Troja 5-1 Sundsvall


En kväll när ett stort antal hundra Ljungbybor redan gett upp säsongen och fullständigt struntade i arvet efter storheter som Sutarn, Mattias Weinhandl, Roger Johansson, m fl. som genom Troja satt orten på kartan, visade dagens Trojanska lirare att man på intet sätt hade gett upp hoppet.

Även om det dröjde ca 12-13 minuter innan man släppte tyglarna på den Trojanska hästen och lät den galoppera i full galopp.

Sundsvall såg i matchens inledning ut att vara en aning beslutsammare, medan Troja spelade mer på säkerhet och avvaktade. Vad det var som gjorde det, vet jag inte. Men plötsligt höjde Troja tempot. David Laudius, visade att det lönar sig att skjuta i precis rätt ögonblick, när man har folk framför kassen, då han drog iväg ett skott i den 13 minuten, som Mattias Nilsson påpassligt styrde in, födelsedagen till ära.

Efter det trummade Troja på för att utöka ledningen. Faktum är att det var Troja som hade det allsvenska tempot, medan Sundsvall såg allt mer stillastående ut. Men det skulle dröja ända till andra periodens nionde minut, och en och annan på läktaren började så smått fundera på om historien skulle upprepa sig när det gäller att omsätta det stora spelövertaget i målchanser och mål, då TT gled igenom och satte pucken distinkt i nättaket.

Trojas höga tempo och snabba puckförflyttningar över banan var kvällens melodi och kanske var det det stora spelövertaget som gjorde att övermodet infann sig, när man skulle punktera matchen i powerplay minuten senare. För snålt spel på blålinjen och en omöjlig dragning möjliggjorde brytningen som Sundsvalls rutinerade Christian Söderström förvaltade till reducering 1-2.

Men i kväll var inte Troja ängsligt utan man fortsatte trumma på och gav inte Sundsvall, bortsett från någon minut efter reduceringen, att äta sig in i matchen. Just då såg det lite nervöst ut. Men Troja repade mod och fortsatte sporra den Trojanska hästen. Därför var det ganska logiskt att Jens Holmström kunde sätta 3-1 ganska omgående i den tredje perioden.

Därefter tog ett desperat Sundsvall över taktpinnen en aning och pressade på för ännu en reducering. Men Troja redde ut det och 4-1 (David Laudius) kom i tom kasse, då Sundsvall tagit ut målvakten minuten kvar. Men det skulle bli en 5-1 på Sundsvall denna kväll, då Alexander Edström satte pucken i nät i 5 mot 4 med 17 sekunder kvar.

All heder åt Troja som verkligen gav det chansen. Man vågade spela ut. Att det sedan inte ser så ljust ut, då både Södertälje och Västervik segrade i sina matcher, är mera av akademiskt intresse. Hoppet finns kvar någon match till. Vi får hoppas Södertälje är angelägna att vinna serien. Och tredjeplatsen kan vara viktig. I vilket fall som helst, ser en tredjeplats bättre ut, när framtida generationer granskar den historiska statistiken på elitprospect, än en fjärde eller femteplats.

Tänk på det, när det på lördag är dags att tacka årets upplaga av Troja-Ljungby för en spännande säsong.

Matchens lirare
*** Mattias Nilsson
** Robin Johansson
* Törnqvist

Hederutnämnande: Laget Troja-Ljungby (så här dags på säsongen och i detta läget, vinner och förlorar man tillsammans och Troja visade att man vill avsluta på bästa sätt. Fortsätt så)

– Publiksiffran (1420 personer)


11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • MrMr on 29 mars, 2016 at 22:27
  • Svara

  Att du inte ger TT någon stjärna ,är högst märkligt..och mkt förvånande!

  • Per on 29 mars, 2016 at 22:32
  • Svara

  Roger Johansson heter han. Roger Andersson har jag inte skådat på skridskor.

 1. ??

  • Johan on 29 mars, 2016 at 23:57
  • Svara

  Slut upp nu på lördag alla trojaner!!! Visa att vi förtjänar ett bra hockeylag! Vilket vi har! Små marginaler som avgör, inte vart på våran sida i kvalserien! Hoppas att ssk kan spela ut mot Västervik o att vi tar asplöven! Kan det nog smyga sig in lite nerver hos Västerviks killarna.. Oavsett har Troja gjort en jävligt bra säsong! Tror att det räcker med en tredje plats för avancemang, skulle bli förvånad om inte minst ett lag tvingas ur allsvenska pga dålig ekonomi!! Hade vart roligare att fira på lördag med att ta en av de 2 första platserna men men.. Kom på lördag o stötta laget!! Tacka för en fantastisk säsong.

  • Justme on 30 mars, 2016 at 08:57
  • Svara

  Synd bara att Asplöven inte gjorde sitt jobb, hoppas SSK gör det dock.
  Nu är Asplöven avsågade till 100%, likaså Sundsvall….vi får väl se hur det blir.
  Tänk hur mycket det hade varit värt nu om Troja plockat alla 3 poängen mot VIK….nu räcker det med 1 poäng för de att bli klara, dessutom har de en bättre målskillnad.

  • P.E on 30 mars, 2016 at 09:33
  • Svara

  Varför skulle SSK hjälpa Troja för? när inte en enda Troja skribent eller supporter kan säga
  Grattis SSK.
  Troja har själv satt sig i denna sits.
  Är det så konstigt att många tycker att Troja och deras fans är väldigt ”kaxiga”och helt okunniga när det gäller
  hockey?
  Jag säger iaf GRATTIS SSK.
  Och till Troja säger jag ÖDMJUKHET.

  1. Vad kul att ditt SSK gick upp. Grattis till det. Vi hoppas på SSK, konstigt vore ju annat eftersom det är vår enda chans.

   • mathias on 30 mars, 2016 at 12:39
   • Svara

   Givetvis gratulerar vi ssk, väl genomförd säsong :)

  • MrMr on 30 mars, 2016 at 11:30
  • Svara

  Summa summarum!

  Asplöven seger hemma,Sundsvall seger hemma..2 övertygande segrar mot ex allsvenskarna..5-1 och 6-2
  Västervik straff förlust borta och sudden vinst hemma så precis lika..
  Borlänge seger borta ..
  Detta är bra..
  Södertäljematchen hemma och Sundsvallsmatchen borta är de 2 matcher som stod i vägen för en uppflyttning..
  Det är då xtra jobbigt att just dessa 2 matcher spelade Troja riktigt bra..och individuella misstag samt oförmåga att trycka in pucken var anledningen till missade poäng..
  Så med facit i hand har faktiskt laget gjort det bra! och spelat sin bästa hockey i kvalmatcherna..
  Och hade man sagt innan att dom skulle slå dom allsvenska lagen med 5-1 och 6-2 hemma samt vinna över Borlänge borta och dessutom knippa poäng mot Västervik borta och slå dom hemma ..så hade man tagit det alla dar i veckan..
  Så kämpa på och tar ni 18 poäng så är det riktigt bra..

  • Lindbacken on 30 mars, 2016 at 15:02
  • Svara

  Håler md MRMR,det är små marginaler i hockey.Med lite flyt hade Troja haft 18-20 Points i stället för 12.De har visat att de är klasser bättre än de s.k Allsvenska lagen,man kan ju fråga sej hur bra Allsvenskan är när förmodligen 3 div ett lag skåpar ut de Allsvenska lagen i denna serie??

  • Justme on 30 mars, 2016 at 22:48
  • Svara

  Ja….botten av AS ser väl ut såhär. Sedan är Leksand 1 vinst från SHL. mycket ojämt uppenbarligen. Sanningen är dock att Troja förlorar matherna på grund av fel strategi. Vårda pucken, spela säkert, vänta på chansen….funkar inte i dagens Troja. De värvade spelarna är mer för anfallshockey troligtvis då Trojas adelsmärke är jiust det.. Bättre att spela offensivt men nu är det sent. NU måste det till TUR om det skall bli en andraplats. Sålänge inte VIK har plockat poäng, finns chansen. Lite synd att SSK har mycket närmare till Västervik….det är kanske de man vill spela mot nästa år….

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud