KRIF 4-0 Troja


Matchen startar med en tyst minut för en hängiven KRIF-supporter som har gått bort i cancer.

”Vila i frid Hansa #Fuck cancer” står det på två stora banderoller under den tysta minuten. Vila i frid…

Matchens första period startar med några avvaktande minuter, även om KRIF har ett friläge vid 01:25 som inte ger utdelning.

Jag tycker att Troja slarvar lite för mycket. Man kommer inte riktigt upp i fart vid uppspelen, vilket gör att man inte heller ligger rätt i positionerna. Det här utnyttjar så klart KRIF och stressar högt i banan. Det är ändå Troja som har flest skott på mål de första 4-5 minuterna, med ungefär lika många skott som minuter. Inget är dock riktigt farligt, med undantag av Åkesson som får ett bra läge, men utan att få in trissan.

Matchens första mål tillkommer efter 04:30. Troja missar en passning i anfallszon där KRIF plockar pucken och vänder spelet snabbt. Jordan Mayer kan enkelt skjuta upp pucken i krysset med assist från Nils Lagerlöf och Mario Valery Trabucco. Återigen ger eget slarv motståndaren mål. Trist!

05:16 är det dags för matchens och periodens första utvisning när Alexander Lindqvist-Hansen får Philip Martinssons klubbspets i ansiktet och han får sätta sig 2 minuter. PP-spel och hopp om Trojamål alltså, men dessvärre blir även en Trojaspelare utvisad bara 26 sekunder in i Trojas PP: Laudius 2 min för slashing.. Spel i 4-4, vilket ger mer yta och även mer fart i spelet. När KRIF-spelaren Philip Martinsson kommer in så får KRIF spela i ca 1,5 min PP, men Troja visar återigen varför de är så starka i BP-spel och det blir inga farligheter för KRIF.

09:41 kommer nästa utvisning, vilket drabbar KRIF och Philip Martinsson igen. Denna gången för holding. Troja pressar på, men KRIF krymper sin box, ligger bra i positionerna och har en spelare som hela tiden stressar aktuell puckförare i Troja.

Ju längre perioden fortgår desto mera tar Troja över, men dock utan att komma till några jättebra avslut. Som flera matcher tidigare är man för klena framför kassen och fångar upp på tok för få returer…

Alexander Lindqvist-Hansen utvisas 17:08 för hooking, men inga större farligheter för KRIF där. När det återstår 3 sekunder av perioden så lyckas KRIF efter en hel del bök få in pucken i Trojas mål, men målet blir avblåst pga spelare i målgården. Det blir lite bråk och gruff innan båda lagen lugnar ner sig för paus.

Sammanfattningsvis för Troja spelet i stora delen av perioden, men det är mestadels ganska tempofattigt från båda lagen. KRIF anpassar mycket sitt spel till Troja och utnyttjar Trojas misstag. De få minuter som Trojas lyckas höja farten och kommer in till avslut mot mål så blir det även en del farligheter, men inga mål. Skotten i första perioden: 7-10.

 

Andra perioden är nästan en spegelbild av den första, KRIF håller ner tempot och Troja försöker hålla uppe det för att få till bra målchanser, men med några få undantag så infinner sig inga riktigt bra chanser.

Redan 54 sekunder in i perioden blir Artem Bidlevskii skadad. Varken jag eller kommentatorerna såg vad som hände. De första minuterna höjer Troja tempot i uppspelen och försöker skapa bra lägen för avslut. Rätt typiskt så gör istället KRIF mål efter en hel del stök framför mål med flera spelare inblandade. Till slut får KRIF:s Stefan Söder in pucken efter 05:29 till 2-0. Här tar KRIF en time out (!), vilket kan tyckas märkligt, men kommentatorerna spekulerar i att det kan bero på att de tar för svåra passningar alternativt inte spelar så som de skall göra i de fall som KRIF leder matchen, vilket de ju gör nu. Jag tycker själv att det bitvis är både och, lågt tempo, men Troja har svårt att utnyttja det och höja tempot.

06:44 är det nära en Trojautvisning då Jimmie Jansson blir fälld av en Trojan, men domaren friar. När Alexander Lindqvist-Hansen får sätta sig 9:39 så är det dags för KRIF:s 3-0 vid 10:46. Återigen mycket spelare framför mål och Johan Nielsen är bra skymd när pucken letar sig in i nätmaskorna för tredje gången ikväll. Trots relativt lågt tempo från KRIF:s sida (igen) så lyckas man ändå göra 3-0. Det märkligt är att Trojatränare inte tar någon time out, då spelet sett likadant ut i halva matchen.

Sista fjärdedelen av perioden präglas av flera utvisningar (3 för Troja och 2 för KRIF), vilket ger ett ryckigt spel, men nästan inga farliga lägen förutom att Laudius har öppet mål 17:39, men missar pucken. 19:29 har Troja också en ramträff. Känns lite som att ett Trojamål kan hänga i luften. Hoppas bara att man undviker att blir uttryckta i hörnen vid uppspelen och kan höja tempot så att KRIF inte hänger med. Skotten i andra perioden: 10-7.

 

Även tredje perioden är till stora delar likt de övriga 2. Troja försöker bitvis höja tempot, men man är för svaga framför mål, lättlästa i uppspelen, hamnar alltför ofta längs med sarg och tillhörande sargbök och KRIF kan vända. Det som är extra frustrerande är att när KRIF hamnar i PP så gör de knappt ett avslut på något utav de PP:arna de har, utan Troja kan effektivt störa ut dem, förutom ett utav målen som faktiskt tillkommer i PP.

Första 4-5 minuterna i tredje perioden ser KRIF helt ofarliga ut. Man har några få chanser, men samtidigt har Troja svårt att få riktigt häng i anfallszon, utan för varje minut som går så spelar KRIF alltmer på resultatet.

Orken börjar att tryta och de gånger Troja får till ett ordnat uppspel så kommer man alldeles för ”rena”, dvs en ensam Trojan gör en soloprestation och kommer en bra bit, men det är ju inget vinnande recept i hockey.

07.47 blir det en dubbelutvisning, Jonas Pontusson för Troja och Nils Lagerlöf för KRIF. Det gör så klart att ytorna öppnar upp sig och några chanser blir det, men KRIF:s defensiva box är ännu mindre nu samtidigt som de stör Troja bra när Troja letar skottläge.

11:07 är det dags för utvisning igen. Denna gången Johan Andersson för slashing, men återigen ett svagt PP-spel av KRIF som gör att man skapar i princip inget av farlighet.

Ändå så hänger KRIF relativt enkelt pucken i nättaket 15:38, då Luca Frigo på assist av Jordan Mayer och Mario Valery Trabucco sätter 4-0. Johan Nielsen räddar första skottet, blir liggande på isen och då kan Luca Frigo enkelt lägga lägga pucken över Nielsen och in i mål. Frustrerande var ordet……..

Nu kändes det definitivt kört för Troja, vilket det också var. Samtidigt backar KRIF hem ännu mera och vid flera av deras egna uppspel så skjuter de bara upp pucken i banan och in i anfallszon där Troja får börja om. Nästan lite som ett BP-spel trots att det är spel 5-5.

KRIF har några chanser till sista minuterna, med bland annat ett skott tätt över ramen och även en ramträff, men 4-0 står sig matchen ut. När det är 14 sekunder kvar så blir Mattias Åkesson utvisad 5+2+20 för spel mot huvudet, roughing samt matchstraff. Det är David Lillieström-Karlsson som bli liggande. Tyvärr ser jag inte situationen själv så jag kan inte redogöra exakt händelseförlopp. Det beror på att jag har en febersjuk 2,5-åring som just då ligger i soffan bredvid mig och jag pratar och tittar på honom under de sekunder som Åkesson gör detta. Med tanke på kommentatorernas reaktion på Solidtango och antalet svordomar så kan vi ändå utgå ifrån att det var både en onödigt och oerhört klantig tackling. Lägg av med sådant! Ambulans tillkallas och hoppas att det inte är allvarligt och att David Lillieström-Karlsson är på benen snart. Skotten i tredje perioden: 4-11.

Sammanfattningsvis en oerhörd besvikelse!! Man kommer inte alls upp i fart som t.ex. i matcherna mot Ssk borta och Huddinge hemma, utan stoppas effektivt av KRIF. Samtidigt ser KRIF bleka ut, knappt några avslut alls på deras 9 PP vilket kändes väldigt märkligt (visst Troja har bra BP, men ändå…). Idag tror jag att Troja tappade förstaplatsen i serien. Trist, riktigt trist! … … men det är bara att bryta ihop och komma igen och visa att man menar allvar med att ta sig till Allsvenskan (då förmodligen i så fall genom PO till kvalserien)! TROJA, vi ger oss aldrig!

1-0 (04.30) – Jordan Mayer (Nils Lagerlöf, Mario Valery Trabucco)
2-0 (25.29) – Stefan Söder (Jimmie Jansson, David Lillieström-Karlsson)
3-0 (30.46) – Stefan Söder (Mario Valery Trabucco, Ricard Blidstrand)
4-0 (55.38) – Luca Frigo (Jordan Mayer, Mario Valery Trabucco)

Skotten: 21-28

Matchens lirare
Efter den här matchen blir ingen spelare matchens lirare, då det krävs mera för att blir det och ingen i laget kom upp i den standarden…

 


19 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Berra on 24 januari, 2016 at 20:10
  • Svara

  Såååå tråkigt!
  Upp som en sol och ned som en pannkaka…
  Hygligt mot Visby och nu botten napp….

  Varför kan man inte leverera när det gäller!
  Vilka satt kvar i bussen?????

  Kom igen NU!!!!

  • Kecke on 24 januari, 2016 at 20:53
  • Svara

  Så besviken, att förlora är inte hela världen.
  Men sättet Troja gör det på är ”FAN” inte ok.
  Vad ska krävas för att ge 100%?
  De rutinerade som nu ska visa att de varit med förr behöver ju knappt duscha, alibi åkningar hela tiden!

  Oerhört tung Söndagskväll detta….

  //Kecke

   • Bengt on 24 januari, 2016 at 21:05
   • Svara

   Det som krävs är ny Tränare och några nyförvärv av klass .Det måste in lite spets i truppen nu gäller det att värva några Nordamerikaner av klass.Spelare som ger allt i alla lägen som får fart på dessa sömngångare.

   • Justme on 24 januari, 2016 at 21:52
   • Svara

   Det är för sent nu. Man kommer i bästa fall att avsätta tränaren, men så får någon ersätta säsongen ut. Tror inte på några vassa nyförvärv inte heller på tränarbyte och ärligt talat med kanske enbart 10 matcher kvar av säsongen, finns det mening? Troja har spelat dåligt i 85% av säsongen och trots att man vann i grundserien, var det väl ganska klart tidigt att det inte funkar på en nivå som räcker till AS:
   Då hette det, att man kommer att rycka upp sig när allvaret börjar. Nu har det börjat, snart är det också slut och Troja har troligtvis spelat sämre/inte bättrat sig bortsett kanske SSK och Huddingematchen samt perioder i andra matcher. Återigen är det ganska klart, att kapaciteten finns i laget, men det felar trots det och man har ingen motivation, utan krampar istället, man är ängslig, dåligt självförtroende och jag tror ärligt talat inte, att varken laget eller Pelle tror på avancemang. Tror man på avancemang, så vet man att man KAN slå alla lag och man GÖR det också, i alla fall på denna nivå. Men som någon sa…Taif, KHK, Lakers i SHL, Pantern i AS och Troja i Div1….
   För Jerry tog det 20 år att misslyckas, den ”nya” Troja utan Jerry har heller inget visat upp mer en troligtvis världens finast hockeyhall på denna nivå (landets tredjeliga), som kommer att ta livet av Troja ekonomiskt om man fortsätter traska runt i Div 1. Snart (redan nästa) kommer säsongen då man inte fixar budget, man börjar spara ännu mer, får ännu sämre lag, mindre åskådare, sedan är ekorrhjulet igång och man på god väg att köra föreningen i fördärv. Sponsorerna kommer att dra ner eller lämna, likaså åskådarna….ljus framtid man har att se fram emot.
   Vill bara ta upp en sak….andra matchen i rad med grov tackling, som renderar i (minst) en match avstängning och man är i särklass det mest utvisade laget i södra och norra AE .Man ligger i topp även rena 2 minuters (Södra). Man tar nästan 30% mer utvisningar än i grundserien, (2min)
   Det här laget är inte i balans, tvärtom, man kan lugnt konstatera att laget funkar inte alls och frustrationen tar över. Vart leder det tillbaka? Finns ingen som leder, styr, motiverar killarna.

    • Robin on 25 januari, 2016 at 18:48
    • Svara

    Tror inte att en billigare trupp skulle göra det sämre. Kika på västervik, 1 miljon i budget, cirka 30% av vad vi har, dom äter upp oss utan problem. Hörde Markus Persson i taif på radion i morse. I Tingsryd tränar man stenhårt varje dag, man ger 100% på matcher för att bli bättre hela tiden. Det gäller att hitta spelare som brinner för det dom gör som kanske inte luktat på högre serier som är i åldern 20-23,

    Med de faciliteterna vi har ska vi UTAN problem kunna locka hit landets mest unga lovande div.1 spelare. Huddinges förstalina hade ju suttit som en smäck, fast då i en andralina hos oss. I förstalinan får det gärna vara spelare som är äldre men PROFESSIONELA (Ron Pasco, Kelly etc) som jobbar för det lag han blir betald av.

    Om ryktet stämmer att träningarna är dåliga och att som Pelle sa själv, att han förlitar sig på att spelarna kommer sköta sin träning på egen hand, och dessa inte gör det. Är dom i mina ögon inte välkomna i IF Troja/Ljungby

     • Justme on 26 januari, 2016 at 09:04
     • Svara

     Å andra sidan Robin, varför har vi en tränare, som (har själv inte hört det, men litar på att du har) ”förlitar sig på att spelarna sköter sig själva”? Han är ju bevisligen ingen bra strateg på matcherna. Funkar inte laget, kan han inte förmå de att göra det heller. Är han inte aktiv på träningarna heller, vad gör han då? Ger intervjuer efter matcherna? Det gör hans position ännu mer aktuell att ifrågasätta, i alla fall i mina ögon. Man skall säga såhär. Köper man ett lag, som består av säg 25 spelare, varav 5-6 egna produkter. Då är det 19 kvar. Om så mycket som 2/3 ger alltid 100% på matcher, träningar, i huvudet och hjärtat framför allt, så är det extremt bra. Sedan är det tränarens uppgift att se till att resterande 6-7 också gör det, samt att hjälpa de andra att kunna ge 100%. Har man 6-7 spelare, som inte funkar 100%, så är man ganska illa ute, för de drar ner de flesta andra också. Enstaka som ex. Marcus Nilsson kämpar och kämpar förgäves, för de är för få. Då har tränarstaben misslyckats tyvärr. Om målvakten gör halva det spelande laget, så gör tränare halva det totala laget. Titta bara på vad, som händer när en klubb byter tränare…i 9 av 10 fall en förbättring. Hittar man verkligen rätt, kan det bli som natt och dag på samma lag med samma spelare…Således, visst. Spelarna har ett ansvar, de får ju betalt för det de gör. Alla oss andra, som går till ett arbete och lyfter lön, förväntas att göra jobbet också. Likaså de. Vi pratar inte ideellt, som föräldrar, som skjutsar sina och andras barn till matcher och säljer korv. Som du skriver om Tingsryd, man måste förbättra sig hela tiden, älta misstagen för att lära sig att undvika de, ta upp, prata om felen man gör i matchen och träna bort de. Det kan inte spelarna göra på eget bevåg. Alla, som har spelat vet att när man väl står på isen eller gräsmattan, har man helt annan syn på saker än om man står på läktare. Det är också därför det är lättare att kritisera, även om man inte är proffs. Man jämför ju de 2 spelande lagen och ser att t.ex Troja gör 3 elementära misstag, som resulterar i baklängesmål, samtidigt, som motståndarlaget inte gör det och därmed vinner matchen. Då har Troja spelat fel. Enskilda kommer alltid att förekomma och man får inte hänga ut en spelare för en indianare på en hel säsong. Men 3 – 4 eller mer grova försvarsmissar per match (oavsett om om det blir mål eller inte) är inte de enskilda spelare, utan då är det hela laget, som är i obalans och inte fungerar, som ett lag, därmed brister i kommunikation, placering osv.. .Det är på sätt och vis strukturella fel, som är tränarens ansvar. Jag pratar inte chansen att ta sig till AS, jag önskar att Troja tog sig tillbaka. Men sanningen är, att Troja har, som jag skrev tidigare också, inte fungerat riktigt bra egentligen på hel säsongen. Ljusglimtar, hopp har tänts, men släckts lika snabbt nästa match och man väntar på ”genombrottet” Det gjorde man förra året också, det kom inte riktigt då heller. Troja har faktiskt spelat likadant i 2 (man kan nästa säga 3) säsonger i rad, trots nya spelare in. Man kan ju säga såhär. Om nästan alla nyförvärv samt de mest erfarna spelarna underpresterar hela säsongen, vem skall man beskylla då? Är alla dåliga, eller är det något som gör de dåliga? Jag tror inte att spelarna är dåliga, inte heller på att de inte vill ge sitt bästa. Så det återstår det andra alternativet. Jag är fullt medveten om att troligtvis är det många, som tycker att jag har negativ inställning. Det har jag inte, men sticker heller inte huvudet i sanden och jag säger vad jag tror och tycker. Därmed inte sagt att jag har rätt också, det får tiden utvisa. Jag sitter inte och skriver jätteinlägg efter en Trojavinst, för jag vill se ett återkommande mönster i att laget spelar bra, som vore ett bevis på att man verkligen har förbättrat något. Men så har inte fallet varit hittills. Man faller från topp till botten på 2 dagar. I mina ögon är matchen mot SSK t.ex motsatsen till matchen mot KRIF. Enstaka bottennapp, enstaka toppar, men snittet är riktigt mediokert för tillfället.

      • Robin on 26 januari, 2016 at 17:52

      Använd gärna styckindelning så blir de lättare att läsa.

      Jag tror inte Pelle är rätt man längre, två säsonger där laget i princip utvecklats ingenting. Förra året kan jag förstå med helt nytt lag men inte detta året.

      Man var så duktiga defensivt förra året men just nu ser det ut som kattskit. Man gör heller inga mål trots att man spelar en styrspelshockey. Man kan tex ligga 5 man rätt i banan och ändå få ett friläge på sig? Som mot visby borta, hur fan kan de bara hända? Eller Hudiksvalls första PP mål, det är ju ett skämt man bevittnar?

      Nej Pelle tycker jag värvat ihop ett bra lag men någon annan kan sköta träningarna och fysträningarna för där håller han inte. Vi måste ha in någon med meriter som tagit upp lag förr. Hade hellre sett tråk-martin i Troja. När han var hos oss fanns Trojaflowet iallafall kvar, som nu är helt begravt.

  • jonas on 24 januari, 2016 at 21:20
  • Svara

  så lägen Troja ligger topp 5 är det okej det är bara och titta på vad som var fel och träna på det imorgon och på tisdag och ta visby på onsdag och Västervik på lördag det är inte kört för Troja inte än om man tittar på vilka dom har kvar och möta bör dom vinna lite till

   • Justme on 24 januari, 2016 at 22:00
   • Svara

   Jonas…men kom igen nu. man har spelat 30 matcher och inte kunnat rätta till felen som var där från början. Det här är årets och för den delen, om ni vill minnas förra årets Troja också. Det är Pelles Troja, det var det förra året också. Då var det samma mönster, andra spelare. Troja kommer med all sannolikhet att spela PO, minst 2 matcher i alla fall. Men där kommer det att ta slut. Gör man ändringar som blir fullträff, så kanske kanske….men chansen är ju inte stor, delvis att det blir förändringar, delvis att de ger önskad effekt.
   Nu har man också skador, sjukdomar, avstängning att se fram emot…inte blir det bättre av det…I 2 år i rad har man haft så mycket is i magen, att det blev för sent. Först åkte man ut, sedan klarade men inte att ta sig tillbaka och årets mönster passar in…igen.

  • Mattias on 25 januari, 2016 at 08:23
  • Svara

  Det känns som att tryggheten i det defensiva spelet har försvunnit efter att Eriksen kom in. Det blev lite omkastningar i backparet och plötsligt försvinner allt. Offensivt känns vi lite farligare men att gång på gång göra misstag som motståndarna gör mål på är inte ok. Vad gör trucken uppe vid offensiva blå när Kallinge vänder och gör mål? Spela på säkerhet istället. Sen känns det som att spelarna mer fokuserade på domaren än på spelet. Frustrerade av alla 2min i andra perioden? Visst vissa var kanske billiga men man måste kunna släppa det och fokusera på spelet istället. Spelet finns helt klart i laget men man måste våga att släppa loss det. Kan det vara så att allt är för uppstyrt?

  Troja spelar inte modern hockey. Man leta burskydd hela tiden och spelar inte den fartfyllda hockey Troja är känt för. Man är så lätta att bli sönderlästa i tex PP. Varje gång Markus är inne så ska det droppassas 3-4ggr i egen zon innan han få pucken och sen ska han åka rakt fram för att bli lika förvånad varje gång han kommer förbi, bara för att sedan strax efteråt tappa pucken och man få börja om igen. Detta håller inte. Samma visa varje gång.

   • Robin on 25 januari, 2016 at 15:49
   • Svara

   Att skylla Eriksen för att värt försvar varit hönsgård i 3 säsonger låter bryskt.

    • Justme on 25 januari, 2016 at 18:34
    • Svara

    Håller med :)
    Vill man peka ut en enda person, som orsaken till vad Troja är idag så är det inte en spelare.

     • Mattias on 26 januari, 2016 at 09:41
     • Svara

     Jag säger absolut inte att det är hans fel att försvaret har blivit lite sämre senaste 2-3 matcherna. Vill absolut inte hänga ut Eriksen som ansvarig för detta. Han gör sitt jobb varje match och känns helt ok.

     Ville mer säga att något har hänt i försvaret. Spelare gå bort sig och känns inte speciellt samspelta nu. En förklaring tror jag är att man har skiftat runt i backparen. Vi har haft ett bra försvar tidigare under säsongen vilket man ser på antalet insläppta mål. Vet att det finns många som inte håller med om det. Men jag ser det offensiva som vårt största problem. Vi gör för få mål helt enkelt.

     Som sagt tror stenhårt på Eriksen. Hoppas att han kan stanna kvar även nästa säsong.

   • Robin on 25 januari, 2016 at 19:37
   • Svara

   Håller med dig annars Mattias. Jag tycker en tränare som Rolf Nilsson hade passat Troja väl. Minns våra matcher mot Piteå förra året och blev duktigt imponerad av Piteås moderna hockey. Men eftersom dom inte har några resurser om man jämför med oss så vann vi den gången.

   Allt bygger på fart i dagens hockey. Undra om Pelle förstår det?

  • jonas on 25 januari, 2016 at 08:35
  • Svara

  jag håller med dig Mattis att dom ska spela på säkerhet men mot Huddinge och Sördtelje satte Troja press på puck hålla det måste dom gör och sen måste dom försöka få bort misstag jag vet inte om det var att dom har rest så mycket det kan vara den men nu har dom hemma plan och klacken ska gör allt för dom ska vinna på hemma plan

  • Lindbacken on 25 januari, 2016 at 17:20
  • Svara

  Åkesson blir förmodligen avstängd nårra matcher om inte så borde han bänkas,,,, han ar enligt mej varit urdålig i Allettan,,o jag förstår att han blivet förvisad till 3dje femman.

  • Mattis on 25 januari, 2016 at 20:54
  • Svara

  Vad är det för fans vi har med oss på bortamatcherna? går rykten om att det hittas avföring,urin samt en vuxenblöja på läktaren i kallinge efter matchen där våra fans stod?

   • Mattias on 26 januari, 2016 at 09:50
   • Svara

   Konstiga rykten. Jag stod kvar för att se hur det gick med Kallinge spelaren (stod kvar tills ambulansen åkte), såg hur det städades på läktaren men ingen som helst reaktion på att det skulle vara avföring osv där. Läktaren sopades av och sen gick de vidare.

   Så ta ev rykten med en stor nypa salt….

  • Er!k on 27 januari, 2016 at 11:05
  • Svara

  Vilket j*vla gnäll så fort vi förlorar en match. Men visst det är Ljungby i ett nötskal.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud