Troja 6-2 Asplöven


Man skjuter på de första tre matcherna i kvalserien 100 skott mot mål och mäktar med blott fyra mål. Sen helt plötsligt lossnar det och man gör ikväll mot Allsvenska Asplöven hela sex (6!) mål på 33 skott och hämtar upp ett nattsvart 0-2 underläge!

Det började på värsta tänkbara sätt. Ett individuellt misstag ställer allt på ända och Asplöven kunde ta ledningen med 0-1 redan efter 22 sekunders spel… Men desperationen, både på läktare och isen, var påtaglig och Troja rusade som en getingstucken tjuren Ferdinan framåt helt utan tanke på negativa konsekvenser. Vilket var mycket härligt att se. Att man tänkte ge allt och lite till för att vända på den negativa spiralen.

Tyvärr resulterade den hårda forceringarna inte i mål framåt utan istället kan Asplöven med en slumppuck utöka till 0-2. Beckmörkt! Det kändes jävligt tungt men trots det skreks det och hejades från flera håll på läktaren och Svanlund fick med sin fart och sitt tysta välplacerade skott det att se ut som världens enklaste grej att göra mål.

Det känns som Svanlund visade vägen med sitt reduceringsmål och minuterna efter det så fortsätter Troja ösa på. All-in. Man spelar helt ohämmat ut sitt offensiva register och med det kommer även målen. Äntligen studsar pucken Trojas väg! I sitt ohämmande offensiva spel får man helt plötsligt fram pucken till de öppna lägerna som behövs för att skapa farliga målchanser och man vänder mycket riktigt på matchen till 4-2 innan första perioden är slut! Egentligen helt ologiskt då man slarvar och öppnar upp försvaret med forceringen. Men det behövdes!

I den andra perioden faller Troja in lite mer i gamla spår och skapar inte någonting egentligen. Men samtidigt som Troja drar ner på sitt tempo så drar Asplöven upp sitt. Under kanske 90% av den andra perioden är Troja hårt ansatta i egen zon av Asplövens puckskickliga lag och i många lägen är det ren panik framför Robin i kassen som tvingas parera skott efter skott. Men återigen så studsar puckarna med oss och ett uttröttat Troja går till paus med viktiga 4-2! För sen i tredje får Tor Immo på en chans från ingenstans, helt ologiskt efter 20 minuters brutal press från Asplöven, utöka Trojas ledning till betryggande 5-2!

Resten av matchen låser sig Asplövens spel och Troja boxar ut dem i hörnen vilket resulterar i ett hyfsat utspritt och allt för individuellt spelande Asplöven.

Matchen är i hamn och Carl-Johan Svensson, som i övrigt var mycket vass med både skott och pass i afton, fastställer slutresultatet till 6-2. Trojas hopp lever än. Men man får inte glömma bort att man fortsatt måste slå ur underläge och att det fortsatt kräver vinster för att hoppet skall leva.

Det är ny match redan på söndag, mot Borlänge. Vi har inte råd med några vattenskallar utan det krävs fortsatt ett desperat Trojalag! Men samtidigt vet man nu att man kan göra mål och utan den pressen på sina axlar och med ett boostat självförtroende ser framtiden ljus ut.

Troja har alla möjligheter att ge sig in i racet om en allsvensk plats, men frågan är om man ska fokusera på att spela som i den första perioden ikväll eller om man ska lägga fokus på att återigen minimera misstag och låta offensiven bli lidande. För Troja har svårt att skapa målchanser utan att blotta sin defensiv. Det är en balansgång som är svår att välja sida i, då båda måste balansera upp varandra.

I övrigt vill jag hylla vår lagkapten Daniel Karlsson. Han har verkligen blivit en riktigt härförare i kvalet med sitt resoluta spel och sina hårda tacklingar. Det ger energi till laget!

Matchens lirare
*** Trucken
** CJS / Svanlund
* Robin
(Hedersomnämnade till bröderna Nilsson och flash)


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Boris on 18 mars, 2016 at 22:25
  • Svara

  Våga spela svanlund även när alla är tillbaka, som vanligt när han får spela är han en av de bästa på planen helt sjukt att en del andra spelare har fått gå före!

   • Salle on 18 mars, 2016 at 22:52
   • Svara

   Han var väl skadad i början?

  • Micke on 18 mars, 2016 at 23:09
  • Svara

  Bra match men laget kan bli ännu bättre byt ut Åkesson mot Alfred så kommer det att höja laget ytterligare.Åkesson sänker hela sin femma med sitt dåliga tempo i spelet

  • Per on 18 mars, 2016 at 23:12
  • Svara

  Med hungriga killar som Svanlund och Alfred så borde trötta grabbar som Åkesson och Laudius sitta i frysboxen. Det är inte ålder eller vad man gjort tidigare. Nu är det hjärta och vilja som gäller.
  4 poäng ifrån plats 2 nu. Det är inte över. Det är många lag som är svajiga. Troja bäst i alla matcher hittills. Sundsvall troligen sämst men ändå 10 P och etta. Det är inte över…,

   • TN on 19 mars, 2016 at 00:38
   • Svara

   Tycker helt ärligt att Laudius visat mer än JJ, Åkesson och Pontusson under själva kvalserien.

    • Allvarlig on 19 mars, 2016 at 09:30
    • Svara

    Håller helt med TN. Får svälja stoltheten nu och säga att i ett annars bitvis lamt Troja har Laudius steppat upp ordentligt.

  • MrMr on 18 mars, 2016 at 23:29
  • Svara

  Kul och se lite modern hockey och det stod kedjan Mackan,Oskar och TT för farten och passningarna till spelare som hade fart ..1 mål var och 8 poäng av denna nykomponerade kedja..Respekt

  • Challe on 19 mars, 2016 at 08:07
  • Svara

  Men varför tar de inte in Alfred Andersson också som ovan nämner och även reportern inför matchen?? Man ser ju resultat direkt när de spelar juniorer. Det är annan energi, hjärta, hunger. Det är ju det man vill ha! Dessa talanger (om man vårdar dem rätt) har Troja inte råd att tappa framöver och det är risken.

  • Andreas Magnusson on 19 mars, 2016 at 10:39
  • Svara

  Bra jobbat! Vilken upphämtning Troja!!

  • mathias on 19 mars, 2016 at 10:58
  • Svara

  4 p upp istället för 7. Vinst på söndag och vi är med på allvar igen. De svänger snabbt :) Nu gör vi detta tillsammans !!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud