Troja 5-0 Kiruna


I första perioden har Troja bra tryck redan från start och visar direkt vilka det är som kommer föra spelet. Det dröjer cirka 2 minuter innan Kiruna ens har ett anfall värt namnet. Dessutom har Troja bra fysiskt spel och går hårt (men schysst) in i närkamperna.

Först halvan av perioden präglas av många Trojaanfall, men dessvärre kommer alltför många skott för långt utifrån. Troja får spela 2 PP och även 2 BP. Det är i PP-spelet som de främst får tillräckligt med folk framför kassen och rörlighet i spelet framför mål. Det känns ändå som att första Trojamålet inte är så långt ifrån. BP-specialisterna Alexander Lindqvist-Hansen och Marcus Nilsson är fortsatt glödheta och har stor del i att avfärda Kiruna från några större farligheter i BP. För övrigt känns Kiruna ganska oorganiserade i sina anfall och Troja vinner puck högt i banan när Kiruna är till att organisera upp anfall. Bra! 09.40 är det nära för Troja när Jonas Johansson skjuter en puck i stolpen så att det hörs i hela hallen…

I matchminuterna 11-14 så är det väldigt mycket slarv från båda lagen och ganska rörigt spel. Tappade puckar, felpass och brytningar från båda hållen. Kanske känner Trojas femmor av det bitvis höga tempot? Kiruna lyckas dock inte få till något ökat tryck som skulle kunna hända när tempot minskar en aning pga allt slarv. Samtidigt undrar jag, när kommer första målet och det kändes helt klart att första målet skulle bli Trojas.

Jag behöver inte vänta många minuter efter 11-14 minuter, närmare bestämt 14:04, när Tor Immo hänger pucken över Kirunamålisen med ett handledsskott över densammes axel. Mycket snyggt och även passen från Carl-Johan Svensson håller hög klass. Efter det här fortsätter Troja att dominera och man kommer att få börja andra perioden med 45 sekunder i BP då Tobias Törnkvist är utvisad 2 min för boarding. Skotten i första perioden: 16-12.

 

Om första perioden tillhörde Troja så vad skall man säga om andra perioden? Jag tycker att Troja styrde i princip hela perioden och med de tre målen som kom så ökade självförtroendet för Troja och Kirunas dito minskade. Man kan säga att spelbilden i andra perioden var ganska lik den första, med den skillnaden att Troja ökade på tempot och det skulle inte dröja länge innan 2-0. Edström drar ett skott från blålinjen. Detta fiskas upp av Johan Andersson en bit från målet, vänder på en femöring och med ett distinkt skott så sitter pucken i mål. Mycket snyggt. Tid 03:42.

Troja fortsätter att trycka på och de närmaste minuterna efter har de flera chanser att öka på ledningen, men antingen är ingen Trojan där att ta returen eller så tar Kirunakeepern skottet. Alexander Lindqvist-Hansen fortsätter att vara het och han vinner puck och får till en målchans alldeles på egen hand. Troja är fortsatt heta i närkamperna och fortsätter även att vårda pucken och släpper den inte så lätt.

En av periodens bästa chanser för Kiruna kommer 06:34 när Kiruna får till ett direktskott på tekningen och pucken tar i ribban och ut. Riktigt nära där… Troja är dock fortsatt snabba i spelvändningarna. Jag tycker att Kiruna känns alldeles för stressade när de kommer till anfall. Man tar avsluten alldeles för tidigt, vilket ger lätta räddningar för Trojakeepern och snabba spelvändningar för Troja.

Efter 3-0-målet känns matchen avgjord, men det skulle komma mera. 10.22 gör Tor Immo sitt andra mål för dagen när Sebastian Manberg sitter utvisad 2+2 min för hög klubba. Carl-Johan Svensson drar en passning rakt genom Kirunaboxen och Tor kan från en ganska dålig vinkel, fast med ett hårt skott få in pucken mellan Kirunakeepern och stolpen. Även det ett snyggt mål.

Andra halvan av andra perioden så fortsätter Troja att dra på med långa anfall och etablerar bra tryck. 13:37 är det dags för 4-0. Holmström skjuter ett hårt skott utifrån och en skymd Edström i Kirunamålet hinner inte med Truckens returskott. Resten av perioden fortsätter Troja att dominera med några småchanser för Kiruna, men inget som man känner kommer hota Troja. Skotten i andra perioden: 12-11.

 

I tredje perioden är Kiruna nära 4-1 då de har ett ribbskott runt andra minuten. Det var en av matchens bästa chanser för Kiruna, men Troja fortsätter samma spel som föregående två perioder och spelar aggressivt och säkert. I 7:e minuten är Anton Johansson nära att näta. Han kör en rejäl tur runt Kirunakassen och få till ett bra skott, men Kirunamålvakten är bra med. Det tillhör ju inte vanligheterna att Anton målar så det hade varit roligt om pucken gått in.

I 8:e minuten har Kiruna matchens andra bästa målchans; man får till ett bra tryck runt Trojaboxen och en avgörande passning ger ett öppet mål, men ingen spelare i Kiruna är där och kan stöta in pucken. Troja fortsätter att mala på och Kiruna känns uppgivna. På en avvaktande Kirunautvisning så kommer Troja i ännu ett snabbt anfall. Jonas Pontusson får pucken av Laudius/Eriksen, han bryter in från vänster och nära målvakten trycker in pucken till 5-0. Tid 13:30. Resterande 7 minuter av matchen är i princip en ren transportsträcka fram till slutsignalen. Skotten i tredje perioden: 15-10.

 

Troja vinner rättvist. Efter förra matchen efterlystes bättre PP- och BP-spel och det tycker jag vi fick idag. Dels gör man ett PP-mål och dels klara man av 4 utvisningar. Kirunas PP-spel var dock mestadels svagt. Troja håller god fart, vårdar puck och känns betydligt mera fantasirika i sina skott mot mål och jobbet innan som renderar i bra lägen.

För övrigt kan ju nämnas att på presskonferensen efter matchen (såg inte hela presskonferensen då jag var tvungen att ladda om sidan för att få ljud) så fick ingen ställa några frågor efter att båda tränarna berättat hur de upplevt matchen. Istället tackar Pelle Kirunatränaren och för sig själv och säger i förbifarten ut ur rummet att han fått stå och vänta länge (!). Nu skall man kanske inte döma något sådant alltför hårt, speciellt när man inte har hela bakgrunden klart för sig, men nog kändes väldigt konstigt och märkligt… Pelle trött efter långa resor Kiruna ToR!?

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Slutligen kan jag notera från denna PO-omgång att Södertälje har 4-0 inför sista perioden. Piteå kommer dock upp till 4-4 innan perioden är slut och 3 av målen görs inom samma matchminut (!). På 37 sekunder och i BP närmare bestämt… Kalldusch deluxe! Södertälje reder dock ut det och vinner med 5-4 på övertid. Nu har Södertäljelaget en del att fundera på inför morgondagens avgörande match (eller så funderar man inte alls utan bara kör, förmodligen bäst).

Östersund har det lite lättare, vinner med 5-3, men först efter att ha legat under med 2-3. Spännande matchsöndag också med andra ord.

Visby vinner även borta mot Tranås och står för omgångens skräll genom att slå ut den högre rankade favoriten med 4-1 (för övrigt samma resultat som i första matchen). 2-0 i matcher och Visby vidare.

Vilken blir Trojas motståndare i PO3:1? Vad tror läsaren? Kommentera gärna!

 

Många spelare i Troja var bra idag, men om några skall nämnas extra så får det bli:

*** Tor Immo
** Jens Holmström / Carl-Johan Svensson
* Alexander Lindqvist-Hansen / Robin Johansson

 

1-0, 14:04: Tor Immo (Carl-Johan Svensson, Jonatan Nielsen)
2-0, 23:42: Johan Andersson (Alexander Edström, Tor Immo)
3-0, 30:22: Tor Immo (Carl-Johan Svensson, David Laudius)
4-0, 33:37: Daniel Karlsson (Anton Johansson, Markus Nilsson)
5-0, 53:30: Jonas Pontusson (David Laudius, Jesper Eriksen)

Skotten: 43-33
Utvisningsminuter: 8-20

 


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • T on 27 februari, 2016 at 20:28
  • Svara

  Riktigt bra laginsats rakt igenom med bra jobb från alla!

  Nu börjar det kännas riktigt bra, betydligt bättre match än de gjorde borta i Kiruna.

  Bra att Immo kommit igång med målskyttet på riktigt med.

  • jonas on 27 februari, 2016 at 20:32
  • Svara

  Troja spelar ju rätt i PP mycket trafik framför mål och skott från blå men puck järvlen vill inte gå in i mål. Jag hoppas Troja får KIK i PO 3 det blir inte så långt och åka sen kommer ju det folk där ifrån och då får Troja mer pengar. Jag hoppas Troja värvar Tor och Rickad till nätsa år

  • Ted on 27 februari, 2016 at 21:28
  • Svara

  Piteå gjorde de 3 målen i PP, och inte BP.

   • Andreas Magnusson on 27 februari, 2016 at 22:26
   • Svara

   BP för SSK menade jag…

  • Berra on 28 februari, 2016 at 09:07
  • Svara

  Härlig Seger!!!
  Ser ut som bitarna faller på plats i sista sekunden.
  Bra värvat Som ger oss 4 starka femmor med flera ”gamla” duktiga målskyttar.
  Dessutom många spelare som kan avgöra matcher. Bara å kliva fram.

  • jonas on 28 februari, 2016 at 09:18
  • Svara

  Nu är det bara att Troja fortsätter med mycket trafik framför mål i PP då kommer snart målen i PP med

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud