Inför: Sundsvall – Troja


Troja ska för första gången ställas mot ett allsvenskt motstånd och för första gången få ett riktigt prov på om man är allsvenskamässiga eller ej. Sundsvall som står för motståndet är annars ett lag var spel påminner mycket om Trojas. Men lägger stor vikt på målvaktsspelet och de defensiva jobbet och saknar en viss offensiv effektivitet. Det lilla jag sett av Sundsvall i år säger mig att Sundsvall är laget att slå ut om man vill spela i allsvenskan nästa år. De är ungefär samma spel och lag som tog upp dem ifjol… med nöd och näppe.

Deras spel är direkt beroende av att målvakt Åkerlund gör en bra match. Och senast mot Södertälje rapporterades det om att Åkerlund synbart spelade skadad. Trots det gjorde han en jäkligt bra match, men om han fortfarande har ont och fortsatt får förtroende ikväll så är frågan om han orkar hålla uppe det spelet? Troja bör göra allt för att uttnyttja detta faktum genom att spela aggresivt mot målburen och framförallt trötta ut honom.

I övrig så blir det spännande, Troja bör med sitt tighta defensiva spel som bjuder på få öppna ytor manövrera ut Sundsvalls slöa offensiv. Men samtidigt lär Troja har svårt att skapa framåt mot ett lika tätt Sundsvalls försvar. Så frågan är vem som bjuder på mest och vem som är bäst på att uttnyttja tilfällerna som ges.

Sundsvalls styrkor:
Målvaktsspelet
Defensiven
Rutin

Sundsvalls svagheter:
Slö offensiv
Sargat självförtroende

Trojas senaste matcher
1-2str mot Västervik
2-4 mot Södertälje
2-1 mot Visby

Sundsvalls senaste matcher
2-3str mot Södertälje
4-1 mot Asplöven
2-5 mot BIK Karlskoga

Poängkung
Troja: Carl-Johan Svensson 1+1 = 2 poäng / Rasmus Johansson 1+1 = 2 poäng
Sundsvall: Mathias Månsson 2+1 = 3 poäng

Målvakt
Troja: Johan Nielsen 96,43%
Sundsvall: Magnus Åkerlund 96,05%

Tekare
Troja: Johan Andersson 64,29%
Sundsvall: Marcus Kinisjärvi 66,67%

Bäst +/-
Troja: 5st på +1
Sundsvall: Mathias Månsson +2 / Mathias Eriksson +2

Sämst +/-
Troja: Jonas Pontusson -2 / Tobias Törnqvist -2
Sundsvall: Mats Hansson -2 / David Lidström -2

Power Play
Troja: 0% (6:a)
Sundsvall: 50% (1:a)

Box Play
Troja: 60% (5:a)
Sundsvall: 87,50% (3:a)


2 kommentarer

  • jonas on 16 mars, 2016 at 07:27
  • Svara

  då frågar nog Pelle vem som står i mål idag han säger det blir Johan

  • jonas on 16 mars, 2016 at 07:28
  • Svara

  dom menade jag

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud