Kiruna 3-4 Troja


Det bli tillslut Troja som går segrande ur en händelserik batalj uppe i Kiruna. Troja kom ut med bra stabilitet och passningar som satt på bladet, medans Kirunas uttalade presspel uteblev och där man inte riktigt kom ut med den farten som förväntades. Troja skapade en del vassa chanser, medans Kiruna var ruskigt farliga när man väl fick läge. Matchen kantades av periodvis Troja-dominans och där Kiruna oftast valde att gå på kontring. Men som sagt, man var verkligen inte ofarliga när läge väl gavs. Trojas ledningsmål tillkommer efter ett anfall där man kommer i numerärt överläge i offensiv zon, och där Mattias Åkesson med en läcker passning kan servera Tobias Törnkvist ett bra skottläge, och skåningen är stensäker i avslutningen. Efter det följer alltså en period där Troja dominerar, men där Kiruna går på kontring. Reduceringen till 1-2 är just en sådan där sylvasse Sebastian Manberg får med sig en lös puck och hittar nät bakom Robin Johansson. Nästkommande period följer samma mönster, men där Daniel Karlsson åker på ett matchstraff efter halva matchen. Tacklingen i sig påminner en del om den som Mattias Åkesson delade ut mot KRIF och faktum är att Trucken fick match penalty för den förseelsen, något som i så fall betyder att han missar matchen på lördag.(Edit: Ändrat till game och Trucken är med på lördag). I efterföljande powerplay får så Kiruna till ytterligare en reducering och har bud på kvittering. Utvisningen ändrar matchbilden något och det dröjer flera minuter innan Troja åter för spelet. Den tredje perioden blir sen mer ett ställningskrig där Kiruna jagar kvitteringen, men där Troja och Tor Immo utökar till 2-4. Samme Immo som dessutom gjorde en riktigt bra match. Efter detta lyckas Kiruna få in ytterligare en reducering, även detta i powerplay, och hotar en del mot slutet av match. Men en onödig utvisning med två minuter kvar gör att Troja kan spela av perioden och vinna matchen rättvist med 4-3. Detta gör att man kan avgöra hemma på lördag i Ljungby Arena.

Sammanfattningsvis så blir det alltså en underhållande match, där Troja under längre stunder för spelet, och det ska mycket till för att Kiruna ska vinna två raka i Ljungby.

*** – Tor Immo
** – Jesper Eriksen
* – Ricard Blidstrand

0-1: Tobias Törnkvist (Åkesson, Pontusson)
0-2: Jesper Eriksen (Nielsen)
1-2: Sebastian Manberg (Appel, Steen)
1-3: Ricard Blidstrand (Immo, Svensson)
2-3: Joni Liljeblad (Johansson, Fredriksson)
2-4: Tor Immo (Andersson)
3-4: Kim Sunna (Fredriksson, Johansson)

Skotten: 28-24
Utvmin: 18-29


18 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Andreas Magnusson on 25 februari, 2016 at 21:37
  • Svara

  Skönt med bra slagläge inför lördagen! Bra jobb från Trojas sida, tålmodigt spel, ingen dipp i matchen samt bra hemåtjobb. Truckens utvisning gjorde mig dock förb.. Varför ta en sådan, bådr med tanke på att den var onödigg o för att det var så jämnt målmässigt. Det blev ju rejäl nerv i matchen. För övrigt känns KIK i en avgörande match om kvalplats väldigt oviss…. Får se vad ÖIK kan hitta på i sin hall!

  • T on 25 februari, 2016 at 22:05
  • Svara

  En vinst är alltid en vinst, men det imponerar inte!

  Har sett flertalet matcher med Asplöven och Sundsvall, de är klasser bättre. Om man inte studsar upp nått extremt i kvalserien ( om vi nu kommer dit ) spelar vi garanterat i ettan ytterligare en säsong.

  Man för spelet och passar runt men ingen vågar gå på mål. Den enda spelare som i varje match vågar sticka in näsan i hetluften är Oskar Svanlund, men honom har man plockat bort från laget.

  Powerplay går i slowmotion och man har varken pucktempo eller fart på skridskorna. Sen att match efter match stå och fippla med pucken på blålinjen och riskera farliga kontringar i PP är helt oacceptabelt!

  Det märkliga är att man vet att kapaciteten till att spela riktigt bra hockey finns där, det har vi sett flertalet gånger! Tyvärr är det oftast kortvarigt för att sedan återgå till att spela precis så bra så att man kan vinna matcher med uddamålet.

  Tråkigt att behöva gnälla men detta är verkligheten!
  De som tror att spelet idag skulle räcka till i en kvalserie drömmer.

  Hoppas att laget motbevisar mig på alla dessa punkter på lördag, så man kan gå därifrån med ett leende på läpparna!

   • Spela klart. on 26 februari, 2016 at 00:00
   • Svara

   Jo men och andra sidan är dom underdogs i allsvenskan. I kvalet är dom topp lag. Det blir till psykiskt tänkande. Behöver inte alls på något sätt vara bättre än alla andra lag som nu gör upp om kval till allsvenska. Definitivt inte!

    • T on 26 februari, 2016 at 00:12
    • Svara

    Om man tittar tillbaka på tex. Taif, Pantern och Vita hästen så var de betydligt stabilare och vassare än dagens Troja!

    Jag tror inte det räcker, men jag hoppas verkligen du får rätt!

     • Spela klart. on 26 februari, 2016 at 07:54
     • Svara

     Om jag inte minns fel så var vi 2 poäng från att ta pantern i kvalet förra året. Men visst! Allt handlat om vem som drar det vassaste såret. TROJA har ju en bra trupp iår och hade dom inte varit där dom är nu. Så hade dom vart dåliga?

      • T on 26 februari, 2016 at 08:08

      Då minns du väldigt fel eftersom vi inte ens spelade kval förra året utan åkte ut i PO3 mot Västervik.

      De har en bra trupp som inte presterar vad de borde ja.

      • spela klart. on 26 februari, 2016 at 09:45

      T. Det är alltid en kvalserier in till PO1, PO2 och PO3. där kom vi 2:a efter Pantern. Med 2 poäng. Jag tog upp detta bara för att du sa att Pantern var mycket vassare i fjol än vad troja är nu. Och dock stämmer de ju inte?

      • T on 26 februari, 2016 at 09:55

      Ja i allettan ja! Men Troja är inte lika bra som de var när de gick upp.

      Vi får se hur det går.

  • Vedis on 25 februari, 2016 at 22:39
  • Svara

  Hyfsat spel trots allt, tycker jag. Det som oroar mig mest är PP, som är under all kritik. Så jäkla lojt och fantasilöst. Kan bli avgörande om det vill sig illa. Roligt med backmål, men å andra sidan kvittar det vem som gör dom. Bara vi vinner!

  • Tobbe on 26 februari, 2016 at 08:14
  • Svara

  Intressant hur negativa folk är trotts seger o.O
  Faktum är att troja var de enda favoriterna som höll denna spelkväll.

   • T on 26 februari, 2016 at 08:19
   • Svara

   Jättebra att det blev vinst, det tycker nog alla!

   Däremot prestationen från merparten av spelarna och tänket i båset emellanåt kan diskuteras.

  • MrMr on 26 februari, 2016 at 09:12
  • Svara

  Starkt att vinna och bortasegrar mot SSK,Visby,Hudiksvall,Huddinge,Hammarby och Kiruna är inte fy skam..
  Nu måste dom fixa till lite i PP och in med TT och Jonas Johansson skifte med Laudius och Pontusson som inte skall vara i PP..Hoppas Laudius kommer igång för han e ju bättre än det han visar nu!
  Jonas Johansson måste upp nåt steg nu och kan inte bara åka runt och vara nöjd med situationen utan kriga mer..
  Åkesson och TT passar bra ihop och så fort Pontusson får iväg en passning rätt(1 av 4 i snitt )så blir det bra läge får Åke och TT..som igår vid 1-0..
  Immo måste likt JJ kriga lite mer så han kommer till avslut..för han har bra avslut..
  Oskar skall nog in i 4 de då Laudius inte är het just nu!

  • MrMr on 26 februari, 2016 at 09:21
  • Svara

  Måste också tillägga !
  Backsidan ser bättre och bättre ut och Blidstrand e mkt bra och Eriksen har spelat upp sig !

  • spela klart. on 26 februari, 2016 at 09:47
  • Svara

  Dyraste har dom inte.. men är där uppe och naffsar på andra lagen.

  • justme on 26 februari, 2016 at 11:13
  • Svara

  Spelar väl ingen roll vems trupp är dyrast. Pantern var garanterat långt ifrån och de gick upp.
  Troja HAR ett lag, som är kompetent nog att ta dig till KS och till och med AS, tyvärr så är det i båset det brister. Laget är fortfarande inte samspelt, PP har varit stelt, statiskt och fantasilöst ända från första match mot Halmstad.
  I grundserien räckte det, men inte längre. Pelle och gänget båset måste hitta på något drastiskt för att klara sig till och i KS. PP och BP måste förbättras annars blir det svårt.

   • mathias on 26 februari, 2016 at 12:00
   • Svara

   Igår coachade iofs pelle bra, det upptäckte till och med kommentatorerna. Dom satte in förstafemman mot kirunas fjärde vilket resulterade i minst 2 mål. I övrigt tyckte jag troja spelade riktigt bra igår, särskilt uppspelsfasen, kiruna lyckades inte pressa fast troja så ofta. Man hade dessutom flera långa anfall och trafik framför mål. Bra !!

    • justme on 27 februari, 2016 at 12:59
    • Svara

    Ja, alltså det har ju skett förbättring där också men PP är fortfarande lika lam som match 1 och BP har blivit sämre…81%

  • jonas on 26 februari, 2016 at 12:09
  • Svara

  jag håller med dig mathisa Troja måste fortsätta att ha trafik framför mål och det gäller i PP med. jag tror att Troja skulle må bra av att bytta målvakt på lördag inget ont om Robin men Robin har släppt i 5 mål på 2 mahcter det håller inte i Shl handen dom bytt mål vakt

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud