Inför: Södertälje – Trojs


Helgdag och långhelg och två ruggigt heta toppmatcher på schemat. Troja möter tvåan i tabellen, Södertälje, ikväll och serieledarna Västervik hemma på lördag. Två mycket viktiga matcher som kan innebära att Troja står i slagläge inför de avslutande tre matcherna av serien. Hoppet har verkligen tänds med andra ord!

Vinst idag och Troja är uppe på samma poäng som Södertälje och om Sundsvall samtidigt skulle få stryk av Asplöven så kan det till och med bli så att vi tar över andraplatsen i tabellen pp målskillnad! Vilken härlig känsla det skulle vara för laget!

Och jag ser ljust på den möjligheten. Tar vi matchbilden från senaste mötet mot Södertälje så hade Troja ett stort övertag men föll på oerhörd ineffektivitet. Vilket varit fallet i santliga tre matcher mot SSK denna säsongen; Troja har haft spelövertaget men har varit oförmögna att göra mål samtidigt som SSK varit duktiga på att utnyttja chanserna de fått.

Men nu har Troja fått självförtroende och tro på att de kan göra mål efter att ha gjort hela tio mål på två matcher. Kan ta med sig målskyttet och speciellt desperationen som man hade vid 4-3 målet mot Borlänge tillsammans med sin hederliga täta defensiv och starka målvaktsspel? För mot SSK går det förstås inte att bjuda på för mycket men samtidigt måste Troja släppa på tyglarna för att kunna utnyttja sina chanser.

Södertäljes försvar tenderar att vara slött i uppspelen så kan man stressa högt så lär man vinna många puckar.

Trojas senaste matcher
4-3 mot Borlänge
6-2 mot Asplöven
1-2 mot Sundsvall

Södertäljes senaste matcher
5-4str mot Asplöven
2-5 mot Västervik
7-2 mot Borlänge

Poängkung
Troja: Carl-Johan Svensson 3+2 = 5 poäng / Marcus Nilsson 1+4 = 5 poäng
Södertälje: Fredric Weigel 2+5 = 7 poäng

Målvakt
Troja: Johan Nielsen 92,11%
Södertälje: Alexander Sahlin 90,51%

Tekare
Troja: Mattias Nilsson 62,82%
Södertälje: Jonas Westerling 56,67%

Bäst +/-
Troja: Marcus Nilsson / Anton Johansson +3
Södertälje: Robin Nilsson +6

Sämst +/-
Troja: Jonas Pontusson -3
Södertälje: Jonas Westerling / Fredrik Larsson -4

Power Play
Troja: 25% (4:a)
Södertälje: 29,41% (2:a)

Box Play
Troja: 78,57% (2:a delad)
Södertälje: 78,57% (2:a delad)


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Justme on 24 mars, 2016 at 08:44
  • Svara

  Sundsvall har 2 avstängda spelare i de 2 kommande matcherna, en av de är den mest poängstarka, så de kan komma att ha svårt att hävda sig mot Alöven och SSK…Därmed kan man med råge komma förbi Sundsvall innan matchen mot de och hänga av de hemma i Ljungby.
  SSK har en mycket starkt producerande förstakedja, som har gjort hälften av målen och inte släppt in speciellt många. Den femman måste Troja bara ta udden av med extra defensiv grishockey och inte försöka övervinna, man kommer troligtvis inte att lyckas, utan åker på baklängesmål.
  Tredjefemman gör också en del mål, men de släpper in mest bakåt också, vilket gör att de är den svagaste länken i SSK. Matten är väl ganska enkel för Pelle vad gäller strategi. SSKs första får inte göra mål och vi siktar på att göra mål på deras tredje.

  • Johan on 24 mars, 2016 at 11:45
  • Svara

  Jag hoppas Troja vågar att sätta en väldigt hög press, tycker ssk har stora problem när de inte få spela upp i lugn o ro, det tror jag Pelle o grabbarna har stenkoll på, hög press så stör man Södertälje riktigt mycket. det tror jag är nyckeln till en vinst idag, man får inte baka hem o försöka tajta till det, då kommer utvisningarna och målen kommer att trilla in.

  forza troja…

  • jonas on 24 mars, 2016 at 15:58
  • Svara

  Hoppas Troja fortsätter med sitt PP spel som dom har gjort och hoppas dom gör några mål i PP spelet. Så är det med alla lag i Shl och allsvenska med lag måste ha ett bra pp spel i hockey om dom har det går dom långt

  • jonas on 24 mars, 2016 at 17:53
  • Svara

  vet nån om det är klart vem som står idag. det blir väl Robin

   • Justme on 24 mars, 2016 at 18:33
   • Svara

   Robin står.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud