Guldläge inför PO3


Ikväll blev det klart vilka Troja ställs mot i den sista play-off-ronden innan kvalserien. I och med att Södertälje slog ut Piteå samtidigt som Kristianstad skrällde och skickade Östersund på semester så kommer Troja ställas mot Ettans gotlänningar från Visby.

Visby och Troja har möts två gånger tidigare under säsongen och de matcherna har slutat med två Troja-segrar. Den ena vände Troja ett tungt underläge på 0-2 till vinst med 6-3 och i returen i Ljungby tappade Troja en 2-0-ledning till 2-3 innan en stark slutforcering kunde vända på steken igen till en seger med 4-3.

Visby inledde Allettan svagt och såg länge ut att missa Play-off men en stark avslutning innehållande bland annat en seger mot Södertälje gjorde att man knep den sista platsen före KRIF.

Visby är ett grötigt lag som inte dra sig för att smälla på och är på så sätt mindre ”spelade” än till exempel Kiruna. Samtidigt har det en vass första kedja med Axman och Lundberg som var med i toppen av poängligan i så väl grundserien, Allettan som play-off. Dessutom har de en målvakt som verkligen kommit in en bubbla!

Visby kommer till PO3 som underdogs med ett skönt go i laget och har inget att förlora. Troja däremot får på pappret en lättare resa till kvalserien än vad man fick ifjol. För fortsätter man på dem inslagna vägen som man påbörjade mot Kiruna så bör man forcera ut Visby… Men i ett PO är ingenting säkert! Det är hela vägen in i kaklet som gäller!


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 28 februari, 2016 at 21:11
  • Svara

  jag tror Troja går till kvalserien dom slår Visby 2 gånger en gång borta och en gång hemma ni får hata mig här nu om ni vill men jag Tror på Troja

  • tompalitos on 28 februari, 2016 at 22:49
  • Svara

  Något att hyra in för att göra klacken dubbelt så stor i Fredagens match mot Visby, hemma?
  http://www.smalanningen.se/article/lagan-ibk-klara-for-allsvenskt-kval-2/
  Att Lagan innebandy har lika stor klack på bortaplan (i Olofström, Blekinge) i en sport som innebandy
  som Troja har i en PO2 match på hemmaplan i ishockey.
  Då är det något som är fel. Speciellt då vi spelar ganska attraktiv ishockey.
  Varför är det ingen som gör något?

   • spela klart. on 29 februari, 2016 at 14:43
   • Svara

   Väldigt bra fråga Tompalitos. Har själv ställt mig den frågan många gånger. Jag tror att Ljungbyfolket är svårflörtat. Och sen tror jag också det att glåporden som skriks på hemma matcherna respektive borta inte är för barnvänliga eller inte heller för lite äldre människor. Få man bort/minimera glåpord och heja fram sitt lag som man är där för… så tror jag det finns väldigt goda chanser att vidga ut klacken oerhört. Två alternativ som jag tror är bristande i detta.

   #Mot Allsvenskan.

   • Oskar on 29 februari, 2016 at 15:55
   • Svara

   Känner samma som ”Spelat klart.”

   Många äldre men också vanliga medelålders, ungdomar ställer sig kanske inte där på grund av det som skriks samt att det har skett en del incidenter kring TS som har gjort att många tyvärr troligtvis undviker att stå där.

  • Lars on 29 februari, 2016 at 16:44
  • Svara

  Håller med spela klart och Oskar,det har varit för mycket incidenter runt TS för att det ska kännas ok att ställa sig i klacken.
  Personen som förstörde plexit i Västervik står fortfarande i klacken vilket jag tycker är otroligt märkligt med tanke på den negativa uppmärksamhet det gav Troja.
  Han borde vara avstängd den här säsongen av TS för att visa att det inte är ok att svärta ner Trojas rykte.

   • Torsten on 29 februari, 2016 at 21:56
   • Svara

   Lite osäker men det jag hört är att han är avstängd från all svensk hockey denna säsong som jag förstått det men lyckas ändå vara på plats på väldigt många matcher, märkligt.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud