Robin Johansson på ryktesvägar!


 Journalisten Björn Skarpsvärd på blekingetidningen BLT har gått ut med att årets överraskningslag i Hockeyallsvenskan och tillika vår största rival Tingsryd är intresserade att stärka upp sin målvaktssidan till kommande säsong med HockeyEttans stora överraskning Robin Johansson som imponerat stort i den trojanska dressen under säsongen som förstaårssenior. 

Frågan är dock hur intresserad urtrojanen Robin är att spela i ärkefienden? Hursomhelst så är Tingsryd inte de enda intresserade på högre nivå och utan avenchemang från Trojas sida så lär det bli tufft att få behålla den största målvaktstalangen i Troja sedan Per Lundberg.


3 kommentarer

  • Justme on 23 mars, 2016 at 09:32
  • Svara

  Troja kan onekligen vara stolt över att ha fostrat fram Robin och oavsett avancemang eller inte, vore det synd att släppa honom nu. Målvakten är onekligen den viktigaste enskilda spelaren i ett lag och utan stabil målvakt finns det inget bra lag. Att släppa Robin och sedan köpa en rutinerad målvakt för troligtvis dyrare peng, samtidigt, som Robin går till högre serie för att i första hand vara dörröppnare (kan ju ändras under säsong, men han lär ju inte köpas in som förstemålvakt) kan ju inte vara bra för någon part (Troja och Robin då), så förhoppningsvis gör Troja allt för att behålla honom och han får vara den målvakt, som i slutändan är med och tar upp Troja till AS:

   • Markus on 23 mars, 2016 at 11:14
   • Svara

   Håller med Justme! Han lär inte få första spaden direkt. Och då ser jag hellre att han är i Troja ett år till för att utveckla sig till en förste målvakt i allsvenskan.Han ska inte vara båsöppnare utan han ska vara med i matchen, på isen. Nej ett åt till med Robin hade gjort både honom och oss andra gott.

  • Justme on 23 mars, 2016 at 14:07
  • Svara

  Lite andra funderingar…
  OM nu Troja vinner mot SSK borta efter full tid och lyckas bärga 6 p hemma och med förutsättningen att Asplöven, som ju trots allt är ett bättre lag än Sundsvall vaknar till liv, kan det bli så, att efter omgång 8 uppstår nedan: (S-SSK X efter ordinarie)

  T: 16p
  SSK: 15p
  V: 14p
  A: 13p
  S: 11p

  Nu skiljer det 7 mål mellan Alöven och Troja, så i teorin, med en uddamålsförlust i omgång 9 mot Aplöven kan Troja ligga kvar på plats 1-2, eftersom då möts V och SSK, med poängtapp för någon eller båda lagen och alla 4 topplag kan hamna på 16 p inför sista. :) rätt grymt
  Troja har då på papper lättast motstånd, då SSK möter A, och V möter S, dock på bortaplan.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud