Inför: Troja-Västervik


Med fyra matcher kvar av säsongen så avslutar Troja med inte mindre än tre på hemmaplan i Ljungby Arena. Man har dock sex poäng upp till en andraplats och avanchemang och måste vinna samtliga av sina matcher samtidigt som man måste förlita sig på andra resultat där favoriterna ska falla för att chansen ska finnas. Med andra ord är chansen rätt mikroskopisk i dagsläget, men sålänge en liten chans finns måste man ge allt för att knipa den. Fortsatt hårt jobb kan åtminstone ge oss en tredje plats och med tur ändå innebära att man slipper spela i HockeyEttan 2016/2017 också.

Först ut är ”Trojaslaktarna” Västervik som har åtta segrar på de senaste tio inbördesmötena. Hittills denna säsongen har Troja inte vunnit en enda match mot dem men man tog ett steg framåt senast när man för första gången för säsongen knep ett poäng. Nu är alltså sjätte och sista mötet mot Västervik för säsongen och med tanke på deras serieledning och mycket troliga avanchemang kan detta vara de sista mötet på något år mellan oss och dem. Och därmed även sista chansen att knäppa dem på näsan!

Västervik har en väldigt positiv trend i ryggen och en vinst mot oss samtidigt som SSK slår Sundsvall i samma omgång hade inneburit att de haft sex poäng ner till strecket med endast nio poäng kvar att spela om. Med andra ord har Västervik chansen att i princip säkra sitt avanchemang i Ljungby Arena. Att sätta stopp för det borde vara en tillräcklig morot för trojanerna att vinna denna matchen.

Troja har börjat spela mer desperat och förändrat sitt offensiva spel något med mer raka och aggresiva linjer mot mål, kanske kan de ge mer utdelning än vad man fått i tidigare matcher mot VVIK denna säsongen.

Trojas senaste matcher
1-4 mot Södertälje
4-3 mot Borlänge
6-2 mot Asplöven

Västerviks senaste matcher
2-1 mot Borlänge
3-1 mot Sundsvall
5-2 mot Södertälje

Poängkung
Troja: Carl-Johan Svensson 3+2 = 5 poäng / Tobias Törnqvist 1+4 = 5 poäng / Marcus.N 1+4 = 5 poäng
Västervik: Victor Öhman 5+3 = 8 poäng / Joakim Hedblad 2+6 = 8 poäng

Målvakt
Troja: Johan Nielsen 92,11%
Västervik: Linus Lundin 95,37%

Tekare
Troja: Mattias Nilsson 60,87%
Västervik: Dan Pettersson 61,81%

Bäst +/-
Troja: Anton Johansson +3 / Marcus Nilsson +3
Västervik: Erik Gustafsson +5

Sämst +/-
Troja: Tor Immo -3
Västervik: Sebastian Bengtsson -3

Power Play
Troja: 21,05% (delad 4:a)
Västervik: 25% (3:a)

Box Play
Troja: 80% (4:a)
Västervik: 94,12% (1:a)


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jonas on 25 mars, 2016 at 20:16
  • Svara

  vet nån vem som står imorgon

   • Justme on 26 mars, 2016 at 09:28
   • Svara

   Spelar väl ingen roll, sålänge man inte gör mål. Båda målvakterna är bra.

  • Kecke on 26 mars, 2016 at 08:24
  • Svara

  Här kan det nog bli en målrik match.

  Så tar er till Arenan……

  • Lindbackcen on 26 mars, 2016 at 10:10
  • Svara

  Magkänslan har varit hela säsongen egentligen att man är för dålig framåt o gör för lite mål,,den känslan har förstärkts i kvalserien,,,dessutom så tycker jag att man inte är tillräckligt hungriga på att ta sej in rakt på mål de matcher jag sett iallafall. Sen måste jag nog säga att de etablerade s.k stjärnorna offensivt vill säga har levererat alldeless för lite mål för att få godkänt.

  • putte on 26 mars, 2016 at 13:56
  • Svara

  Två timmar till match och inte ett ljud från Pelle på hemsidan , mycket dåligt av Troja tycker jag. Men ikväll vinner dom !!!!

  • jonas on 26 mars, 2016 at 14:55
  • Svara

  håller med dig putte mycket dåligt av Troja att inte prata med Pelle innan nedsläpp

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud