt förtroende i kassen.

Läget i Troja:
Jens Holmström – sjuk, oklart om han kommer till spel
Thage Pettersson – hjärnskakning

Skribentens tips: 1-4

Statistik:

Bäste poängplockare:
Hudiksvall: Linus Wernersson-Libäck – 8 poäng (1+7)
Troja: Carl-Johan Svensson – 5 poäng (2+3)

Målvakter:
Hudiksvall: Simon Nordh – 84.7%
Troja: Robin Johansson – 93.3%

Powerplay:
Hudiksvall: 18.8%
Troja: 24%

Boxplay:
Hudiksvall: 68%
Troja: 85.7%

 


2 kommentarer

  • Kecke on 17 januari, 2016 at 11:33
  • Svara

  Då var Jesper registrerad och klar :-)

  • mathias on 17 januari, 2016 at 11:44
  • Svara

  Med jesper in i uppställningen börjar detta se riktigt trevligt ut. Nu kommer vi nog kunna spela oss ur fler situationer och inte bli fast i egen zon, vilket ha varit ett problem tidigare. Jag tror på 2-4 idag :)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud