Visby 3-6 Troja


Ok vi kan börja med detta att Troja uppenbart har en väldigt hög högsta nivå, en nivå som kan slå alla lag i denna serie och kanske till och med ta oss hela vägen tillbaka till finrummet. Men vi kan också konstatera ännu en gång att lagets lägsta nivå är djupare än själva helvetet. En lägsta nivå som jag inte skulle bli förvånad av om självaste Osby skulle kamma hem tre pinnar mot. Och där emellan pendlar man inte bara emellan matcherna utan också under matcherna. Visst, mänskliga faktorn finns absolut där och som jag var inne på inför match så har man faktiskt haft en tuff resa, och om det händer lite då och då är det ok. Men idag kändes det bara som ren och skär lathet. Man var inte alls taggade att spela ishockey utan tycktes mest se det som ett ”måste göra”. Vilket gav ett hackigt och passivt spel med ett rejält slött uppspel som inte alls var med på noterna när Visby två gånger om kunde sno åt sig pucken och komma i friläge och dra iväg till 0-2 redan efter sex minuter trots relativt lite offensivt puckinnehav. Som tur är då att Troja ändå är en sexväxlad maskin som när snaran dras åt kan växla upp och lämna motståndarna bakom sig.

Troja får avsluta första perioden med ett fem minuters långt box play bestående av både 4mot5 och 3mot5 och än en gång slog tanken mig; om alla hade spelat med samma energi och motivation som våran box play-kedja gör match efter match så hade Troja aldrig behövts höra tvivlarnas röster eka. Box playet klarar Troja ut och det ger en skön boost i laget verkar det som. För i den andra perioden kommer ett piggare Troja ut på isen och trampar på framåt och rakt igenom Visbys linjer vilket också skapar ett spelövertag och därmed kommer även målen. Samtidigt studsade pucken verkligen Trojas väg idag, 2-2 kommer på en märklig sargstuds och 3-2 på en blindpass bakom mål. Men alla mål räknas och som Stenmark sa; ”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag”. Hade vi byt ut träna mot fart så hade de passat in på Troja.

Troja ska verkligen ha välförtjänt kritik för hur man inleder matcher men man ska samtidigt ha beröm för sin förmåga att hämta upp ett underläge och vinna en match på en av sina sämre dagar. Det samma gäller förra helgens match mot Hudiksvall där man också vinner trots att man gör en rätt slätstruken match. Det är en styrka i sig! Man låter sig inte nedslås helt enkelt!

Inför den tredje perioden utgår tyvärr Robin Johansson av oklar anledning och Nielsen får hoppa in istället. Troja gör en stabil period och behåller sitt momentum även om man slår av på aggressiviteten något, och Nielsen gör en mycket stabil period och bör stå på söndag mot KRIF´.

Waddell som fick matchstraff är oklart om han får spela på söndag, men jag antar att det inte blir mer än frånvaro än denna matchen. Dock kanske han får svårt att ta en ordinarie plats..

Matchens lirare
*** ”Tacklargubben” Karlsson eller ”grishandlaren som skulle möra kött” Karlsson
** Andra kedjan Svanlund/Mackan/Johansson
* Törnqvist


15 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • mathias on 22 januari, 2016 at 22:08
  • Svara

  Tycker du sammanfattar de hela bra, elias. De finns karaktär i detta gänget, trots underläge så vänder man och vinner. Vi satt fullständigt vansinniga här hemma efter första perioden.

  • mattias on 22 januari, 2016 at 22:16
  • Svara

  Helt underbart seger! Otroligt viktigt poäng. Vinner vi borta på söndag med ser detta helt plötsligt lovande ut.

  • Andreas Magnusson on 22 januari, 2016 at 23:13
  • Svara

  Över 60 min e man det helt klart bättre laget, men jisses vad ojämna man är.

  Kommer ej hålla mot AS-motstånd.

  Man gör dock 5 raka mål o totalt 6 mål med lika många målskyttar. Styrka!

  När man trycker på hann ej Visby med.

  Efter några matcher med skaligt BP-spel är man på banan med det spelet igen. Bra!

  Trucken gör en bra match, inleder så där i första perr, men i övriga matchen bra!

  Jonas fortsätter o leverera o Nielsen som kommer in i 3e perr ser het ut!

  Sköna kommentatorer för övrigt. Härligt!

  • Jonas on 22 januari, 2016 at 23:37
  • Svara

  Tycker du är lite hård i kritiken…såg matchen på plats o det var klar klasskillnad mellan lagen.Har följt laget på plats ett dygn nu o det ser riktigt bra ut.Visst blir det lite dippar i spelet emellanåt,men i det stora hela en bra bortamatch där dom visade klass när det behövdes.Visby hade inte en chans när tempot skruvades upp.
  Vad gäller robin så gick han o bytte om direkt så en skada el sjukdom är nog sannolikt…
  Snacket på läktarn bland gotläninngarna var att det va det bästa laget visby mött denna säsongen.
  Tackar oxå Pelle som kom upp till oss på läktarn med en kaffe innan match för att snacka lite….visar på respekt o en tacksamhet att vi åkt hit.
  Bra match o 3 poäng!
  Tack Troja!

  1. Ännu ett bra betyg. Alla lag har i princip benämnt oss som de bästa laget. Vilket vi också är när vi lägger i sjätte växeln som jag skrev i inlägget. Men första perioden är en skam, vilket jag också skrev.

  • lindbacken on 22 januari, 2016 at 23:48
  • Svara

  Tycker kritiken mot Widell är lite orättvis,tycker han var bra mot Huddinge.idag var det 3 femman som var inne på 2 bakåt.likaså mot Hudiksvall gjorde hans 5 en bra match.däremot Åkesson kan dr bänka han har sällan gjort en bra match på hela säsongen,men det är lite som att svära i kyrkan att kritisera honom.

  1. Han bidrog idag. Angörande assist på 3-2.

  • putte on 23 januari, 2016 at 09:24
  • Svara

  Såg inte matchen , men det var starkt att vända ett två måls underläge och sen att dom gör sex mål i en match bara det är värt att fira. Starkt jobbat.

  • jonas on 23 januari, 2016 at 09:28
  • Svara

  roligt att Johan fick stå igår han kan utmana Robin än han har inte gett upp kampn

  • Jonas on 23 januari, 2016 at 13:33
  • Svara

  Vill ni se highlights från matchen så finns dom på helagotland.se.

  • MrMr on 23 januari, 2016 at 14:26
  • Svara

  Såg highlights och det såg bra ut!
  TT såg ruskigt het och hur dom kunde missa ass på honom på sista målet är nästan en bedrift…när han helt osjälviskt passade vid öppet mål sedan fångade upp den igen och passa trucken!
  Fina kombinationer och JJ ser riktigt bra ut en riktig joker fortsatt i serien.
  Nu gäller det att ladda batterierna..

  • MrMr on 23 januari, 2016 at 14:32
  • Svara

  Men vid närmare tanke så kanske det inte var så konstigt att dom missade assen till trucken på sista målet ,när dom inte ens märkte att Troja byt målvakt ….dom kanske rauka missa det också!

  • Andreas Magnusson on 23 januari, 2016 at 14:35
  • Svara

  Highlights:

  http://mobil.helagotland.se/sport/visby-roma-tappade-allt-i-andra-perioden-12481451.aspx

  Trucken har fått ett nytt smeknamn av kommentatorerna i livesändningen: ”tacklargubben Karlsson” :-).

  För övrigt bästa kommentatorerna den här säsongen (med bästa menar jag främst roliga o att de var sig själva).

   • Andreas Magnusson on 23 januari, 2016 at 14:42
   • Svara

   P4 Gotland, inslag (intervju med Jonathan Johansson, Visby):
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6352029

  • P.L on 23 januari, 2016 at 17:20
  • Svara

  Verkligen härliga kommentatorer?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud