Borlänge 3-4 Troja


Första periodens inledande minuter kändes som mycket slarv från båda lagen och tempot var bitvis lågt. Troja hade ett 2-1-läge redan 00:30, men schabblade bort det tyvärr. Borlänges PP när Daniel ”Trucken” Karlsson satt utvisad 2 min för tripping 00:57 – 02:57 kändes lamt från Borlänges sida. Det var inget matchtempo ännu och Troja kunde enkelt avfärda alla uppspel från Borlänges sida.

Troja skulle skapa några chanser till, bland annat 04:42 när Carl-Johan Svensson hade ett synnerligen bra läge framför mål, men missade… Istället blev den här perioden som inledningen av första perioden mot Asplöven; Troja släpper in 2 mål (dock lite senare än i Asplövenmatchen och Troja gör inga egna mål alls). Det första tillkommer när Mattias Åkesson åker ut 2 min för tripping 08:31. I ett bra uppspel så lyckas en omarkerad Patrik Elfsberg med ett hårt skott få in pucken mellan målvakt och stolpen. Det här målet får Trojas försvar ta på sig, då man dräller med positionerna och står samlat på liten yta. Det här ser Marcus Linderborg som assisterar Patrik Elfsberg fram till målet.

Tungt med andra ord, men mera skulle det komma. I det närmaste en kopia av 1-0-målet tillkommer även 2-0, tid 11:30. Den här gången är det Jonas Halvarsson som påpassligt passar en fristående Nils Eriksson som inte tvekar utan enkelt kan placera pucken i nätet bredvid ett bortspelat Trojaförsvar. Det intressanta av resten av perioden är att Troja tar en onödig utvisning 16:31; Tor Immo åker på en Borlängespelare och gruff uppstår. Lyckligtvis så gör Borlänge inget mer mål i det BP:et, men Troja har däremot ett skott i stolpen 18:00, där Pontusson är nära att näta.

Nä, skall det här krävs bättring i andra perioden om detta skall gå vägen. Mera resoluta uppspel, mer Trojaner framför mål, högre tempo och noggrannare försvar! Skotten i första perioden: 13-10.

 

Den andra perioden börjar med ett bra Trojatryck och jag tycker det var Trojas period de första 10-11 minuterna. Dessvärre fick Troja en spelare skadad; Jesper Eriksen fick en handske upp i ansiktet av en Borlängespelare och fick ledas ut riktigt groggy (domaren såg dock inte händelsen, så ingen utvisning). Andra perioden kunde nästan inte börja sämre. Troja repar dock gott mod och får även till ett PP när Jonas Halvarsson utvisas 2 minuter för crosschecking 02:45. Troja får då till tryck mot Borlänges kasse och när det var bra trafik framför Bolängemålet så drar Jonatan Nielsen på ett bra backskott som sedan Alexander Edström kan styra in framför en skymd Kokman till 2-1. Tid: 3:28. Nu tändes Trojahoppet med hopp om fler Trojamål, men icke då…

Trojas mål är lite drygt minuten gammalt när Borlänge gör sitt 3:e mål för denna eftermiddag. I en tilltrasslad situation där en Trojan faller och bara 4 lagkamrater kan försvar gör Mathias Wiklund 3-1 på ett skott när han själv är på väg att ramla på isen, men får iväg ett skott i sista stund som letar sig in i nätmaskorna. Uppförsbacke var det ja…. Tyvärr måste jag säga att även här får Trojaförsvaret ta på sig det här, dels ramlar en försvarande spelare, dels så står man i en alldeles för lite klump framför mål istället för att skära av skott/passningsvägar för Borlängespelarna.

Det här ger ju Borlänge extra energi så klart och de har faktiskt ett friläge 05:37 för 3-0, men Nielsen tar pucken i plocken. I 9-11 minuten får Troja mera press mot Borlänges mål, men utan att få in trissan. Resten av perioden renderar i en utvisning för vardera laget, men ingen riktigt farlig målchans uppstår för respektive PP-spelande lag. Däremot tappar Borlänge pucken i 18:e minuten, men Troja får inte riktigt ordning på sitt uppspel och ett numerärt överläge i BP rinner ut i sanden.

Inför tredje perioden efterlyses ett mycket mera desperat Troja, såsom det såg ut i Asplövenmatchen. Jag tycker att Borlänge bitvis ser lite trötta ut, men sedan blixtrar det till med chanser. Skotten i andra perioden: 7-11.

 

Tredje perioden är verkligen Trojas period från start till 3 Trojamål :-), då man både för spelet, skapar massor av chanser OCH sätter flera av dem. Egentligen första perioden under dessa 5 kvalseriematcher som dessa viktiga ingredienser står i zenit samtidigt. Bra! Det skulle heller inte dröja länge innan Trojanerna och dess fans skulle få jubla. På ett rappt uppspel kan Johan Andersson (Jag vet att det står annan som assist på Swehockey, men det är fel) i exakt rätt tillfälle passa Mattias Åkesson som precis har lagom distans till sin ”bevakare” och han gör inget misstag utan med ett distinkt skott skjuter 3-2. Detta redan 0:52 in i tredje perioden och nu började hoppet för Trojanerna öka.

Ju längre tid som perioden led desto högre tryck och mer nedpressat blir Borlänge. Det är inte så att Borlänge inte har några chanser, men det är Troja som för spelet och skapar de hetaste chanserna. Troja har faktiskt ännu ett skott som når nätmaskorna, men utsidan på burens sida. 05:08 tar dock Oskar Svanlund en onödig utvisning i form av slashing på Borlänges målvakt Kokman. Som gjort för att bjuda in Borlänge, men dessbättre inget Borlängemål.

I 8-11 matchminuten skapar Troja massor av chanser och ett tillbakatryckt Borlänge börjar se alltmer trötta och desperata ut… och visst skulle ännu ett Trojamål komma. Daniel ”Trucken” Karlsson drar på ett skott från offensiva blå som Kokman i Borlängemålet får för sig att nicka (!) bort. Han missar dock och pucken singlar ner bakom Kokman och in i mål. Vilket snöpligt och jobbigt insläppt puck. Det lär han aldrig göra igen. 3-3. Tid: 12:00.

Troja fortsätter att jobba och 4-3 skall komma sent i perioden. På en synnerligen tilltrasslad situation framför mål med massor av folk så lyckas till slut Mattias Åkesson göra mål på en styrning på ett skott utifrån (ja, han får målet, men det känna egentligen osäkert vem som gör det). Målburen flyttas dock och någon nervös minut senare så döms det som giltigt mål. Tid 19:32.

Dramatiken är dock inte slut. 23 sekunder kvar och tekning vid Trojamålet. Borlänges tekare kommer dock för sent till tekningen och domaren släpper pucken ändå. Samtidigt ramlar en Borlängespelare vid långsidan och Troja kan få ut pucken och vinna matchen. Phew…. Skotten i tredje perioden: 10-15.

En synnerligen stor boost för självförtroendet för andra matchen i rad och Borlänge har dessutom aldrig den här säsongen förlorat en match när man inför den tredje perioden har lett matchen, i alla fall enligt kommentatorerna. 2 PP-mål för Troja och 3 mycket viktiga poäng inför de 5 avslutande omgångarna som säkert kommer fortsätta ge mera dramatik ända in i sista omgången.

 

Totalt antal skott: 30-36

1-0 (PP), 10:11 Patrik Elfsberg (Markus Linderborg, Viktor Ehn)
2-0, 11:30: Jonas Halvarsson (Nils Eriksson, Lars Eriksson)
2-1 (PP), 23:28: Alexander Edström (Markus Nilsson, Jonatan Nielsen)
3-1, 24:18: Mathias Wiklund (Joel Källström Englund, Nils Eriksson)
3-2 (PP), 40:52: Mattias Åkesson (Johan Andersson)
3-3, 52:00: Daniel Karlsson (Richard Blidstrand)
3-4, 59:32: Mattias Åkesson (Johan Andersson, Alexander Edström)

 

Matchens lirare (svårt att gradera idag, då hela laget gör en heroisk insats)
*** Jonatan Nielsen / Mattias Åkesson / Daniel Karlsson
** Markus Nilsson / Alexander Lindqvist-Hansen
* Johan Nielsen

 


15 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Bengt on 20 mars, 2016 at 19:56
  • Svara

  Daniel Håkansson det var verkligen en oväntad comeback men vad gör man inte detta utsatta läge

  1. Haha! Vad bra, du har läst igenom hela inlägget. Det var ett test (nu ändrat)!

   :-D

    • Bengt on 20 mars, 2016 at 20:20
    • Svara

    Helt OK skönt att du är vaken lite roligt måste man ha mitt i allvaret

  • jonas on 20 mars, 2016 at 20:46
  • Svara

  det är bra nu har Troja fått igång sitt powe play 2 PP mål mot Asplöven och 2 idag

   • Micke on 20 mars, 2016 at 21:00
   • Svara

   Ja härlig seger nu gäller det bara att få tillbaks Robin i målet så att det blir lite stabilitet bakåt

  • Justme on 20 mars, 2016 at 23:47
  • Svara

  Alla har väl sin favorit. Han är Johan :) oavsett har Troja 2 bra målvakter varav en är egen produkt. Målen tillkommer i regel efter individuella spelarmisstag som båda mot Löven, det är främst det som måste bort. De misstagen målvakterna har gjort i KS överlever vi

  • Berra on 21 mars, 2016 at 07:00
  • Svara

  Häääärligt??
  Fantastiskt go sisu. Kör vidare med denna järnvilja!
  Knip resterande matcher nu!
  Full fart och medstuds.

  • jonas on 21 mars, 2016 at 07:11
  • Svara

  vet nån hur det gick med TT om han är skadan hoppas Filip Karlsson kommer då. Pelle har sagt att dom kan ta in dom vid skador

  • jonas on 21 mars, 2016 at 08:54
  • Svara

  Troja kan väl fråga Daniel Håkansson om inte han kan hjälpa Troja dom sista machena

  • MrMr on 21 mars, 2016 at 10:53
  • Svara

  Då är det dax att plocka in Filip Karlsson och Lunsjö kan gynna bägge parter då dom skall spela slutspel söndag/måndag i Nyköping!

  Troja får 2 bra spelare som är pigga och dom får hålla igång inför slutspelet!
  Win Win..

   • tompalitos on 21 mars, 2016 at 19:03
   • Svara

   Filip Karlsson är brutalt bra!!!
   Brynäs-Rögle 1-8 i Fredags.
   Filip Karlsson, 3 mål och 1 assist.
   Tar gärna honom i laget mot SSK på Torsdag.
   Chansen är väl dock inte så stor.
   På Lördag mot Västervik är väl chansen så gott som 0 procent.
   Rögle åker ju troligen upp dagen innan till Nyköping.

    • Andreas Magnusson on 21 mars, 2016 at 23:10
    • Svara

    Som sagt; mycket snack och lite verkstad om dessa 2 Rögleiter.

    • Justme on 22 mars, 2016 at 09:16
    • Svara

    Chansen är väl i princip 0. Rögle J20 är ju i semifinal, de lär inte riskera att få sin bästa spelare skadad i Div 1 ens om de nu inte spelar den dagen. Dessutom, vill de väl inte köra slut på honom, även om man bortser från skaderisken.
    Bra deal där av Troja.
    Läste också intervjun med Pelle i Smålänningen där han ställer frågan till kritikerna vad de kan komma med för kommentarer nu….Jag räknas väl, som hans kritiker utan tvekan (sorry, men så är det). Jag kan ju börja med att det var verkligen skitstarkt att komma igen, utan tvekan, all eloge till hela laget. Även med tanke på att det behövdes Kokmans idiotförsök till att skalla bort pucken, men att de inte gav upp utan gjorde ett sista ryck.
    Men, Varför måste man försätta sig i en sits där man måste hämta upp underlägen gång på gång. Nu funkade det mot Borlänge, men borta mot SSK kommer man inte att ha råd med att spela ut sista 20 min och spela dåligt första 40.
    Pelle måste förmå laget att fatta, att en hockeymatch är 60 minuter lång och man måste ge 100% eller mer från sekund 1 till sekund 3600.

  • putte on 21 mars, 2016 at 20:01
  • Svara

  Hur kan Troja ta in två spelare från Rögle som man inte har någon chans att få använda.

   • Andreas Magnusson on 23 mars, 2016 at 18:22
   • Svara

   Word!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud