Inför: Kiruna – Troja


Imorgon (torsdag) drar playoff 2 äntligen igång. Troja lottades mot Kiruna och det ansågs enligt många supportar vara den enklaste lottningen. Men, som vi alla vet, så finns det ingen enkel lottning och Troja lär få det tufft uppe i Kiruna imorgon efter en lång flygfärd upp till de norra delarna av landet. Jag vill också, innan vi går in på själva bataljen imorgon, passa på att rikta en hyllning till Agge, Linus och de övriga eldsjälarna som väljer att åka den 160 mil långa resan upp till Kiruna för att ge sitt stöd till Troja. Imponerande, minst sagt!

Kiruna är laget som placerade sig på en femteplats i den norra allettan och som säkerligen lär komma ut ordentligt taggade imorgon, för faktum är att Troja är favoriter till att plocka hem denna matchserie. Troja å sin sida placerade sig på en tredjeplats i den södra motsvarigheten och spelmässigt måste man höja sig ytterligare ett snäpp för att lyckas vandra enda fram till en kvalserie. Det blir som sagt en väldigt intressant match imorgon, där Troja nog lär försöka styra spelet, men där Kiruna förväntas komma ut med en ordentlig fart och press i sitt spel i början. Står Troja emot i början och spelar sitt spel så anser jag att det ska mycket till för att Kiruna ska vinna denna match.

Som ni ser så blir det jag, Eddie, som kommer att följa matchen imorgon då Elias är iväg på en liten semesterresa. Så vill ni ha kontinuerliga rapporter från matchen så föreslår jag att ni följer mig på twitter. Annars finns matchen att köpa här.

Skribentens tips: 2-4

Statistik (baserad på allettan):
Powerplay: Kiruna –
10.34%, Troja – 19.67%
Boxplay: Kiruna –
72.55%, Troja – 81.36%
Bäste poängplockare: Kiruna –
Oscar Fredriksson – 14p (7+7), Troja – Carl-Johan Svensson – 14p (7+7)
Målvakter: Kiruna –
Henrik Edström – 89.4%, Troja – Robin Johansson – 92.6%


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud