Huddinge 4-5 Troja


Båda lagen kommer till match med ett stort behov av tre poäng. Huddinge för att hänga på förstaplatsen och för Trojas del främst för att inte missa PO (Visby jagar underifrån), men även för att kunna plocka någon placering inför PO.

 

Första perioden startar i ett högt tempo där jag tycker att Troja tar kommandot. Flera chanser skapas de första 3-5 minuterna för Troja och man är även med bra i hemåtjobbet i de få chanser som Huddinge får. I slutet på 4:e minuten ger Sandberg i Huddingemålet en bra retur, men dessvärre fanns ingen trojan där att slå in returen. Bitvis var farten så hög i första perioden att det var svårt att hinna få någon trojan på plats nära mål som kunde ta returerna…

Ju längre perioden går desto mer kommer Huddinge in i matchen och skapar allt fler chanser. I slutet på 8:e minuten har Troja en bra chans där Rasmus får en bra passning framför mål, men pucken kommer inte riktigt bra på bladet. I 9-10:e minuten så tar Troja lite över igen och skapar flera chanser på raken och man är lite bättre med i returerna framför mål. Man kan säga att Troja jobba till sig ett mål retroaktivt, för när matchuret står på 13:52 så ligger pucken i nätmaskorna bakom Tim Sandberg. Den lycklige trojan som står för målet är Carl-Johan Svensson med assist av Matthew Wadell och Johan Andersson. Det är mycket trafik framför mål, där en skymd Sandberg gör att Carl-Johan kan få dit pucken.

De nästkommande minuterna så byter lagen chanser med varandra och dessvärre får Troja en väldigt onödig utvisning mot sig vid kl. 15:11. I ett byte har de 6 man på plan där den som kommer in för Troja även får pucken… Olyckligt nog för Troja så är Huddinge inte sena att utnyttja det här, då deras PP enbart är 14 sekunder långt får Marcus Bergman in 1-1 bakom Johan Nielsen i Trojamålet. Direkt efter tek så skall en Huddingespelare passa en lagkamrat på andra sidan målet, men pucken tar på en trojaspelares skridsko och ställer Nielsen i målet helt.

De sista 3-4 minuterna av första perioden är riktig Hawaiihockey, där chanser byts friskt mellan lagen och mycket kämpande för att få över pucken till respektive lag. Jag tycker dock att Troja så här långt är det bättre laget och kan de fortsätta i det här höga tempot så undrar jag om Huddinge kommer hänga med… Skotten i första perioden: 9-11.

 

Andra perioden börjar även den i ett ganska högt tempo, men inte riktigt lika högt som första. Redan 1:38 så har Troja ett rungande stolpskott av Edström och 1:58 får Huddinge Kim Lennhammar utvisad 2 minuter för crosschecking nära Huddinges mål. I det PP som följer för Troja skapas flera chanser och skott tas, men något mål blir det inte för Trojas del. Det känns dock även här, som i första perioden, att Troja jobbar sig sakta men säkert till ett mål. I 5:e-6:e minuten är det flera icingavblåsningar (3 räknade jag till), så det är svårt att etablera ett spel för båda lagen.

I 6:e minuten så vänder dock Troja ett Huddingeanfall, lägger en pass tvärs över banan från egen zon och på bladet till Alfred Andersson som kommer ensam med Huddingemålvakten. Han gör inget misstag utan kan relativt enkelt lyfta in pucken med ett rappt skott till 1-2. Snyggt, mycket snyggt! Assist: Jonas Pontusson och Tobias Törnkvist.

Efter tek så kommer Huddinge ut starkt och aggressivt och de kommande minuterna skapar de flera målchanser, men utan att få in trissan. Huddinge fortsätter sedan att jobba sig in i Trojas zon och det känns som att Huddinge lika väl kan göra mål nu… Troja har flera uppspel hittills i den här i perioden där mottagande spelare inte är riktigt med på den snabba pass som kommer från medspelaren, vilket gör att Troja tappar puck och får jaga istället.

Troja fortsätter dock att jobba frenetiskt och i 12-13:e minuten blir det lite av en repris på 1-2-målet, men den här gången kommer passet tvärs över banan uppe vid offensiv blå. Carl-Johan Svensson klipper till direkt med ett distinkt skott på pass av Johan Andersson och Jonas Johansson. En chanslös Tim Sandberg släpper in pucken. 1-3 till Troja, tiden: 13:02!

Troja får Matthew Wadell utvisad för tripping 17:36, men Troja kan ganska enkelt spela av Huddinges PP och gå till pausvila med en 1-3-ledning. Skotten i andra perioden: 5-10.

 

Tredje perioden börjar med några chanser lagen emellan. Redan 01:34 är det dags för nästa anteckning i målprotokollet. Nu håller sig Oskar Svanlund framme framför Tim Sandberg och på Markus Nilssons passning lyckas han snyggt få in pucken mellan benen på Sandberg och i mål. Pucken glider sakta in över linjen till 1-4…

Någonstans här kan man ju tycka att Troja skall ”låsa in vinsten” med en 4-1-ledning, men precis som i många andra matcher den här säsongen så slarvar Troja. Inom loppet av 30 sekunder (05:08 och 05:38) gör Huddinge 2-4 (anfall) och 3-4 (spelvändning av Huddinge) genom Nick Hedemyr och Tim-Robin Johnsgård. Båda målen föregås av markeringsmissar från Trojas sida där målskyttarna kommer helt fria med Johan Nielsen på snabba passningar. Nu kändes helt plötsligt matchen inte lika avgjord längre. Pelle och Peter i Trojabåset tar en välbehövlig time out kl. 15:38 och på Pelles kroppsspråk så syns det tydligt att han inte alls är nöjd med spelet nu.

Det känns ändå inte som att Troja går helt ner sig och backar hem utan man fortsätter att jobba på och kan relativt enkelt avväpna Huddinge i deras zon och komma med kompakta anfall. När matchuret står på 10:01 så utvisas Anton Johansson för ”closing hand on puck”, dvs en väldigt onödig utvisning som kan bli rejält kostsam när matchen nu står och väger. Huddinge får också några chanser, bl.a. en rejält skott från Dennis Nordström som kommer ren med Johan Nielsen i Trojamålet, men pucken styrs upp i nätet bakom mål.

Efter utvisningen så jobbar Troja till sig flera chanser och nu börjar det kännas som att det kanske kan komma ett 3-5-mål. Då kommer kallduschen….. I 18:e minuten kommer Huddinge i ett anfall och gör en sidledspass från Filip Norman / Marcus Green och över till Marcus Bergman, vilket får Johan Nielsen till en sidledsförflyttning och Huddingespelaren kan med ett distinkt skott få in 4-4 i glipan som bildas mellan Trojamålvakten och stolpen. Tid 18:34.

Här kändes det verkligen som att ridån gick ner för Troja och att matchen skulle tas till förlängning för 5:e gången på 12 omgångar i Allettan södra för Troja. Idag var dock turen med på Trojas sida, för i en tilltrasslad situation framför mål lyckas Daniel ”Trucken” ”Mysfarbrorn” ”Tacklargubben” Karlsson att lyfta in pucken i mål med ett snärtigt handledsskott. Tiden? 19.59 (!) Undertecknad skrek så att både mina barn och sambon undrade vad som hände :-). Skotten i tredje perioden: 11-9

 

Summa summarum: Två första perioderna rent spel-, mål- och chansmässigt till Troja, även om det var jämnt. Sista perioden tycker jag över 20 minuter var Huddinges. Återigen utnyttjar ett motståndarlag att Troja inte riktigt gör sitt jobb, men med ganska mycket tur idag så grejar Troja 3 poäng och säkrar därmed avancemanget till PO (Visby kan komma upp på samma poäng som Troja om de vinner sina sista 2 matcher, men Troja har 0 i målskillnad medan Visby har -11). Bra jobbat av alla i laget, trots snöpligt insläppta mål så ger man inte upp. Roligt också att flera av Trojas unga spelare, såsom Alfred Andersson och Oskar Svanlund tar för sig och dessutom gör mål, snygga dessutom. Det bådar gott inför framtiden!

 

Matchens lirare
*** Carl-Johan Svensson
** Daniel Karlsson
* Johan Nielsen

1-0 (13.53) – Carl-Johan Svensson (Matthew Wadell, Johan Andersson)
1-1 (15.24) – Marcus Bergman (Gustav Björklund, Marcus Green)               (PP)
1-2 (26.54) – Alfred Andersson (Jonas Pontusson, Tobias Törnkvist)
1-3 (33.02) – Carl-Johan Svensson (Johan Andersson, Jonas Johansson)
1-4 (41.13) – Oskar Svanlund (Markus Nilsson)
2-4 (45.08) – Nick Hedemyr (Marcus Green, Filip Norman)
3-4 (45.38) – Tim-Robin Johnsgård (Gustav Björklund, Filip Olsson)
4-4 (58.34) – Marcus Bergman (Filip Norman, Marcus Green)
4-5 (59.59) – Daniel Karlsson (Markus Nilsson, Jens Holmström)

Skotten totalt: 25-30

 


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Emil on 7 februari, 2016 at 20:16
  • Svara

  Bra referat! Mycket läsvärt! ?

   • Andreas Magnusson on 8 februari, 2016 at 07:45
   • Svara

   Tack! Det var en rolig match att se och ett roligt matchreferat att skriva :-).

  • TN on 7 februari, 2016 at 20:40
  • Svara

  Idag hade vi för en gångs skull riktigt bra med trafik in på motståndarens kasse vid ett antal tillfällen. Det var nyckeln till segern!
  Fortsätt så :-)

  • hopper on 7 februari, 2016 at 21:38
  • Svara

  Troja har oflyt vid Huddinges 1:a och 3:e mål men har desto mer flyt vid segermålet. Härlig seger.

   • Andreas Magnusson on 7 februari, 2016 at 21:40
   • Svara

   Huddinges 1:a-mål oflyt: ja.
   Huddinges 3:e-mål: markeringsmiss!

  • HM on 7 februari, 2016 at 21:45
  • Svara

  Så jäkla gött med vinst till Trojas fördel för en gångs skull!
  Vilket mål av Alfred Andersson, snacka om revansch!
  Iskallt av Trucken att vänta till 59.59….

  • hopper on 8 februari, 2016 at 10:29
  • Svara

  Vid Huddinges 3:e mål ramlar trojabacken vid egen blålinje, jag kallar det oflyt men man kan kalla det markeringsmiss om man vill eftersom backen ligger i mittzonen när huddingespelaren åker mot mål.

  • Challe on 8 februari, 2016 at 12:43
  • Svara

  Synd att det blir mål på ett misstag, men sånt händer. Istället producerar vi framåt denna match?? Vilken jäkla mål av junioren Alfred Andersson! Har saknat honom sedan början på säsongen då jag tyckte han gjorde det bra, fart, tyngd och hunger. Viktiga ingredienser i ett lag som även ska komplettera varandra med erfarenhet. Nu fortsätter vi köra för vinst!
  Forza Troja!

  • Ted on 9 februari, 2016 at 06:41
  • Svara

  Något som jag tycker är värt att notera är att Troja var det ända laget som vann mot Huddinge i deras hall i Allettan södra! :)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud