Inför: Visby – Troja


Ikväll smäller det, ett sista slutgiltliga prov för att ta sig till den åtråvärda kvalserien där Borlänge, Västervik, Asplöven, Sundsvall och SSK/Kristianstad väntar. Två, alternativt tre, sista matcher som avgör om man uppfyller målen och förväntningarna som ställdes inför säsongen eller om det precis som ifjol blir en besk och förtidig start på sommaruppehållet.

Ifjol ställdes Troja, efter att slagit ut Kumla och Piteå på liknade sätt som man i år slagit ut Hammarby och Kiruna, mot ett stentufft Västervik som hade övertag mentalt sedan serien. I år ställs vi på pappret mot ett ”snällare” motstånd i form av gotlänska Visby. Ett Visby VI har ett mentalt övertag mot från att ha hämtat upp underläge till vinst två gånger mot dem i serien.

Men med så här tighta matcher och det faktum att man som favorit inleder på bortplan ger Visby den fördelen att det blir ”bortamatch” x2 för Trojas del i och med att de måste resa fram och tillbaka med så kort varsel mellan matcherna. Kanske kan Visby dra bättre nytta av att endast behöva resa en gång till match än vad Kiruna lyckades med så istället såg betydligt mer slitna ut av resan än vad Trojas dito gjorde.

Ställer man lagen emot varandra så kan man ganska snabbt utläsa att Trojas målskytte är betydligt mer utbrett över tre kedjor medan Visby förlitar sig tungt på kedjan med Axman, Lundberg och Gröndahl. Hittils har denna kedja med Lundberg i spetsen klarat av att dra tåget med bravur och verkligen varit avgörande för Visby tillsammans med målvakten Gustavsson som verkligen kommit in i en bubbla! Men med endast en offensiv kedja så är man också väldigt kännsliga för skador och formsvackor samt ger är det lättare för Troja att scouta samt matcha sina kedjor i matcherna. Medan Visbys största chans ligger i om de lyckas matcha sin starkaste kedja mot Trojas defensivt svaga. För Trojas del gäller ju då förstås exakt tvärtom!

Nu är det dock så att Visby har producerat väldigt bra framåt under hela säsongen trots denna tunna arsenal. Så det är lättare sagt än gjort att sätta stopp för deras framfart, vilket inte vi minst fått erfarna i våra målrika matcher mot dem.

Bakom denna offensiva kedja finns det dock slitvargarna. Några grötiga kedjor som absolut kan störra Trojas flow och därmed rubba balansen i hela det Trojanska spelet.

Kort och gott.

Fördel Visby:
* Starkt målvaktsspel
* Offensivt flow
* Bubblan och inställningen ”allt att vinna, inget att förlora”
* Grötigt spel som gör det svårt för ett ”spelande” Troja

Fördel Troja
* Stark defensiv
* Bredden på truppen
* Bättre spetsspelare
* Rutin

Trojas senaste matcher
5-0 mot Kiruna
4-3 mot Kiruna
3-2 mot Hammarby

Visbys senaste matcher
4-1 mot Tranås
4-1 mot Tranås
3-2 mot Åker/Strängnäs

Poängkung
Troja: Tor Immo 3+3 = 6 poäng
Visby: Oskar Lundberg 5+1 = 6 poäng / Joakim Axman 2+4 = 6 poäng

Målvakt
Troja: Robin Johansson 94,74%
Visby: Sammy Gustavsson 95,93%

Tekare
Troja: Mattias Nilsson 67,35%
Visby: Oskar Lundberg 61,19%

Bäst +/-
Troja: Alexander Edström +9
Visby: Oskar Lundberg +9

Sämst +/-
Troja: Rasmus Johansson -1
Visby: Emil Wahlberg -1

Power Play
Troja: 10,53% (11:a)
Visby: 8,33% (12:a)

Box Play
Troja: 83,33% (7:a)
Visby: 90% (4:a)


3 kommentarer

  • Lindbacken on 2 mars, 2016 at 11:35
  • Svara

  Tror att Troja vinner i dag,,bättre lag hel enkelt men det vill till att man är på tårna från start.
  Alla kedjor måste funka offensivt som deffensivt Hoppas att Marcus får sätta ett par puckar i kväll
  annars ligger han nog risigt till om att få spela så mycket i en eventuell kvalserie OM Troja tar sej dit.
  Han har producerat för lite anser jag för att vara center i andrakedjan.Lycka till TROJA!!!

   • H.P on 2 mars, 2016 at 14:35
   • Svara

   Dock har Mackan gjort jädrigt många assist i kvalet nu. Så kan inte klandra honom

  • Ted on 2 mars, 2016 at 18:43
  • Svara

  Både lagen har vunnit med 2-0 i matcher i PO 1 och 2, så nu få ett av lagen känna på hur det är att ligga under.. Må bästa lag vinna. Heja Troja!!!!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud